Thursday, 29 July 2010

Percutian ke Tokyo part 3

Pada hari ke-3 kami di Tokyo (1.3.2010)
kami ke Hakone.Menurut Along kalau cuaca baik, kami akan dapat melihat Gunung Fuji dari Hakone.

Gunung Fuji dipercayai terbentuk sekitar 10.000 tahun yang lalu.Ianya gunung berapi yang kini masih aktif. walaupun memiliki kemungkinan letusan yang rendah,Gunung ini kali terakhir meletus pada tahun 1707.

Kami menuju ke station Shinjuku. Station shinjuku ni sangatlah sibuknya.Terlalu ramai orang..kebetulan hari kerja.



Situasi di Station Shinjuku yg sungguh sibuk.



Dari Shinjuku kami menuju Odawara menaiki train. Sepanjang perjalanan ke Odawara..berpeluang melihat rumah2 orang Jepun di pinggir kota Tokyo. Semuanya bersih dan tersusun.






dua gambar di atas di ambil dari atas train yg menuju Odawara.


Tiba di Odawara kami menaiki bas pula menuju Tasik Ashi di Hakone.Sepanjang perjalanan ke Hakone..pemandangan sungguh indah. Kiri kanan pergunungan dan udaranya masih segar.






Sepanjang perjalanan ke Hakone.










    



Tiba di Tasik Ashi Hakone.






Di belakang tu Hakone sightseeing Cruise
yang bertemakan pirate boats...
terasa macam di filem
Pirate of the Carribbean
pulak...
Siapa yg jadi Jack??





Disini kami menaiki Cruise di Tasik Ashi .
Melihat keindahan sekeliling....wau!!


Inn dan Kak Ma

Di atas cruise ni angin sangat kuat...terasa macam tudung pun
nak tercabut..ditiup angin yg sejuk itu.


Dalam cruise.




Cuaca kurang terang..so Gunung Fuji tak kelihatan

Tiba di seberang tasik.


jagung bakar yg sangat manis..fuhhh




Kat sini kami beli jagung dan sotong bakar.
jagungnya sangat lezat dan manis..
masih terkenang2 lagi keenakan jagung kat sini.




Bergambar kat pokok maple yg dah berusia 400 tahun.




Selepas tu kami menaiki bas ke Odawara.
Di Odawara menaiki train ke Shinjuku.
Seterusnya kami ke pusat elektronik di Tokyo.
Akihabara nama tempat ni
Macam2 ada kat sini.
Cuma gambarnya saja yg tak de..mungkin terdelete..huhuhu
Balik ke hotel berempat..sebab along dah kena
lapordiri besok.
Alhamdulillah sampai juga ke hotel..




berehat dan tidur...
Sambungan hari ke 4...
tunggu ye.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...