Thursday, 23 September 2010

Abang Memulakan Langkah






Malam ni ada rasa ganjil...rasa free. Sebab adik dah habis UPSR hari ni. Apa2 keputusan nanti redha saja lah. Sebab dia dah usaha. Rasa pelik pulak, tambah2 pula dia tak de, gi tidur rumah adik ku ( Adik Nor) . Biasanya tiap malam aku menemani adik buat kerja sekolah & buat latihan untuk UPSR.

Waktu menemani adik ...biasa waktu tu lah aku sempat berfesbuk & lihat2 blog org & blog sendiri...tapi tak lah setenang malam ni. Biasanya sekejap2 adik akan datang pada ku bertanya tentang apa2 yg dia tak faham sambil2 menjeling pada laptop....dan soalan yg selalu dia tanya pd ku adalah...ada orang "add" dia sebagai friend tak..hahaha (dah lama adik tak buka fb dia....farmville dia pun dah kering kontang kot). Sepi nya rumah...Abang dah selamat ke Egypt (Alex) pada 21 sept 2010 hari tu.

Abang melangkah keluar...diiringi oleh Tokmi & Adik

Tokmi pimpin Abang ke Abang pimpin Tokmi?



Abang dah tak lalu makan time ni



Abang zu & kak Pah hadir memberi sokongan


Ayah Chik (Emi) & Achik ( Asha)
Mulanya kami tak nak bawa adik ke KLIA sebab dia ada ujian UPSR besoknya...tapi Abang nak juga adik ikut & adik pun memang nak ikut.
Ini karangan BM yg terakhir dia buat di KLIA sebelum ujian besok.

Abang bersama sepupu2 ...Along & Yoel


Teman bermain futsal



Ayah Long pun datang....mana mama long??

Mama Long ada...kat belakang Abg & Tokmi

Bersama2 sepupu2 kecil

bersama Shahmi
Abang bersama Muhsin & Saiful...rakan serumah nanti.
Bye2 Bang...take care

Gambar Abang yang terakhir diambil sebelum abang melangkah pergi.




Untuk melepaskan Abg pergi jauh adalah sesuatu yg agak sukar tetapi demi cita2 kami redha. Sejak kecil ( bermula 5thn) Abang tak pernah berpisah lama dengan kami. Kali ni agak lama..setahun (lama tu). Dulu sewaktu melepaskan Aqi ke asrama ...beban perasaan yg sama terpaksa ku tanggung. Tipu lah kalau tak sedih, cuma ummi control ayu jerr. Bezanya Aqi masih boleh selalu balik rumah. Bermulalah episode baru...tiada lagi teman borak, teman shopping, assisten chef dan orang yg paling rajin menolong Ummi. Abang dah selamat sampai...kami terima sms & call dari Abang. Cuma rumahnya belum ada internet untuk borak dalam sykpe atau ooVoo. Kalau ada internet senang sikit le. Tadi pun sempat berfesbuk dengan abang, tp internet sana slow sebab dia cuma "menumpang" line org.

Ok Bang, harapan seluruh keluarga kita, agar Abg berjaya di dunia & akhirat. Please focus on your study, study hard..wokeh. Don't forget...SOLAT & read al Quran. Never give up. Rasanya sebelum abg pergi ummi dah berpesan berjela2...lebih panjang dari pesan Tokmi..hihi

Love you Abang...and we will miss you...oppp... already miss you.

6 comments:

  1. salam singgah & salam syawwal...
    adik saya pon g blajaq jauh jgk bebaru ni tp sya N husband x dpt antaq kat klia parent N adik beradik yg lain yg antar....

    lagi lama 7 tahun.. musim panas jerr boleh blk.. hope dia dpt sesuaikan diri dinegara org..

    ReplyDelete
  2. abang...miss u 2...
    untuk ummi...banyakkan bersabar...
    fb ada...boleh melepas rindu...
    datanglah ke keramat jika kesunyiaan...

    ReplyDelete
  3. Nureen,
    TQ, salam syawal.
    Ya..semoga mereka dpat menyesuaikan diri di sana nanti.

    Mawar
    Insya Allah...kalau ke Keramat ada nasi dagang tak? hihi

    ReplyDelete
  4. fuhhh.. mcam wat karangan ah umi ni.. boleh ah dapt 90%. haha umi pon takecare gak.. kalu ada pape jangan luper inform kat abg tau.. mamlong, wat lah resepi nasi kerbu kat blog.. step2 dier.. hahha

    ReplyDelete
  5. anak akak tu pi belajar ke kat sana?
    Umur dia berapa kak?

    ReplyDelete
  6. Leez, anak akak study kat sana & umur dia 18 tahun,baru habis SPM.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...