Tuesday, 9 November 2010

Bahrain




Kami tiba 1.30 pm waktu setempat di Bahrain Airport. Urusan agak lancar...berbanding yg pernah di alami sebelum ini di negara2 arab yg lain. Airportnya kecil saja. Kami di bawa ke hotel dengan bas. Sepanjang jalan ambil kesempatan snap gambar menarik. Cuaca...udara sejuk(sedang) walaupun matahari memancar indah. Sepanjang jalan terlihat pantai & laut. Kami transit di Bahrain semalam saja sebelum menuju Turki (Istanbul).



Airport Bahrain


Sekitar Airport


Bas yg membawa kami ke hotel
satu deret ada 4 tempat duduk...padat ooo


Sepanjang jalan...terlihat lautan


Permandangan sekitar hotel kami

Nombor kereta Bahrain


Di depan hotel...Hotel Golden Tulip


Adik tersenyum tengok swimming pool...tapi tak sempat nak swimming..hari dah malam. Malam udara makin sejuk. Frust jugak le dia. So dia tengok bola sampai ke pagi. Esoknya waktu nak breakfast, kami call dia...dia tak jawap. Rupa2nya dia tertidur lelap...tidur mati le tu. Abahnya yang ketuk bilik dia sampai nak pecah pintu tu ( hihi..berlebihan pulak ayat ni). Sejak dari hari tu, kunci bilik dia, kami yang pegang.



Ni bilik kami..agak selesa juga




Ni pula bilik adik



Setelah berehat sebentar kat bilik...kami keluar jalan2 sekitar hotel. Ada shopping complex di depan hotel kami. Sebetulnya nak cari farmacy shop...tapi tak jumpa. Nak beli ubat antihistamin . Hidung masih gatal2 & mata berair2. Badan pun rasa tak sedap jer.






Nama shopping complex ni Moda Mall. Menjual barangan ori....harga...fuhh tak yah cakap le.
It's nothing in Bahrain...I mean nothing to buy (hehehehe)
because currency exchange rate is very high.
1BD = 3USD lebih kurang.
I just bought one FM in Bahrain...just unk kenang2an saja.




Night time in Bahrain




Moda Mall






Teksi Bahrain



Hotel Golden Tulip di waktu malam...ada nampak bulan lagi



Balik dari shopping complex tu kami dinner di hotel.


roti nan bahrain

dessert

Ada banyak lauk...ini pilihan ku

Adik bergambar dengan raja2nya...





Esok pada pukul 7.30 pagi setelah breakfast...kami berkumpul di lobi unk berangkat semula di Airport. Flight kami ke Istanbul pukul 10 am. Bandar Bahrain sebuah bandar moden & bersih.


Rumah di Bahrain

Matahari memancar terik...tapi udara agak sejuk


Tiba di Airport ..aku mencari2 FM...dapat satu cukup le.

Gambar ubat pun ambik juga sebab ada sticker Bahrain (hihi)

Aku tak putus asa...mencari2 farmasi di dalam airport tu. Alhamdulillah.....jumpa juga.Beli ubat sinusitis tu dengan harga USD 7 lebih kurang RM 21 . Makan ubat ni ...sinusitis ku hilang . Cuma sempat makan 2 tablet saja. Alhamdulillah.



Mc D dalam tulisan arab

Sekitar airport


Kami bertolak ke Istanbul Turki pada pukul 10 am. Antara Bahrain ke Istanbul mengambil masa lebih kurang 4 jam. Kami sampai di Istanbul pukul 2pm...tunggu next N3 ye unk cerita di Istanbul pula.


12 comments:

  1. adehh!lupa nak pesan apa tak kebas mug yg tulis hotel Tulip tu..ambik dua2 sekali..hihi

    ReplyDelete
  2. aduhai kak... seronoknya tengok gambar2 pengembaraan akak... bilalah nur nak dapat round2 mcm tu yer... :D

    ReplyDelete
  3. mcm best ajer hotel akak kat bahrin tu...nampak cantik. Depan mall plak tu.

    Mcm saya duk dulu hotel tu mcm dah lama skit dan boring kat luar hotel tak tau nak gi jalan mana.

    ReplyDelete
  4. bestnya.. cuaca sejuk tapi ada cahaya matahari.. snap pic nampak cantik.. akak pakai dslr ke? gambar2 cantik sangat...
    orang snaa ramah ramah tak kak hehe

    ReplyDelete
  5. Anymz
    hihi..kelakau lah anymz ni


    Nurd
    Insya Allah, akak doakan nur akan sampai...nak seribu daya.

    Leez
    Kali ni POTO dah upgrade dia punya hotel..termasuk kat Pamukkale kami tinggal di 5star hotel.

    Lady
    akak cuma guna canon G11
    org di Bahrain kureng ramah
    tp di Turkey baik2 belaka.

    ReplyDelete
  6. seronoknya la..... jauh perjalanan luas pengalaman.. semua pic yg akk amik cantik2 belaka!

    ReplyDelete
  7. Hai mas..
    thanks kerana sudi singgah..

    ReplyDelete
  8. gambar lawa tu abg agak mushkil.. hahahah fuyoo besar nyer tukaran duit dier.. nnti balik malaysia nak cari flight yg ada trnsit gak ah.. hahha

    ReplyDelete
  9. abang,mama sokong...tambah lagi kalau bawa mama sekali

    ReplyDelete
  10. Shafwan
    study dulu


    Mawar
    kalau mawar pergi..saya pun nak ikut juga...hihi

    ReplyDelete
  11. kak kasih..

    isk.. banyak dah orang komen nih. Hari tu tak dan nak tinggal jejak..
    Bah + Rain = hujan dan banjir kat kedah nih..

    adeehh..
    sronok tengok akak punye trip.. tah bila boleh jejak kaki..

    ReplyDelete
  12. Hann
    kat rumah hann kena BAH + Rain juga ke?
    Thanks sudi meninggalkan jejak :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...