Monday, 12 October 2009

Hari Minggu







Sebelum hantar Abang tuition sempat beli
surat khabar dengan penjual India.
Abang sempat mengucapkan selamat pada
Pakcik India tu.
"Happy maruku"
Nasib baik pakcik tu tak dengar.
Terkejut
gonggok mendengar ucapan itu.
Rupa2nya dia tersilap, nak ucap happy d'vali sebenarnya
Bertuah betul.


Lepas hantar Abang.. niat nak gi Jusco.
tapi Adik beria2 nak gi Carre4 baru.
Tujuan sebenar cuma nak beli iron board
dan hadiah untuk majlis kawin.
Tapi bila dah ke sana dah TERbeli benda2 lain juga.
Orang sangatlah ramai, nak tolak
troli pun terlanggar2 punggung orang.
Sungguh tak selesa.
Sempat juga bergambar..gambar di atas
cuma lorong ni tak de orang so apa lagi
dapatlah buat kenang2an
first time masuk Carre 4 baru di Cheras.
Cuaca sangat le panas..

Lepas selesai urusan rasmi tengaharinya.
Petang kami gi makan di Jusco..di secret recipe
Padahal dah makan..makan lagi.
Lihatlah kopi di atas..emmm bestnya
Untuk pengemar kopi silakan mencuba
Nama kopi ni Long Black.
Baunya pun dah sedap.



Cuba menu baru di sana
nampak sedap tapi biasa2 je.
Tak ingat nama..rasanya macam nasi goreng Thai.
Mungkin sebab dah kenyang.

Incik husband cuba menu baru gak
Kari dengan nasi ada acar sekali
Rasanya ala2 jer
he he he



Malam janji dgn Mah nak keluaq makan
tapi jumpa mah dengan Adik nor & Haris
tengah menilik handphone.
Mah kata dia dah makan Mc D
so tak jadi bawa makan
Mah dah ceria balik...baguih le
lagu tu..




Malam Abang tak puas hati dengan
iron board yang baru.
Usahkan nak berterimakasih..susah payah aku
& Adik gi beli benda tu..dah le
cuaca panas ceng2.
Menurutku iron board yg baru tu lagi
comelcute.
Tapi Abang complain macam2.
Lepas tu dengar dia mengetuk2 sesuatu kat bawah.
Rupanya dia tengah perbaiki iron board yg lama tu.
Dalam hatiku berkata
sukahati lah asal dia bahagia.
Rasanya dia nak release tension juga kot.
Tension SPM dah dekat!!!!
Akhirnya Abang berjaya baiki benda patah tu
Sayang sungguh dia dgn board tu..hehe





6 comments:

  1. -panah ceng2....
    -oiii beruntung ada juga
    minat yg lama yg senja...
    -maknanya tak semestinya yg
    cute tu diminati hehehe(pujuk diri)

    ReplyDelete
  2. abg,
    jng terlalu stress
    spm tu akan tiba jua
    abg pasti cemerlang
    sebenarnya mama pun stress jugak-ptk

    ReplyDelete
  3. oiii makin senja le makin diminati..
    ini dah terbukti.

    ReplyDelete
  4. Biar le dia stress..kalau tak de stress jadi malas pula... .kata2 yg sungguh kejam... hahaa..sebenarnya ummi dia pung tensiong juge

    ReplyDelete
  5. hahahaa.. rajinnya abang..
    ucap kat die slamat buat SPM yer..
    kacang je tu. die mesti bulih punyaa..
    (wakakakaaka..)

    ReplyDelete
  6. Tq..aween tolong doa2kan ye..doa orang yg bermusafir itu di makbulkan Alllah.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...