Wednesday, 6 October 2010

Mencari Jacket

Jacket lama dah kecil & mengkerut agaknya.. bila dicuba jacket lama...alamak..kenapa tak muat?...hehehe faham2 sendiri le. Masih tak nak menerima kenyataan berat badan dah bertambah..... salahkan jacket yg mengecil...hahaha
Pergi survey jacket di beberapa tempat..apasal mahal sangat. Memang kat Malaysia mahal pun. Serik sewaktu di Tokyo hari tu...kami tak menyangka suhu boleh cecah 5*C....kesejukan le kami sebab ingat suhu cuma 12-14*C saja. Jacket kami tak cukup tebal. Cari punya cari...banyak jacket yang cantik2 cuma saiz pula yg tak sesuai. Akhirnya jumpa le satu jacket agak besar sikit dari yg lain. So beli lah.

Kalau bercuti...aku lebih enjoy pergi beramai2. Tapi kali ni kakak ku..tak dapat ikut sebab masih belum cuti sekolah lagi. Adik ku pula sedang sarat mengandung. Bonda mula2 semangat nak ikut...tapi bila dia baca jadual percutian di internet, dia tak jadi...sebab dah tak larat nak berjalan jauh..sakit lutut.

Percutiaan kali ini ( Insya Allah) cuma kami bertiga saja.




9 comments:

  1. Nak bercuti ke mana kak??
    Bila nak gi? Bestnyaaaa......

    Saya pun susah nak cari saiz utk baju sejuk tapi saya survey di semua kedai travelling...jumpa juga akhrnya tapi still mahal.

    ReplyDelete
  2. Leez
    akak Insya Allah 21 0kt berangkat..
    ke tempat yg sama spt leez pergi okt tahun lepas...:)

    Kenal blog leez pun sebab mcari info pasal ni le...hehe

    Akhirnya dapat kenal leez

    kita yg bersaiz ehm ehm ni agak susah nak cari saiz baju kan leez...huhu

    ReplyDelete
  3. bestnyerrr... nak ikut...
    kat cini beli jakel tebal2 pon x tau nk g mana.. klau g genting pon x la sesejuk mana.. boleh tahan lagik...

    ReplyDelete
  4. Nureen
    Jommm...ikut akak.

    kat Malaysia tak pakai sebab tu le jacket kat malaysia ni mahal2.

    ReplyDelete
  5. oh tidakkkkkk....
    nak ikut..nak ikut....
    huhuhuhu(sambil baling sisa biskut raya )

    ReplyDelete
  6. jom ikut ....
    * sambil mengelak dari biskut raya*

    ReplyDelete
  7. Bila & di mana?huhuhu(masih ada sisa2 sedih)

    ReplyDelete
  8. huhuhuhuhuhu...
    bila dh beranak nnt,saya akan pastikan saya dpt turut serta..
    bestnyerrrrrrr...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...