Saturday, 8 January 2011

Dusun Durian Sungai Lui



Abang & Adik tengah mengutip durian.


Dusun durian ni terletak di Sungai Lui, Ulu Langat. Kami rajin ke sini jika musim durian tiba. Kalau tak, tak begitu rajin kecuali suami yang memang minat menanam pokok-pokok buah. Akak tak minat menanam, makan sangat minat....minat yang agak mendalam :)
Di belakang dusun ada sebatang sungai kecil yang sejuk airnya.

Lepas makan durian biasanya kami akan berendam dalam sungai ni...nak berenang tak berapa pandai, jadi berendam je lah.

tempat memasak & BBQ



tempat tunggu durian.

itik jiran sebelah


bunga manggis




bunga duku





Bunga durian yang gugur...cantik kan.




buah durian yang gugur.




pisang hampir setinggi adik. Bagi-bagi pada semua jiran & saudara mara.

.





Musim durian tahun 2010

.

.



Hari keluarga 1 .1. 2011


main rakit

.



Abang & kawan-kawan sebelum ke Egypt.

.

.

.

.

7 comments:

  1. Salam Kak Kasih,

    Waaaahhhh cantik semua photo. Nampaknya akak lagi terror pat amik gambar ;)

    Cantik tempat tunggu durian. Slalu biler tgk on tv on drama2 melayu dorang cuma tunjuk pondok buruk jer...hehehez ;) Kak antar lah durian 2 ke 3 ke 5 skali arh container kapal dkt I :D hehehez

    ReplyDelete
  2. bestnya ada dusun. itu hari saya pun berminat nak sewa dusun kat ulu langat ni tapi suami pulak tk suka berkebun menanam bagai...
    geramnya tengok pisang tu...bak sikit boleh? ehehe

    ReplyDelete
  3. apa nama pisang tu? tingginya..

    ReplyDelete
  4. Alahhhh bestnya kak.. Boleh sewa ke kak.. Teirngin nak buat satu cam ni. tp tak de tanah tepi sungai...

    akak amik tag ni ye...

    http://yan-yanjournal.blogspot.com/2011/01/award-untuk-kawan-kawan-aje.html

    ReplyDelete
  5. wah.. nampaknya menghijau diseliputi duri yg tajam..
    emm..dah lama tak menjamahnya..
    isi durian yg kuning tu lagi sedap..

    ReplyDelete
  6. bestnya kak terasa suasana kampung.. yang itik tu ingatkan patung hehe comel je

    ReplyDelete
  7. Anie:
    TQ..bab fotografi akak kena belajar dgn anie..

    akak hantar durian, anie hantar epal..boleh? hihi




    Zarin:
    Kalau kita berjiran for sure akak dah kasi zarin, lady, anym, hann & yang lain2..:)




    Sue:
    akak tak tau namanya, mkn akan tau..hihihi
    tapi rasanya mcm pisang montel yg akak selalu beli di Jusco.


    Yan
    ada juga perancangan unk sewakan..tp belum siap sepenuhnya.


    Kak sal
    ye..saya pun suka isi yg kuning & lemak2 manis.



    Lady
    akak pun suka tengok colour itik ni..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...