Tuesday, 18 January 2011

25 Random Things About Me

Sekadar gambar hiasan untuk menceriakan lagi N3 kali ini


Yan tag ini pada akak. Thank you Yan...padahal akak baru saja kenal Yan. Rasa terharu pulak.Walaupun baru kenal beberapa bulan, tetapi rasa dah kenal lama . Ok ..jom ikuti ini

"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."

1. Nama glamour akak : Kasih & family akak panggil Adik sampai sekarang walaupun panggilan ini dah tak berapa sesuai lagi.
.
2. Ibu kepada 3 anak lelaki yang sudah remaja...walaupun ibunya masih muda...ehm ehm (ayat tak tahan..hihi)
.
3. Anak ke 4 dari 6 beradik (3 perempuan 3 lelaki)
.
4. Di lahir & di besarkan di Terengganu...dan sekarang menetap di KL
.
5. Kedua ibubapa akak adalah guru yang akak amat kagumi.
.
6. Akak mempunyai perniagaan sendiri (professional service) sejak tahun 2000.
.
7. Waktu kerja 9.30 am hingga 6pm( waktu kerja sudah dipendekkan memandangkan usia sudah meningkat)
.
8. discipline & hardworking
.
9. Suka memanjakan diri di Spa kalau ada cuti.
.
10. Suka shopping bersama anak-anak.
.
11. Suka melancong tak kira dalam atau luar negeri.
Masih banyak yang belum sampai.
.
12. Amanah
.
13. Tidak suka menyusahkan orang
.
14. Hobi sangat banyak cuma sekarang waktu amat terhad....antaranya kumpul stamp, wang berbagai negara, Fridge magnet, menyulam, cross stitch, gardening, memasak, mengumpul teko dan mangkuk...dan juga photography itu antaranya.
.
.
15. Tidak suka gold, tapi suka emas putih &diomand. Sekadar suka saja, tak de collection pun ...huhu
.
16. Mengutamakan family
.
17. Hampir tiap bulan sekali akan buat refleksologi
.
18. Suka menonton sinetron Indonesia & drama Korea ...boleh menghayati cerita korea sampai bengkak mata kerana ikut menangis sama..perggghh
.
.
19. Hobby terbaru....blogging...dapat menjadi diri sendiri...dapat mencurahkan rasa...sebagai diari dan saling memberi info berguna buat teman2...berharap menjadi ilmu yang bermanafaat.
.
.
20. Dulu suka shopping sekarang sudah menurun sedikit...aging problem...hihih
.
21. Walaupun berpisah jauh dengan anak sulung tapi almost every night kami bertanya khabar di skype
.
22. Tidak suka bersenam...kadang-kadang saja.
.
23. Tidak suka rumah berselerak...suka hias rumah.
.
24. Tidak suka minum air masak...tapi selalu memastikan minum cukup air.
.
25. Pengemar kopi...
.
.
Ok lepas ni kena tag pada 25 0rang....banyak tu.
10 0rang je lah ( minta discount sebab akak dah ngantuk)
.
3. Hann

11 comments:

  1. InsyaAllah nanti sue buat tag ni ye.. :)

    ReplyDelete
  2. TQ kak..

    saja seronok2..saya suka yg no 15 dan 18 tu..hee.. sama lah kita..

    ReplyDelete
  3. menarik , tertarik. follow akak terus. datang sini setelah di tag oleh liya. :-)

    ReplyDelete
  4. penggemar kopi...hmmm sama macam saya...tak dapat kopi, rasa hidup tak lengkap...dah pekena...aaaahhhh legaaa....

    ReplyDelete
  5. Salam Kak Kasih,

    Tenkiu sbb sudi kasi I award ;) Ni baru I terheggeh2 nak pi amik ahakkzz. Nanti bsok pagi lah baru tampalkan dkt blog.

    Ohhhhhh akak pun suka layan drama korea. Mmg eh kak kalau citer yg sedih boleh menangis sampai bengkak2 mata....1 kotak tissue pun tak cukup uwwwaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  6. Banyaknye kak kasih, sampai dua puluh lima?
    Kalau tinggai lima ja aci tak? Hehhehe

    Terima kasih sudi tag saya and most important thng, kak kasih selalu ingat kat saya.. Terharu sungguh!

    ReplyDelete
  7. Sue
    buat ye :-)



    Yan
    betul tu no 15 & 18 ada persamaan..



    hanichelat
    TQ..sudi follow. Menambahkan lg kawan...suka.



    Cikgu nurin
    akak cuba sedaya upaya unk kurangkan minum kopi...tp tak thn , sure nak minum juga.



    Anie
    dulu2 akak sanggup beli CD cerita korea ni...dulu tak pandai nak download kat internet lagi...antaranya winter sonata, full house, hotelier & byk lagi..bestkan.



    Hann
    hann selalu di hati akak..
    walaupun tak kenal...tp rasa dah lama kenal. Teringin nak tengok wajah hann.
    Tak pe2 akak kasi diskaun...5 pun tak pe :))

    ReplyDelete
  8. ni tag kedua dari orang yang lain..

    huhu...

    ReplyDelete
  9. reen
    tak buat pun tak pe..
    akak pun tak berapa rajin sebenarnya...hihi
    akak faham :)

    ReplyDelete
  10. kasih.akak dah pernah buat ni..dapat tag tahun lepas..maaf ye kasih.tak buat lagi..sebab dah buat..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...