Sunday, 30 January 2011

Resah

Abah, Ummi & Abang
Beberapa hari ni mood untuk menulis agak terganggu dek keresahan ...mengenang Abang ( anak sulung) akak yang sedang belajar di Alexandria Egypt (berusaha tenang tapi di dalam hanya Allah yang tahu). Semua tahu Egypt sedang bergolak sekarang.
.
Beberapa hari lepas akak tidak dapat menghubungi Abang...rupa-rupanya internet & telefon disekat atau di putuskan. Alhamdulillah semalam abang call dan menceritakan keadaan sebenar di sana. Sedikit tenang apabila dapat berita dari Abang.
.
Mulai resah kembali bila mendapat call dari sepupu akak ( yang bekerja di Cairo) menasihatkan agar Abang balik ke Malaysia. Memandang keadaan di sana agak tegang.
.
Suami akak mulai menghubungi pihak-pihak yang sepatutnya....dalam usaha membawa Abang pulang.
.
Bila akak dengar berita terbaru di TV...kerajaan Malaysia belum mengarahkan rakyat Malaysia pulang....macamana ni...akak confuse...
Mohon doa agar Abang , kawan-kawan abang, rakyat kita dan muslimin & muslimat yang lain di sana lingdungi Allah.

25 comments:

  1. InsyaAllah kak kasih,akak doakan abang selamat di sana..semoga tiada yang buruk berlaku.semoga rahmat Allah sentiasa bersama dgn nya..terasa2 bagai anak sendiri kerisauannya itu..

    ReplyDelete
  2. Lady doakan semuanya selamat kak, insyaAllah.. Sama2 kita berdoa..

    ReplyDelete
  3. salam kak kasih.. doa byk2 utk abang, semoga sentiasa selamat..

    saya turut doakan semoga semuanya sentiasa di bawah lindungan Yang Maha ESA..

    ReplyDelete
  4. kak hanim,

    byk2 berdoa kak agar anak akak selamat di sana. Selalulah berhubung dgn pihak kedutaan kita di sana utk perkembangan lanjut.

    Sy doakan agar semuanya selamat InsyaAllah.
    Be strong kak

    ReplyDelete
  5. Assalam kak...singgah ziarah sini...semoga anak akak selamat yer...insyaAllah..dan saya follow yer..:)

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum Kasihredha

    moga anak selamat di sana...
    anak saudara saya yg sedang belajar di tahun akhir di sana, tak dpt dihubungi...

    ReplyDelete
  7. Kak Kasih...saya doakan semoga anak akak selamat dan dilindungi Allah.

    Bersama kita berdoa, agar Allah permudahkan segalanya dan anak akak serta semuanya dilindungi dari segala yang buruk.

    Sabar ye kak, Insyaallah , selamat...

    ReplyDelete
  8. Mudah2an everything's gonna be ok.

    ReplyDelete
  9. Kak Anymz..
    Amin YRA
    Thank you kerana memahami perasaan seorg ibu...terharu.



    Lady
    Amin
    Thank you Lady
    Akak semalam( Ahad) every hour call Abang..takut apa2 jadi kat dia. Harap ok.



    Yanti
    Amin
    Thanks
    Dulu2 akak tengok tv, anak2 org lain yang begini...sekarang anak sendiri pula...baru tahu mcm mana perasaan itu.




    Leez
    Amin...TQ
    Akak & suami sentiasa bhubung dgn org2 di sana..harap2 hubungan tak terputus(internet/ phone) lagi macam hari tu.




    Nieza
    Amin..TQ
    Nieza akak dah cuba masuk ke blog nieza tapi tak dpt...TQ ye..nanti kalau dpt masuk akak follow nieza pula. :)



    Kak Sal
    Amin...TQ
    Kesiannya...sure suspenkan. Harap2 nanti dapat contact dia...:(
    Kawan2 dia tak dapat hubungi juga ke?



    Cikgu Nurin
    Akak & suami tgh berusaha bawa keluar Abang dari Egypt...masalahnya passport dia ada di Universiti....sb hari tu ada urusan registeration. Harap pasport tu dapat balik dlm masa terdekat.



    Yan
    Amin...TQ ye
    harap2 begitulah...sesak nafas di buatnya...

    ReplyDelete
  10. Saya hanya mampu buat satu entri untuk kita sama sam mendoakan anak akak dan mereka yang ada di sana...minta mereka sama sama mendoakan keselamatan semua....

    *risau gak*

    ReplyDelete
  11. cikgu nurin
    akak betul-betul terharu...
    Terimakasih banyak2.
    Sekarang akak dlm proses membawa pulang anak akak...doakan agar semuanya lancar.

    ReplyDelete
  12. Salam kak kasih yang dirindui

    Saya doakan agar abang selamat dalam peliharaan Allah. Sesuanguhnya orang yang berjihad ke jalanNya itu, sentiasa berada dalam lindungan Allah swt.

    Insyaallah. Jangan alupa solat hajat kak.. Doa ibu sesungguhnya makbul..

    ReplyDelete
  13. hann,
    amin..
    Thank you my dear..
    Insyaallah I'll
    Miss you too.

    ReplyDelete
  14. Kak kasih: akak g blog ni...ni update ttg pelajar pelajar kita di sana...sentaiasa ada update terkini...semoga akak sabar dan tenang...

    http://krisismesirnasibrakyatkita.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. dooakan semuanya selamat la kat sana.. amin

    ReplyDelete
  16. Insyaallah selamat...sama2lah kita berdoa untuk semua pelajar dan rakyat Malaysia di sana...

    ReplyDelete
  17. Cikgu Nurin
    Thanks alot..
    Akak dah dpt tiket unk anak akak dan alhamdulillah kwn2nya juga dpt.Pasport pun dah dpt ambil kat Universiti. Hari ni mereka akan bermalam di airport..esok rabu akan berangkat pulang...semoga lancar segala2nya.

    ReplyDelete
  18. Gigi Rongak
    Amin..thanks
    semoga semuanya selamat


    nidus2
    Amin..Thanks atas doanya

    ReplyDelete
  19. InsyaALLAH..anak akak selamat kan sane..amin..

    ReplyDelete
  20. Miss Bluepinkiey
    Alhamdulillah setakat ni ok..kami pun sentiasa mhubunginya mlalui phone..internet masih terputus. TQ ye..

    ReplyDelete
  21. salam ziarah

    moga anak akak dilindungi Allah di sana... kita doakan ramai2... tabahkan hati kak. ~

    ReplyDelete
  22. Manja..
    TQVM..atas sokongan & doa.

    ReplyDelete
  23. Salam Kak Kasih,

    Semoga abang dilindungi dan dirahmati Allah sentiasa...amin

    Kerajaan NZ dah suruh semua NZders pulang, harap kerajaan Msia pun buat mcm gitu jugak. Latest news tadi, airport dkt Cairo sesak dgn beribu2 org yg nak pulang ke tanah air. Semoga dipermudahkan segala urusan abg di sana...insyaAllah.

    Kia Kaha (Be Strong) Kak Kasih :)

    ReplyDelete
  24. Kak Kasih;

    Semoga kerajaan kita mempercepatkan urusan memindahkan pelajar2 kita ke Arab.Supaya flight dari sana selamat mendarat di KLIA. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  25. Anie
    akak amat berharap kerajaan M'sia bertindak cepat...kesiannya mereka di sana.


    Reen
    Amin...TQ
    ye sama2lah kita berdoa.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...