Wednesday, 11 November 2009

Ole ole dari Sibu

Feri di Sibu...bestnya, pasti angin sepoi2


Kak Ma & ahli rombongan tiba
12.30 am dari Sibu,
Kereta Along yg parking
di tepi jalan kat depan rumah
tak boleh start pulak.
Kesian Along dah lah penat
terpaksa baiki kereta pulak.
Rasa bersalah pun ada gak
sebab tak tolong start kereta Along

sepanjang mereka ke Sibu.
Bukan lupa tapi tak sempat.
Everyday...rushing.


Waktu Along baiki kereta
Kak Ma sempat le cerita sikit2.
Semua berjalan lancar & orang

disana pun sangat baik.
Alhamdulillah ..bertuah Angah.


Gambar ni diambil dari blog mawar senja
tanpa meminta izin...hiiiiihiiii
Bakal anak sedara kita bertudung hitam
Senyuman menawan, gigi cantik.
Yang tudung biru memang anak sedara kita..haha

Keluarga Azalia ada bagi
kue apik2 yg sangat sedap, cukup lemak
cukup manis & sangat ranggup.
Ada juga ikan pari salai.
Buat gulai lemak cili api
pasti best.

Lepas tu ada pula ikan terebuk masin.
Banyak....semua dapat merasa.
Ada keropok udang..colour dia
sangat menarik macam warna kek Serawak.



Ni ikan pari salai
pemberian istimewa dari keluarga Azalia.

Kue apik2...best!

Mi pula beli apik2 moden..best juga.
Lepas tu mi kasi alas meja makan.
Terimakasih daun keladi.


Apik2 moden..besar.

Kak Ma pula kasi macam2.
Magnet, pen serawak, keychain,
senduk kayu, udang kering, keropok
dan alas meja panjang.
Terimakasih ubi keladi.


Pelapik meja panjang

pen dan keychain


Senduk kayu. Menurut Abg Wan
kalau guna untuk senduk nasi
akan jadi awet muda

magnet....cantikkan.


Moral of The Story
Jauh berjalan luas pemandangan
Sampai boleh buat teka teki..hiii






7 comments:

  1. hm...cantik-cantiknye... Nanti nak pergi juga le.....

    Tapi menurut abg Zu, tahun depan nak simpan cuti untk pergi bercuti kat sebelah2 sini, terlanjur dah dekat kat sini....

    Nanti lah kami fikirkan untuk bulan 6 tahun depan....

    ReplyDelete
  2. Kita gi bulan jun tahun depan, Insyaallah.

    ReplyDelete
  3. adik nor x ambil pari salai tu..bukan ape..nk rasa kakanimmasak..dh lame betul xmakan kak anem masak..ahaksss!!nnt kalo masak ikan pari salai, leh la jemput adinda berdua di tinggian suasana yerk!ahaaaakkkksss~~~~

    ReplyDelete
  4. kakpah pun nak rasa masakan ikan pari salai Adik..... hehehehe
    Dah lama x rasa masakan adik. hehehe........

    ReplyDelete
  5. hahahahahahahahahahhahahahaha
    semua orang dah lama tak rasa masakan saya? Jawapang nya sebab saya dah lama tak masak..hiiiihiihihihiiiiii

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...