Thursday, 29 October 2009

Adik yang jarang sakit

Sejak kecil adik jarang sakit.
Kalau demam pun cuma sehari dua saja.
Memang mudah sembuh...Alhamdulillah.
adik sentiasa ceria & jarang menangis.
Kalau menangispun sebab betul2 sakit
Tapi sempat juga merakam beberapa foto

sewaktu adik sakit.



Ini pula sewaktu adik kena chicken-pox.16.10.2006
adik tak leh ambil ujian akhir tahun
Cikgu tak benarkan gi sekolah takut
berjangkit.
adik happy je...
Nasib baik kat muka tak banyak sangat.

Ni pula kena gigit dengan serangga.
Balik dari camping sekolah, adik kena gigit serangga kat mata
bibir dan kat badan juga.

Sebelah kiri dah tak macam adik lagi.
8.7.2009



Kulit adik agak sensitive
kena semut dan nyamuk
badan dia merah dan bengkak2


3.10.2008
haaaaaaa...ni lah peristiwa yg patut di kenang.
Patah tangan akibat main bola

di pantai Bukit Keluang.
Ingat jatuh biasa2 je..tapi bila tengok adik
menangis beria2...rasa agak ganjil .
Biasanya adik tak menangis macam tu.
Waktu tu balik cuti raya.
Klinik pun tak de yang buka lagi.
Jadi kami gi rumah Makcik ni
dukun patah.....pakar orthopedic juga lah kiranya
ye makcik.

Makcik ni lah yang membetulkan tangan adik
mak oiiii adik meraung bagai nak rak
adoooooiiiiiiiiiiii, saaaakkkkkkiiittttt


Rasa2nya jiran2 sebelah jal
an pun boleh dengar
Mula2 adoooooiiii

lepas tu baru ingat Allah.
Jerit lagi ...Ya Allah!!!!!!!!
!!!!!sakkkkiiiitttt
Ya Allah!!!!!!!!!!sakiiiiiitttnyaaa
Makcik tu ikat pergelangan tangaan adik dengan buluh
sebesar batang ice cream. Lepas tu balut dgn kain.
a
dik berpantang kat rumah Tok mi selama seminggu
sebab kena follow up dengan makcik ni

Kam
i semua kena balik KL
dah start kerja dan sekolah dah buka semula.

adik berpantang rumah Tok Mi
Adik Ma turut bersimpati

Bila adik balik KL..
Buat x-ray...Doktor kata Very good.
Tapi sampai sekarang adik tetap tak serik main bola.


12.12.2008
Ni pula waktu bersunat.
Doktornya Abang Boy (sepupu ku)
So kami semua lebih confidence.
adik pun siap boleh peace peace lagi
Tak sakit sebab kasi bius (LA)

Setelah selesai..masih boleh tesenyum girang
hahah

Wajah orang tengah berpantang


Malam tu adik mengerang kesakitan..sebab bius dah hilang.
Tok mi yang jaga adik waktu ni
Jaga pantang larang .
Tok mi yang bakar ikan untuk adik.
Walaupun makan dengan ikan bakar
tapi adik tetap berselera.

Tapi MASALAHnya

adik

ada

alergi

pada

LAPAR

hahaaha
Kalau lapar adik
akan mengalami
masalah sikit
hehehe

Semoga adik akan tambah sihat
dan ceria selalu
Amin.


Bestnya roti ni...


Kuah kari roti canai pun dia
boleh hirup...emmmm

Nasi goreng pataya ni banyak
tapi adik mampu menghabiskannya.
Tak percaya?


Moral Of The Story
@ Setiap yang sihat akan sakit
@ Sakit itu dapat menghapus dosa2 kecil..kalau
kita REDHA.




4 comments:

  1. alergi lapar tu sama dg mawar...
    hehehe

    ReplyDelete
  2. Mawar kalau lapar elargi pada kulit atau mood jadi tak stabil? (ptanyaan yg agak kejam juga le)

    ReplyDelete
  3. hahahahahahahahahahahahahahahah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...