Wednesday, 9 March 2011

Percutian ke Tokyo part 5




3.3.2010 adalah hari terakhir kami di Tokyo.
Pagi2 lagi kami check out dari hotel
menaiki teksi ke station bas.
Kami ke Narita Airport
menaiki bas.


Masukkan bag ke dalam bas.


Narita Airport.





kak ma

Di Narita Airport kami masih punya waktu untuk shopping.
Kami mengambil peluang itu untuk
menghabiskan sisa2 duit yen ( syiling ) yg masih ada.
Harga sourviner kat sini lebih kurang harga kat
Asakusa.




Kak Ma tengah membelek2 kimono..


Kak Ma dan Inn


Kak Ma dan Inn masih melihat2 barang unk di bawa pulang


Ni sebenarnya makanan..biskut.





Kue Jepun...


Kak ma
Kami singgah di sebuah cafe..untuk breakfast.
minum kopi...
Setiap kali Inn tak habis minum kopi
mesti dia pass kat aku..
Tak tahu samada dia tak suka kopi
atau memang dia tahu aku memang pengemar kopi.










Pemandangan dari udara..
bye2 tokyo..





makanan flight ( MAS )








Kami meninggalkan Tokyo dengan
seribu kenangan & pengalaman.
Kesimpulan yang dapat ku buat sepanjang percutianku
kali ini adalah
1. Negara Jepun sudah jauh lebih maju..sangat maju.
Rasanya kita sangat jauh ketinggalan.
2. Kebersihan...sangat bersih.
Sepanjang aku di Tokyo aku tak pernah sekali pun termasuk
toilet yg kotor atau berbau busuk.
Toiletnya sangat bersih & tak de bau mcm toilet kita..
walaupun di station train yg begitu ramai orang.
3. Orang2 Jepun rajin ...kenapa org kita
tak begitu ye?
4.Walaupun ramai yg menggelar Jepun negara peng'copy'
tapi aku rasa tak salah mengopy perkara yg baik
dan menguntungkan.
5. Cuaca..aku lebih bersyukur berada di Malaysia.
6. Public transport...sangat2 canggih & effective.
7. Barang2...mahal..hehehehe
perasaan unk shopping menjadi lesu.
Ok ...bye..Tokyo.

2 comments:

  1. bestnya....nak buat jugak eh...tapi tak dak idea lagi....

    ReplyDelete
  2. Tulis le...versi mawar pula.
    Sedia menunggu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...