Tuesday, 5 October 2010

Khabar dari Egypt


Abang ( anak sulungku) dah mulai kelas sejak minggu ni. Sebelum mula kelas hari tu tiap malam berborak dengan Abang di ooVoo atau Skype. Nasib baik le ada skype...kalau dulu2 zaman aku, nak call parents susah sangat... mahal, biasiswa ciput je. Mana ada internet lagi waktu tu. Bill telefon saja...fuhh. Untung budak2 sekarang. Mak dia pun untung juga berbanding mak2 zaman dulu....so aku bersyukur juga jadi mak zaman sekarang.
Abang sangat2 le excited tunjuk bilik dia & rumah dia kat sana. Di sana dia tinggal berFont sizeempat...Abang, Acap ( Ashraff), Muklis & Saiful Islam. Dan Abang sedikit mengeluh sebab barang mahal especially daging....RM 50-60/kg. Member nak buat spagetty pun fikir panjang...hehehe. Kalau nak makan...beli je lah Bang. Abang kan peminat spagetty.
Menurut Abang Alexandria berada di tepi laut. Di sini ada beberapa gambar dari Abang yang di ambil oleh kawannya Mukhlis.



kawan serumah Abang...Mukhlis

jam zaman dulu

trafik di Alexandria







di tepi laut

Dari gambar2 di atas aku mula dapat membayangkan keadaan disana. Thanks Mukhlis...gambar2 yang diambil... cantik sekali.

Ini pula bekalan makanan mereka berempat...rasanya cukup...hahahah. So ummi tak perlu risau dah. Gambar ni di ambil dari FB mereka. Kalau dapat bawa semua hari tu...kalau tak kena keluarkan setengah dari pada makanan , kerana berat timbangan berlebihan...rasa2nya banyak lagi kot dari ini..hihi

Ini pula tomyam buatan mereka berempat. harap2 tak de yg sakit perut.

Cukup sampai disini laporan ummi tentang Abang unk tatapan semua yg mengenali Abang especially mama long & sunor. Sebab Ayah chik dah lama tak buka blog.

Kalau ada apa2 berita tentang Abang menarik...akan di ceritakan kemudian.

Untuk Abang...ingat semua pesan Ummi dan I love you.

6 comments:

  1. rindu terubat jua...
    abang ...we love u

    ReplyDelete
  2. hehehehehe...
    mcm comey jer view kat saner...ishhkk..kalo abg rindu sunor,buleh ler ajak sunor yer..hhaahahah...

    untuk abg,sile amek gmbar bilik n rumah..nk tgok..hahahaha..

    i love you too..take a gud care & study hard& smart..hehehe

    ReplyDelete
  3. sunor tu..kalau nak gi..jgn buat2 lupa kami ye..:)

    ReplyDelete
  4. sdih plak dil baca kak...makabah dil pun macam akak gak..ingt kat kami brskypelah...huhu...akak ade fb?boleh dil add...anak akk ambik medic ye?under MARA ke?kai selalu ke MARA tu..suami dil ambik usuluddin.kalau anak akak perlukan ape2 pertolongan bgtau je suami sy..kami sedia membantu..duduk di rantau org ni semua adlh saudara...:-)

    ReplyDelete
  5. Dil,
    TQ..anak akak ambil dentistry.
    Nanti akak suruh anak akak tengok blog dil ye.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...