Friday, 4 September 2009

Percutian ke China part 1

Untuk kami sekeluarga dapat peluang untuk bercuti ke China
tempohari amat bermakna sekali. Selain faktor kerja,
susah untuk mendapat cuti dan anak2 yang masih bersekolah,
menyukarkan kami untuk bercuti bersama.
Walaupun tinggal setaman dan se KL
tapi jarang dapat bertemu sesama kami.
Jadi...di China kami dapat together-gether selama lebih kurang seminggu.
Itu yg best tu.
Enjoy habis......!!!!




Emi & Adik di LLCT Kuala Lumpur .... check in


Emi (nama pena nya kembang pagi =dokong gua musang)
menjadi tulang belakang kami di sana. Merangkap tourist guard,
mencari tempat tinggal, mencari restoran halal dan lain-lain lagi.
ikan yu ikan mas, thank u very much.


Beg kami sedikit saja pada awalnya ye...harap maklum.



Asha, shahmi dan Adik Ma dalam flight
Shahmi & Adik Ma yang selalu menceriakan kami.
Ada juga peristiwa cemas.....adik ma hilang selama 10 minit di hotel.



Yeeehhh...dah tiba di airport Shen zhen

Teruja you...!!!


Di airport Shenzhen.
Cinta sejati




Bonda & Adik Nor di dlm bas menuju ke
Stesen keretapi laju.




Tiba di stesen kereta api Shen Zhen
Waktu tu adik nor sempat berbisik..walaupun jauh
dikau tetap di hati ku....nasib baik mi ta k dengar..hihi


Di dalam keretapi laju menuju Guangzhou
Yang paling belakang yang paling teruja


Tiba di stesen keretapi Guangzhou
Tunjuk bukti bawa beg sedikit jerrrr



Tiba di Hotel Lilac...
apa2 kita bergambar dulu.
Senyum..1.2.3
Hati2 ye dibelakang ada kolam.
Shahmi tengah berfikir untuk berenang dlm kolam.



Asha, Mi dan shahmi dgn abang china di depan hotel




Hotel ni sangat selesa..terutama untuk orang yang elergi ubat.
Ada tempat masak . Kami bawa makanan banyak lah juga...


Menuju Beijing Lu, Guangzhou
Lu = Jalan





Pemandangan di Beijing Lu waktu malam.
Pusat shopping......he he










4 comments:

  1. yerrrrr...biasalah..berbisik dlm hati pun sampai terus ke malaysia...hahahah...

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. tak sempat nak tengok gambar

    ReplyDelete
  4. kembang pagi memang pandai n suka pantun cam tu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...