Tuesday, 28 December 2010

Restoran Warisan Kuala Pilah

Daging masak merah, udang goreng cili api, sambal belacan & ikan masin kecil +ulam.
.
.
Biasanya kalau nak balik kampung Negeri Sembilan ( Kampung suami), kami akan call dulu. Tapi this time kami balik macam tu je, sebab tak nak menyusahkan mak yang tengah sakit kaki. Kalau call sure dia akan masakkan untuk kami. Kami balik pun dah tengahari, sebelum sampai rumah mak , kami stop makan dulu kat Restoran Warisan untuk makan tengahari.



Adik order nasi goreng pataya
.
.
Kami bertiga saja...pada mulanya kami nak order masakan kampung seperti masak lemak tempoyak, masak lemak daging salai tapi menu tu semua tak ada untuk hari tu...frust jugak lah. Jadi kami order seperti gambar di atas. Tak order banyak sebab adik order nasi goreng pataya. Untuk kami berdua, cukup beberapa lauk saja.

Ada persembahan lagu-lagu tradisional.



udang goreng cili api ini sungguh sedap & pedas sampai air mata keluar.



daging masak merah ini pun ok juga

Laici kang
Permandangan restoran dari depan

Restoran ni berhadapan dengan gerbang yang menuju ke istana Sri Menanti, Kuala Pilah.




Gantungan...kting...kting kting bila di tiup angin



Orang-orang di tengah sawah. ...yang berbaju biru tu orang betul ye.




Padi



Restoran ini di kelilingi oleh sawah padi.








Ramai pengunjungi
Konsep terbuka....angin bertiup dari sawah, menambah selera makanku.
Insya Allah akan datang lagi...


14 comments:

  1. sedapnya tgk makanan tu...
    perut pn jadi lapau..hehehe

    ReplyDelete
  2. Salam perkenalan kak,

    Sy dah sampai umah akak ni, ehem ehem meleleh air liur tgk gambar mknan dkt sini. Pic dkt sini pun cantik menggoda...hehehez.

    PS. Adik perempuan sy pun suka collect setem. Tapi dulu, masa time skolah. Skarang dia dah tak collect lagi tapi masih tetap simpan album2 setem tu semua ;)

    ReplyDelete
  3. salam kak,oooo..hubby org pilah yo..baghu tau....
    sey masih di jb lagi ni kak..dapur tu tak berasap 4 hari nih..biar dio rehat dulu lah yo.esok mlm baru sey balik..doakan sey selamat dlm perjalanan yo.kihkih

    ontah sapo akak ni tak tau lah yo..tapi takpo lah..sey panggil lah kak kasih ni akak yo..

    ReplyDelete
  4. Bai
    Bai tak leh mkn byk2..kena jaga bdn unk pakai baju pgantin nanti:)


    Leez
    Sesekali teringin nak mkn lauk kampung seperti masak tempoyak dan lain2...:)

    Anie
    Thanks visit rumah akak. Sering2 singgah ye.

    Akak pun tak aktif sgt dah mgumpul setem ni, sekarang ni lebih kepada "menyimpan setem" hihi


    Anymz..
    copet balik nymz, priuk kat rumah dah rindu kat anymz tu...termasuk le akak...hihihi
    Lamo bonar tak nengok anym masak..Selamat kembali yo..

    ReplyDelete
  5. kak kasih, saya pernah mkn kat situ gak.. mlm minggu.. tu dia ramainya org.. makan mmg best.. ye la msk nogori kan...

    ReplyDelete
  6. Yanti
    waktu akak pergi sana, masakan negeri 9, tak de...frust gak...hihi

    ReplyDelete
  7. salam Kasihredha,

    kak nab datang buat kunjungan balas...:)) salam perkenalan...insyaAllah akan ziarah semua entri bila kelapangan nanti...kak nab nak baca travelog tu...nice blog!

    ReplyDelete
  8. kak Hajjah
    TQ kerana mengunjungi blog saya..
    singgah lagi bila senang ye

    ReplyDelete
  9. Wah sangat terliur...huhu..bestnyer..i like mskn org nogori...x sbr nk mkn ni...:-) dil dh muncul kmbali...2 hri off kak...internet sengal....hihi....

    ReplyDelete
  10. Dil,
    Kat sana tak de serai kan Dil...
    InsyaAllah kalau ada rezeki akak nak juga ke Egypt mjengok anak kat sana.

    Patut le menyepi je..akak ingat Dil ke Cairo ikut suami...rupa2 nya internet buat hal.

    ReplyDelete
  11. sambal belacan tu mmg nampak best je..

    ReplyDelete
  12. kak kasih:serai ade kat cairo..kalau ade bdk2 alex nk bli,sape yg pg cairo,blh tlg belikan...anak akk nak guna serai ke?roger2 kami k?hehehe... Insya allah ade rezeki sampai sini boleh jumpa kami di sini...tapi kami balik cuti malaysia dil nak jumpa akk...boleh x? :-)
    ade je kat umh kak...mood pun tgh xde kak..dugaan di rantauan..huhu..:-(

    ReplyDelete
  13. Sue
    best...lagi best bila mkn dgb ulam




    Dil
    oh ada ye...ingat tak de. Dia jarang masak dil (lelaki) masak nasi goreng je...hihi
    boleh2...silakan.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...