Friday, 15 October 2010

Bandung : Kami datang lagi






Kami kali ini ke Bandung bersama anak-anak. Selalunya kami berdua je ke sana atau bersama bonda, kakak, abang & adikku. Kebetulan cuti sekolah waktu tu...so anak2 ikut sekali. Kami ke sana Disember tahun lalu...dah hampir setahun dah. Baru nak tulis sekarang...sebelum ni malas nak tulis. Tak tahu nak mula dari mana.

Kami ambil flight malam...tapi delay sampai 3 jam. Just imagine...3 hours!!! Cuma ada satu airline yg direct ke Bandung (semua pun tau kan ..airline yg dimaksudkan). We have no choice.

We arrived around 2:00 a.m...fuhh...tired & sleepy. Tiba di hotel pula sekitar 2.30 am. Anak2 macam dah tak sabar nak tidur. Tapi dia orang still enjoy & happy .

menunggu flight yg tak kunjung tiba..

Kali ni nak cerita pasal hotel yang kami tinggal sepanjang kami di Bandung. Selalunya kalau ke Bandung kami akan tinggal di hotel ini...Hotel Savoy Homann. Kebetulan suami ada kenalan... orang Indonesia, so kalau ke hotel ini kami di beri discount 5o%...lumayan kan. Makasih Dr Edi.

Hotel ni terletak di Jalan Asia Afrika...berdekatan dengan Alun-Alun (pusat bandar) atau di kenali juga Kota Kembang(Kota Bunga). Dulu2 sekitar tahun 80-an & 90-an..kawasan ni kawasan shopping. Tapi sekarang banyak shopping complex yg dah ditutup gara2 kegawatan ekonomi. Sekarang banyak shopping complex baru yg dibina...tapi di tempat lain. Di Alun-alun ini ada satu masjid yg terkenal iaitu Masjid Agung.

Just arrived....Hotel Savoy Homann di Jalan Asia Afrika

waiting for room...tunggu Abah check in

Kid's room ..it's very nice room with modern concept & I really like it.

Di depan hotel

Swimming pool

Selain ada swimming pool...di sini juga ada SPA & gym. Boleh memanjakan diri di spa setelah penat bershopping..hahahaha. Kalau nak panggil dari luar pun boleh, just call dan ada orang datang ke bilik hotel untuk scrub ke..urut ke....enak banget.

Peta Pulau Jawa

Sedang mendengar lagu asli mereka ( lagu Sunda)

Di hadapan hotel

keropok yg berbagai warna & bentuk

Salah satu keistimewaan hotel ini yg aku suka adalah makanannya..sedap & banyak pilihan. Nanti akan ku ceritakan di lain N3.


Ada game room for kids... but father of kids also can join....hihi. Kalau kaum ibu mau pergi shopping...boleh tinggalkan anak2 kat sini...I always give a good idea(Am I wrong?)..heh heh heh.


2 comments:

  1. kak kasih,
    ingatkan baru pi, kalau tak boleh kirim coklat kek atau brownies kukus yang enak bangeett :)

    ReplyDelete
  2. dah lama pi...cuma malas nak tulis.
    :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...