Monday, 2 August 2010

Makan-makan : Restoran Zenith

Kali ni nak bercerita pasal makan pulak.
Pasal Restoran Zenith.
Restoran ni terletak di Desa Petaling.
Senang saja nak ke sana.
Ikut highway Seremban...masuk Desa Petaling.
Ada Shell belah kiri..ikut kiri..ada kedai
haa..kat kedai2 ni le.
Berdekatan juga dengan Giant.
Di restoran ni menyediakan masakan china (halal).


Ini cucumber lime
Kami memang sukakan masakan kat sini.
Owner restoran ni pun dah kenal kami.
Ownernya seorang mualaf ( Datin haslina..kalau tak salah)








Kailan goreng ni sangat sedap.
Di goreng garing bersama ikan bilis.
Garing.
Boleh ubah selera sikit.
Biasanya asyik makan kailan ikan masin je.



Ayam goreng nestum ni pun
merupakan pilihan kami.
Patut dicuba...tak menyesal.

Yam basket.

Yam basket...bakulnya tentulah

dibuat dari ubi keladi..spt namanya

dalamnya kita boleh pilih nak ayam atau seafood.


Ini pula siakap mangga.
Rasanya manis2 masam..sedappp..
Satu lagi yang best adalah udang goreng butter.
(Tak de gambar).
Banyak lagi menu2 yg menarik kat sini.
Salah satunya sup sharp fin.

Jom makan....



4 comments:

  1. bestnyer masakan cina..i like...terliur tengok..huhuhu....x sabar nk balik malaysia..akk kena tunjuk tempat ni....hehehe:-)

    ReplyDelete
  2. abiummi khalish (dil)
    Boleh2..dekat je dgn rumah akak

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...