Wednesday, 15 December 2010

Semangat memasak


Semangat untuk memasak memang ada, tapi yang tidak ada adalah masa. Bila membaca blog teman-teman ...hormon untuk memasak mendadak naik keparas yang tertinggi...hihihi.

Ibu ku selalu membebel oppss salah...kita guna perkataan lain. Ibu ku selalu menasihati aku,bila melihat barang dalam almari dapur dah expired...kicap expired, sos expired, beras banyak bubuk, bla..bla..bla.....
.
.

Dah boleh tanam dah bawang ini kan...hihi


Mana ada masa, kalau balik kerja dah malam...masak air pun tak larat...opps bukan sebab aging problem ya (hahaha)

Aku ingin sekali menjadi surirumah tangga sepenuh masa...ingin menjadi suri di hati suami (hihihi ayat tak tahan)

Aku amat-amat meminati blog-blog teman seperti Lady, Anymz, Hann, Azrina, Atie , Abang Mat Gebu kita dan blog2 masakan yang lain.








keep smiling


:D

10 comments:

  1. Kak Kasih,


    bawang tu tunggu naik sikit lagi daunnya pastu amik campak2 kat sup...

    hehehe....

    ReplyDelete
  2. Rin
    akak gelak sampai kuar air mata..baca comment rin kali ni.

    Rin, akak tengah berazam nak start masak balik ni...
    semangat! semangat!

    ReplyDelete
  3. Kak kasih..

    saya gelak bersungguh hati tengok akak punya bawang jadik macam tu.. saya tengok hak saya punya kemarin.. ada 3 jadi macam tu jugak.. hahahhahha.. lagi banyak..

    confirm esok masuk dalam pot.. tanam.. hehheh

    p/s : akak.. buat saya terharu lah.. miss u loadss!!

    ReplyDelete
  4. Hann
    jom kita pakat tanam bawang..kalau buat sup x yah beli lepas ni..hihi

    Miss you too

    ReplyDelete
  5. hihi.. kak nak masak ni pun kene ada mood, lady kadang ada jugak mai mood malas masuk dapur memang macam tu la rupa bawang2 lady hehehe... :D
    tapikan kak kalau bekerja lady memang faham sangat, balik rumah nak masak letih yang amat kan, lady yang tak keje ni pun kalau masuk dapur lepas masak memang letih.. lepas masak nak kemas dapur lagi kan..

    ReplyDelete
  6. Lady
    betul tu..masak memang best, bab nak kemas mengemas dan cuci mencuci lepas masak tu buat letihkan...:)

    ReplyDelete
  7. slm kak....paham2 kak...kalau dah kerja mana larat dah nak masak, aklau msk pun simple2 jer...ida tau, kat m'sia ida kerja...balik mmg letih, mana nak buat itu & ini..
    so skrg ida nak kena hargai masa yg ada sebelum balik m'sia..tak per its ok

    ReplyDelete
  8. Ida
    Thanks kerana memahami..
    akak miss sgt waktu dulu2(waktu tak kerja) dapat masak mcm2.
    Take care ye...

    ReplyDelete
  9. Tapi yakin tetap menjadi suri di hati suami....
    masak sekali2...bagus jugak...
    dihargai....hihihi

    ReplyDelete
  10. mawar
    hihihi..harap2 begitulah..amin

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...