Monday, 20 December 2010

Taman Negara : Deer Land

Baru balik petang tadi dari Taman Negara (National Park). Letih dan sakit-sakit badan masih terasa kesan dari mendaki bukit dan tangga di Taman Negara. Kami ke sana selama 3 hari 2 malam (pakej) . Kami ke sana bersama keluarga abangku. Kakak ipar ku yang mengurus semuanya...kami tinggal bayar saja. Jumlah kami semuanya 12 orang.



Kami tiba di Deer Land lebih kurang pukul 11 pagi. Rusa di sini banyak dan jinak.
Kanak-kanak lah yang paling enjoy ...


Seronok memberi makan pada rusa-rusa.


ramai pengunjung


Kancil...kecil saja, lebih kurang sebesar kucing.



Merak betina


Merak jantan



Burung Vulturine guineafowl



Burung kuning ini sangat aktif tak duduk diam, susah nak snap.
Nama dia golden pheasant.


Ular sawa...anda berani??? saya tidak...huhuhu



sah ular betina nih



beruang


di pintu masuk Deer Land
Dari Deer Land kami ke tempat gajah pula, nama tempatnya Pusat Konservasi Gajah Kebangsaan, tak jauh dari Deer Land.










11 comments:

  1. Wah.. berjenjalan rupanya.. patut lah sunyi sepi..

    Best kan kak, bila outing ramai2 macam tu.

    ReplyDelete
  2. kak,tanya sikit,akak tak penat ke jenjalan?cuba dok umah sekejap.ke tlg saya main masak2 ke.hahahaha...
    jgn marah ya kak ya..kita guwau ek..
    yg betul jeles tahap gaban dah ni.nengok akak asek keluar yo.cubo akak cerito camno akak bg maso dapek keluar selalu tu..huhu

    ReplyDelete
  3. hann
    kebetulan cuti sekolah & anak akak baru habis SPM..best.

    Anymz
    Penat & sakit2 bdn Nymz..hehehe
    dulu2 waktu akak mudo, akak kejo & masak jo..dah tuo baru nok bejalan.. :)

    ReplyDelete
  4. ye la kak, saya pun jeles aaaa.. akak asyik jalan je.. tak pe kak selagi sihat ni waktu berjalan kan kan..

    ReplyDelete
  5. yanti
    betul tu Yan..
    selagi boleh jalan, jalan je..
    hihi..kita serupa, suka jalan..kan kan..

    ReplyDelete
  6. kali pertama dtg ke blog ni . rasanya akan datang lagi sebab mempunyai minat yg sama - travel n food. Tak pernah ke taman negara , teringin , tapi belum ada kesampaian lagi . penginapan apa yg selesa dan berpatutan kat sana?

    ReplyDelete
  7. xplorer
    tq dah tinggalkan jejak..
    nanti akak singgah di blog xplorer pula
    Kat taman negara byk pilihan juga, ...boleh pilih dari yg murah hgga yg termahal. Tapi kalau pergi sendiri( tanpa pekej ) lagi murah kot.

    ReplyDelete
  8. huwaaa dok tengok semua comel2 tetiba sampai kat ular rasa nak jerit pun ada lady fobia betul ngan ular hehe..

    ReplyDelete
  9. Lady
    hihihi..akak pun tak berani,
    memang geli & takut tahap maximum :)

    ReplyDelete
  10. Best nyer .. rajin berjalan.. haha.. nanti liza follow..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...