Sunday, 25 October 2009

Hari minggu 25.10.09




Adik di zaman 1950...hiii

Hari minggu ni agak rehat sikit.

Sebab hari khamis hari tu dah
tak kerja..elektrik tak de, so
banyak kerja rumah dah selesai.
Pagi2 incik husband ajak gi jogging....
tak tahu kenapa hari ni terbuka hati

nak ikut. Adik pun ikut juga.
Mungkin boleh turun berat badan sekilo ke...
hahahaha

Seperti biasa Abang tak nak join


Adik tak sabar nak makan


Nasi lemak nya best


Cuaca agak mendung...kami
gi ke tasik dekat rumah.
Ramai juga orang.
Kami pun berjogging le....hehe

tak de jogging bersungguh sungguh
sebenarnya kami berjalan je...hahaha
Incik husband ambil hati, ikut berjalan juga.
Lepas tu baru dia jogging..kami ikut

dengan kereta.





Janji jumpa di kopitiam.
Kopitiam ni baru je di buka,
depan tasik..suasana best gak le

windy.


Abg Syed & Adik makan nasi lemak

rendang ayam.
Aku order nasi dagang.
Bungkus nasi lemak buat abang.
Nasi lemaknya ok...nasi dagang

agak kurang.
Mungkin sebab dah pernah makan yg

lebih sedap...I'm sorry.
Tapi kopinya memang kawwww.

Teringat kopi Hai Peng di Kemaman.


Nasi dagang

Singgah rumah Emi, mi ada datang dari Besut.
Tapi mereka baru nak kelu
ar
sarapan.

Shahmi & Adik Ma sarapan dalam kereta.
Nampak Shahir tak?

Balik hantar Abg tuition...gi tengok
rak kasut..tapi tak de yg berkenan di hati.



Lepas tu makan durian yg Dr Ali bagi semalam
Mmmmm...Best!
Kami gi rumah beliau semalam.
Rumah yang cantik.
TQ Dr Ali

Dr Ali ni boss Adik Nor kat
Cyberjaya.
Orangnya sangat baik hati.

Lepas tu gi beli lauk di sdamai




Cuba call Kak Ma
tak dapat2

Call Abg Long..Abg Long beritau
Kak Ma gi meeting
Dah lama tak berborak ni...
Banyak cerita nak story.

Adik Nor pula gi Johor ikut Haris
hon
eymoon kot.


Ben 10 yang tolong adik buat BI
ish ish ish
Adik sebenarnya khusuk tidur
kat dalam bilik

Adik akhirnya berjaya menyiapkan
tugasan sekolah
(pendidikan seni)
sotong pink yang menakutkan.


Mo
ral of the story
1.Bahagianya menghabiskan hari minggu
yg singkat bersama keluarga
2. sepinya bila tak de Kak Ma & Adik Nor..
tak de orang nak bercerita ceriti
3. Keluar peluh sedikit je..makan banyak..hahah












6 comments:

  1. Seronoknya....bila dok saja-saja kat rumah kan... tak yah fikir pasal kerja, fikir apa nak masak, nak ubah perabut rumah camna, nak pi jalan mana hujung minggu ni.... dll....

    adik cuba lah tutup klinik seminggu.... duduk kat rumah je...seronok tau....hehehehehe

    kakPah dah 11 bulan buat kerja ni !!!! Bahagia sangat.....

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah sebab terbuka hati unk jogging ke? hhiiiii


    Tu lah..bestnya kalau dpt cuti dan tak fikir pasal kerja..
    masalahnya kalau tutup klnk seminggu
    appointment menumpuk..balik dari cuti boleh pingsan..hahaa
    Bestnya jadi kak pah...Abangggggg Syeddddd...nak jd macam k.pah...huahuawaaaaa

    ReplyDelete
  3. terasa diriku dihargai..hahahha..
    diriku seperti elektrik di klinik redha mungkin..bila xde,baru perasan saya ni penting....hahahahahhaha

    p/s:mood perasan sdg menular..sekian,terima kaseh..

    ReplyDelete
  4. hahahah..gelak guling2 lagi...hahaha
    orang suka perasan biasanya hidup lebih ceria..all the best..

    ReplyDelete
  5. ohhh rupanya ada yg merinduiku..
    patutlah bdebar2...
    turut perasan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...