Thursday, 2 December 2010

Turkey: Salt Lake

On the way ke Ankara kami singgah sebentar di Salt Lake ( Tuzgolu) yang merupakan Salt lake kedua terbesar di dunia. Salt lake yang terbesar terletak di US.





Pemandangan dari jauh


Garam


Besar

Air cetek sahaja

Di dalam bas, Mr. Bulent Sahiner dah menerangkan kepada kami khasiat garam ini. Baik untuk kulit. Sesuai untuk membuat scrub badan...kulit akan menjadi lembut. Bila tiba di tasik ini, kaum perempuan segera ke kedai berdekatan untuk membeli garam tersebut. Biasa lah kaum perempuan kalau bab kecantikan...hihihi
Fuhhh...habis garam di kedai itu....huhuhu...akak tak sempat beli. My husband dengan sukarela telah mengambil garam di tasik tersebut diikuti yang lain. Thank you Mr husband !!

Garam di sekitar tasik


banyak garam di ambil kalau tak licin juga kulit lepas ini ....tak tahu lah...mmmmm


6 comments:

  1. nak..naaaaaak..saya pun nak garam tu jugak.hehe

    ReplyDelete
  2. kak kasih..

    love picture yang akak note "air cetek sahaja" tu..

    suka sangat. Superb lah!

    ReplyDelete
  3. Salam Kenal Kak,


    seronoknya dapat melawat negara orang.

    garam di situ memang khas utk rawatan sahaja ke kak?

    ReplyDelete
  4. Anymz
    sabar...sabar..ye
    ternyata anymz termasuk golongan wanita normal yg suka kecantikan..hihihi..dtg rmh akak, akak kasi :))


    Hann
    Thanks...
    waktu snap gambar tu akak tak perasan...setelah tgok hasilnya baru perasaan ada bayang di air tu.. :)

    Azrina
    salam kenal juga..Thanks, selalu2 lah singgah ye.
    garam tu di proses unk garam makan juga. :)

    ReplyDelete
  5. saya tak pergi pun tempat ni kak.
    so ajaib nampak ketulan garam...
    bestnyaaaaa...

    ReplyDelete
  6. Leez
    kami singgah sekejap je
    on the way to Ankara

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...