Tuesday, 30 November 2010

Turkey : Hot Air Ballon, Cappadocia






Kami tiba di Cappadocia hari sudah malam. Kami tinggal di Dedeman Hotel selama dua malam. Lega tidak perlu packing untuk satu malam. Biasa setiap malam kena packing....check in dan esoknya check out.


Cappadocia....aku sangat suka tempat ini. Kalau di beri peluang aku ingin ke sini lagi. Sebab itu walaupun belakang aku sakit, aku keep quiet. Kalau banyak complain, aku tahu apa yang bakal my husband cakap..." so lain kali kita tidak payah lagi jalan jauh, kita rihat di rumah saja" itulah ayatnya bakal my husband cakap dan pasti sambil tersenyum...huhuhu.


Cappadocia ..sangat cantik dan unik. Pengalaman sungguh indah dan penuh excited ....I love Cappadocia.

Awal pagi, 5 am kami bertolak untuk menaiki hot air ballon. Ada van yang mengambil kami di hotel. Cuma kami bertiga saja yang yang naik ballon ni, yang lain tak ikut mungkin takut ketinggian. Hot air ballon tidak termasuk pakej, kami di kenakan bayaran USD 220 (RM800) per orang. Singgah sebentar untuk breakfast di Royal Ballon Restaurant.





breakfast di Royal ballon Restaurant



Menunggu ballon di naikkan
Waktu ini udara sangat sejuk.





Menunggu untuk naik ballon




Kami menaiki ballon yang sama seperti ini...Royal Ballon



Menyaksikan matahari terbit




Gereja lama

Dari atas, kami dapat melihat rumah-rumah zaman dahulu . Mereka tinggal di dalam gua. Macam karton Flintstone ...wauuu


Cantik & menarik

pigeon valley











Banyak snap picture di sini, beratus-ratus keping...kalau dulu, waktu masih guna filem...mungkin cuma ambil 36 keping saja...tapi sekarang snap berapa banyak picture pun tak apa.




Batu-batu ini terbentuk secara semulajadi.





Bersama peserta lain yang menaiki ballon bersama-sama. Dari German dan Austria.



Dapat medal sebagai kenang-kenangan.


Thank you


tidak lupa...signature...macam artis oooo....huhahahhaha

Bila kena signature macam ini , tiba-tiba teringat kerja yang aku tinggalkan di Malaysia...tiap hari kena sign ** orang...


Tapi kali ini agak berbeza, sign menyatakan aku pernah naik hot air ballon.....fuhhhh
sangat enjoy...... happy.....excited....

I love Cappadocia..... really!!











4 comments:

  1. cantiknya gambar-gamabr yg akak ambil. Sangat terang. Guna DSLR yea?

    cewahh...mcm artis plakkan nak sign mcm tu.
    Saya dulu dapat sijil jer...takda medal pun.

    ReplyDelete
  2. Kak kasih..
    Nampak je nama cappadocia ni dah dapat bayangkan cantiknya tempat ni.. nak sebut pon macam ranggi je kan? hahah..

    Syoqnye kak.. naik belon.. pemandangan pon cantik! terasa seperti beterbangan dengan akak menyaksikan keindahan alam.

    ReplyDelete
  3. subhanallah cantik dan uniknya tempat ni kak.. mesti best naik hot balloon tu kan, lady seumur hidup tak penah naik lagi.. memang sangat berbaloi la percutian akak ni kan..

    ReplyDelete
  4. Leez
    akak guna camera G11 je..


    Hann
    ye syok habis
    Alhamdulillah

    Lady
    Akak pun first time naik ballon ni..so excited tahap berlebihan juga le..hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...