Thursday, 27 January 2011

SPA


Spa ni akak selalu kunjungi (kalau cuti ) kerana hanya 5-10 minit saja dari rumah. Spa ni berada di dalam Jusco...Cres . Balik kerja pun boleh pergi, lagi pun spa ni tutup pukul 10 pm. Tapi kenalah buat temujanji dulu.




Setelah penat bekerja, sesekali kena juga memanjakan diri ...badan dah sakit-sakit , bila kena urut...mmmm bestnya...lega..lega...sedap..sedap.


Biasa akak buat facial kat sini...bestnya bila muka kita di urut-urut dan di belai-belai. Time extraction atau buang black head tu akak kurang suka sikit...sakit bila dia tekan-tekan nak keluarkan benda hitam tu...fuhh..meleleh juga air mata kadang2 tu...tapi lepas tu best sangat. Yang paling best bila kena urut kat bahu dan kepala...nyaman.

Akak biasa ambil pakej...jadi setiap kali akak ke sini dah tak perlu bayar lagi. Akak beli waktu ada promotion. Ada body scrup dan milk bath juga....besh besh besh...dush dush dush.

Ada 2 lagi spa yang akak suka pergi...satu di Kajang(Leonard Drake) & satu lagi di Cyberjaya (sembunyi spa). Nanti cerita di lain waktu...



Tempat consultation



ruang menunggu



Bathub....tempat mandi susu.





Bilik treatment















20 comments:

  1. kak,jom..jom..kita gi spa dua2an..sambil kena urut2 kita gossip2..mesti best kan?...meh..meh..kita wat appointment..hahaha

    p/s
    bread crumb tu ada jual yg ready made punya.cari kat kedai bahan2 kek.selamat mencuba..

    ReplyDelete
  2. spa ni kat jusco mana kak? saya slalu pi buat facial n massage kat leonard drake maluri. LD kat kajang kat mana kak?

    ReplyDelete
  3. Aduii...kak Kasih...mau lena sampai malam nihhh...

    ReplyDelete
  4. Kak Anymz yg selalu senyum :

    jom kita buat appointment sama2..kita cerita ceriti pasal masak memasak sure best kalau boleh keluar berdua kan...

    Tq...nanti akak cari di kedai bhn2 kek..Insya Allah.




    Zarin
    spa ni kat jusco cheras selatan (Cres)..
    Zarin pun kat cheras juga ke?
    Le0nard drake kajang kat Metro tu..



    Cikgu Nurin
    kadang2 tu akak sampai berkeruh..oppss
    sangat2 best untuk rehat.

    ReplyDelete
  5. kak! rumah saya kat btho, 2 minit je sampai jj ni. errr naper saya tk perasan spa ni? apa nama spa ni kak? eh eh akak tinggal mana? halamak!! jiran saya ka???? hahaha kalau jiran, sah sah saya tk kenal jiran saya ni :D

    ReplyDelete
  6. zarin
    huuuawaaa..kenapa kita tak kenal yek?..kalau rumah akak 5-10 minit nak ke jj...& rumah zarin 2 minit bererti sah kita berjiran...
    nanti boleh hantar kuih kerumah akak lah ye...

    zarin spa tu namanya Cres (product yg digunakan cellnique)...tingkat 2

    ReplyDelete
  7. kasih..akak tak pernha pi spa..dulu2 ada jugak la..
    sekarang tak pernah..tak mau suamai tunggu lama pulak nanti..
    sebab tak bawak kete sendiri kan..dihantar..

    ReplyDelete
  8. kak erna
    kalau suami tunggu kesian lah kan..
    berjam2 pulak tu, sure boring :)

    ReplyDelete
  9. salam,

    best ye kalau dapat ke spa..
    tak pernah rasa pun..sian kita kan

    nak tahu spa yg kat cyberjaya tu
    ada facial juga..
    ok tak..kita ni dah lama tak buat facial..boleh bg contact no. tak

    TQVM ^__^

    ReplyDelete
  10. Ati
    di Sembunyi spa cyberjaya tu semua ada..termasuk le facial.
    Terletak di Cyber Lodge resort & spa.
    no tel 03 83127338

    ReplyDelete
  11. selamat memanjakan badan..lepas spa..tentu rasa segar..tidur pun lena,kan..

    ReplyDelete
  12. kak sal
    sesekali memanjakan diri kak

    ReplyDelete
  13. Amboiii seronoknya akak pegi urut2 badan dkt spa...dah lama I tak buat keje mcm gitu. Dkt sg kita slalu pegi batam...sbb lagi murah :D

    Kita dah jadi penduduk tetap dkt NZ, jarang lah pegi JJCM. Hari tu ada amik gambar tapi matahari terlalu terik, gambar semua over exposed, tak cantik huhuhu :( Nxt mth, insyaallah nak pegi JJCM, harap2 gambar cantik boleh lah akak tgk :).

    ReplyDelete
  14. Anie
    akak pun bukannya selalu,kekadang bila ada cuti baru buat.
    Kat Nz sure mahalkan. Akak pun kalau ke Indonesia akan ambil kesempatan ke spa sb sana murah :)

    Akak tak sabar nak tengok gambar2 NZ...

    ReplyDelete
  15. wahhh.. bestnya kak.


    lama betul saya tak buat facial.

    ReplyDelete
  16. reen
    lepas buat facial, rasa best sgt kan...rasa lembut je kulit ni..hihi

    ReplyDelete
  17. salam kasih,

    kalau kat cyber lodge resort tu
    mahu mahal kan..
    takut lah nak pergi..hihi

    mahu 2-3 ratus..huhu..takutt
    takde ke tempat yg harga dia
    tak mahal sangat?

    ReplyDelete
  18. Ati
    ati kat area mana?
    kalau kat cyberjaya cuma itu yg akak tahu..:)

    ReplyDelete
  19. Syoknya manjakan diri ke spa, dkt jugak dgn rumah lady ni kak.. Hehe

    ReplyDelete
  20. alamak lady kat mana ye..hihi
    bererti kita dekat sebenarnya :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...