Saturday, 4 September 2010

Berbuka Sendirian

Seperti hari Sabtu yg lain...hari Sabtu adalah hari yg melelahkan. Balik kerja energi sudah tinggal 1/4...penat sangat. Awal2 dah call husband minta tolong agar belikan lauk & kueh di pasar ramadhan. Memang dah tak larat nak masuk dapur. Balik terus terlelap. Hampir maghrib baru terjaga...bila terjaga, dirumah dah tak de sapa2. Baru ingat hari ni mereka berbuka di surau. Ada majlis berbuka bersama. Terlalu penat hinggakan tak sedar mereka semua dah pergi.
Bila turun ke bawah...sepinya...tak de sapa2. Biasanya riuh dengan suara Adik & Abang yg. sibuk siap2 unk berbuka. Malasnya nak berbuka sorang2..tak de mood lansung. Belum tua lagi ( belum 50...hihi) dah makan sorang2...oh tidakkkkk. Selama ni mana pernah berbuka sorang2...kalau suami tak de..anak2 ada...tapi hari ni semua tak de.....huhuhu
Lauk yg suami beli di pasar ramadhan

Beberapa ketul kueh & kopi 0

Info : Berita Harian hari ini (4.9.2010) menyatakan yg minyak sapi berjenama QBB pure ghee...adalah tidak halal.

3 comments:

  1. jangan bayangkan tahun hadapan:
    adik mungkin ke asrama
    aqi mungkin di ipt
    abang di mesir
    tinggal berdua je?
    hihihi...jng bayangkan
    kita hampir serupa...

    ReplyDelete
  2. kita yg lom 50 pun dh ddk berdua...hehehe. Mcm warga emas plk! hehehehe

    ReplyDelete
  3. Mawar
    Tak sanggup untuk bayangkan..
    jangan bayangkan..huhuhu

    CT
    TQ..masuk ke blog ini.
    jadi macam pengantin baru balik lah ye..:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...