Wednesday, 17 November 2010

Aidul Adha 2010






Aidul Adha tahun ini kami semua tak balik kampung sebab cuti cuma sehari dua saja. Kebetulan pula bonda kat KL jadi berkumpul di KL sajalah. Kali ni berkumpul di rumah akak, sebab bonda ada kat rumah akak. Biasanya kami berkumpul di rumah kakak sulungku di Keramat.Bonda masakkan nasi minyak & kuzi. Adik beradik yang lain semua bawa makanan yang mereka masak sendiri.


yang hadir




Cucu bonda...yang tidak ada dalam gambar ni cuma 3 orang...Abang (kat Egypt)...Inn (kerja) & Izzat (ada aktiviti korban di Keramat)


Berborak



Keluarga adik ku

Shahmi & Auni





Aqi bersama adik-adik sepupu



Irfan & Auni


Terimakasih pada yang membantu...




Aween anak buah akak yang baru balik cuti dari Australia...cuti semester.



hasil air tangan adik akak...Adik Nor, sedap hingga menjilat sudu.



Nasi minyak yang bonda masak. Akak yang make up kan nasi minyak ni jadi pelangi. Teringat waktu kecil-kecil dulu, suka sangat makan nasi yang warna warni ni. Seperti yang anda ketahui pewarna sebenarnya tidak begitu elok untuk kesihatan...tapi sekali sekali, boleh di maafkan..hihi


Ayam masak merah..ni pun bonda yang masak, sebab sehari sebelum raya akak masih kerja. Balik dah malam...semua dah siap bonda masakkan termasuk kuzi daging.


ketupat daun palas dan rendang ni Mas ( staff ku )yang kasi...thank you Mas.


Acar yang simple,,,sebab tak cukup masa nak buat acar lain


Ini pula kacang merah bersama kelapa parut...kakak sulung akak yang masak. Sedap ...dah lama tak makan.


Ini pula mee sup dari Kak Pah (kakak ipar akak)

Kueh ni pun Kak Pah yang bawa



Roti dan Kuzi...Kak Na (kakak ipar) yang masak. Kak Na memang terror masak kuzi.


Asha(adik ipar) akak pula bawa nasi impit...lupa nak snap,sebab agak sibuk waktu tu. Ini adalah makanan yang di masak oleh kami adik beradik. Gembira dapat berkumpul semua adik beradik....Bahagia.





4 comments:

  1. wahhhh menu dia... terliuq kita nengok hehe...

    ReplyDelete
  2. Anymz
    semua adik beradik bawa makanan..campur2 jadi banyak...:)



    Liza
    hihi...banyak pun boleh :)


    Mas
    jom jemput makan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...