Thursday, 25 November 2010

Makan-makan di Pamukkale


Di pamukkale kami tinggal di Hotel Lycus seperti yang telah diceritakan sebelumnya. Setelah solat & mandi, kami turun untuk dinner. Di Turkey makanan utamanya adalah roti. Jadi banyaklah roti yang hidangkan. Bermacam-macam bentuk dan rasa. Banyak pilihan lauk & pasta. Turkish cuisine banyak dipengaruhi oleh empayar besar yang memerintah Turki. Antaranya empayar Byzatine, Mongol & empayar Ottoman (yang paling terkenal).



Dessert

Ohhh...baklava, kadayif & kunefe




buah-buahan




makan malam ku




ku cuba semua...seperti biasa.






Bersama Musthapa Mansor...our tour leader. Waktu ini Mus sedang interview kami...hihihi. Biasa lah dia nak tahu kami tinggal dimana, tempat kerja dan lain-lain lagi. Dia interview aku ..aku interview dia balik...hahahaha



Ruang makan yang sungguh besar



Aku cuma berfikir...orang Turki kalau tak ada roti pasti tak boleh hidup...hihihi just kidding .


Roti ini sedap-sedap semuanya...mmmmm




Berbagai jem



Buah-buahan & salad (selalu ada )



Madu & keju

Madu sungguh sedap di makan dengan yougurt.

Keju ada yang sedap ada yang sangat-sangat masin ( tahap gaban)

klik sini untuk
Konya











'

6 comments:

  1. makan kat sana meriahkan.
    tp dessert dorang sgt manis lah.
    yg paling best....meriah dgn pelbagai jenis buah2an. Sy siap bawak balik bilik.

    ReplyDelete
  2. banyaknya entry lady terlepas sebab baru balik darikampung hehe.. sedapnya makanan kat sana kak.. untung pergi ikut tour kan sebab tak payah risau nak cari makanan halal, semua tersedia.. memang berbaloi pengalaman akak ke sana kan

    ReplyDelete
  3. Leez
    ye betul sgt2 manis..tp akak cuma makan sikit..tp rasa semua. Sedap tp manis..org diabetes memang tak leh mkn...huhuhu


    Lady
    Akak dah agak dah, sure lady tak de, sbab senyap je.
    Kelebihan di Turki, kita tak risau ttg mknan sebab di sana Insya Allah semuanya halal

    ReplyDelete
  4. Seronoknye tengok entry kak kasih berjenjalan berseronok-seronok. Bab makan ni laaagi seronok.. hiksss

    Kak kasih.. saya pun rindu akak. ni baru sempat singgah. Akak boleh jugasinggah di blog merepek saya http://colehann.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Hann
    nanti akak singgah..Insya Allah

    ReplyDelete
  6. kasihredha..kalau dok 2 minggu mau kita jadi lebar mcm mak turki tu kan!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...