Tuesday, 14 December 2010

Souvenirs dari Turki


Fridge Magnet (FM) dari Bursa ( Silk Market / Kozahan) , Konya dan Istanbul

FM dibeli di Pamukkale





fm Cappadocia



.
.

Waktu di Turki sempat juga membeli souvenirs buat keluarga dan staff. Tanda ingatan. Di Turki banyak pilihan souvenirs dari semurah-murah sampai yang mahal. Yang penting cantik . Rambang mata ...semua cantik dan menarik. Untuk pengumpul fridge magnet, ini adalah tempatnya..





Ini pula perhiasan dinding di beli di underground city(Cappadocia)

Opppss....lupa. Ini FM yang di beli di Bahrain. Cuma beli satu sebab mahal.

Perhiasan dinding di beli di Cappadocia. Murah saja.


teko mesti beli.....pengumpul teko..hahaaha
nasib baik tak pecah. Beli di Spice Bazaar Istanbul.



Piring kecil di beli di Underground City Cappadocia.
Habis energi aku tawar menawar benda ni.




murah...



Cappadocia in Malaysia


Tempat mengisar lada hitam.


Beg kecil untuk anak saudara perempuan.



Untuk anak saudara perempuan juga.


Mangkuk besar ni di beli di Spice Market...sampai di Malaysia, terbelah dua!!!

tapi telah berjaya digam...



Antara T-shirt yang di beli untuk abang dan adik.


Shawl untuk bonda, kakak, kakak ipar dan adik...beli banyak juga.


keychain untuk anak saudara lelaki.


gelang bewarna biru itu adalah evil eye



Selain itu kami juga membeli apple tea, kopi, manisan Turki dan kacang-kacangan.






keep smiling




:D

6 comments:

  1. huhuhu...
    jelesnya kak..

    banyak sungguh !


    Yang pasti kenangan itu yang penting..kan ?

    ReplyDelete
  2. iiskkkk cantek2nya koleksi.. musti rumah kak dah penuh dgn souvenirs kan..

    ReplyDelete
  3. Wahh.. cantik2nye.. akak ni mesti suka biru kan?

    Pergi Turki 2 beg, balik 7 beg.. betul kak? hehehhe

    ReplyDelete
  4. cantiknya FM akak tu....
    dulu saya tak jumpa yg cantik2 mcm tu...

    byk akak shopping...tp berbaloikan..:)

    ReplyDelete
  5. cantik semuanya....
    geram oh geram...

    ReplyDelete
  6. Rin
    Kenangan tu yg benting...betul!


    Yanti
    banyak dah kasi ke sanak saudara...
    yang tinggal dah tak byk.


    Han
    kat Turki kbanyakannya semua warna biru & hijau...hinggakan masjid pun biru..:)
    Kali ni beg tak beranak..hihi


    Leez
    buat kenangan2 & unk family juga..


    Mawar
    geram jgn engkau geram
    geram...geram
    hihi...lama tak komen?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...