Friday, 7 January 2011

Air Terjun Sungai Gabai


Air terjun ini terletak di Ulu Langat Selangor. Kami selalu melewati jalan menuju ke air terjun ni, tapi tak pernah singgah. Pada bulan Mei 2010 baru kami berkesempatan kesana. Itu pun bukan untuk picnic...tapi on the way menuju ke dusun durian di Sungai Lui, tak jauh dari situ juga. Just singgah sekejap saja.



Pemandangan di waktu pagi...matahari terbit di sebalik pohon-pohon

Air terjunnya cantik juga. Cuma jalan masuk ke area air terjun ini agak sempit. Kalau berselisih, salah satu kereta kena stop dulu. Parking pun agak terhad. Kalau nak ke sini kena datang pagi-pagi agar dapat parking dekat.



Air terjunnya tinggi juga. Kalau nak lebih privacy mandi manda...kenalah naik tangga ke atas lagi.



Waktu pagi...masih belum ramai orang.
Waktu balik, orang makin ramai. Maklumlah hari minggu kan.




Air nya sejukkk sangat.




keep smiling


:-)

7 comments:

  1. nampak air terjun tu menarik jer... hehehe...

    ReplyDelete
  2. Kak Kasih,

    Cantik lah photography air terjun ni ;) Sejuk air dkt sana, sejuk lagi mata kita memandang, subahanallah.....

    ReplyDelete
  3. lama sungguh dah x pegi sg. gabai ni...huhuhu..
    err, salam ziarah sis, saya dah follow, kalau sudi follow me back k!!

    ReplyDelete
  4. Mohd Yusoff
    air terjun tu memang cantik
    TQ singgah di sini



    Anie
    airnya sejukk sangat Anie



    Wahida
    TQ singgah
    akak dah follow

    ReplyDelete
  5. bestnya air terjun kak.. lama betul tak mandi air terjun.. jernih betul air..

    ReplyDelete
  6. Lady
    kalau nak ke sana ikut highway cheras kajang..arah ke Sg Lui.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...