Monday, 3 January 2011

Tahun baru 2011








Walaupun baru melangkah 3 hari di tahun 2011, banyak juga peristiwa yang sudah di jalani. Di saat akak menulis ini adik bongsu ku sedang berjuang untuk melahirkan anak pertamanya. Semoga semuanya selamat & lancar.





Sungai Lui, Ulu Langat.

Pada 1.1.11 kami adakan hari keluarga di dusun Sg. Lui, Ulu Langat. Ada acara mengacau bubur asura juga.


Di belakang dusun ada sungai kecil.


Gambar di ambil 2.1. 2011
Adik ku sedang menunggu kelahiran anak pertama
Jika baby lahir 3.1. 11 maka baby akan berkongsi birthday dengan umminya.
Happy birthday sis...I love you.

hari ni adik dah start sekolah...adik dah sekolah menengah....huhuhu
anak ummi dah remaja.



apple crumble ni di buat semalam 2.1.2001 untuk di bawa pada adik ku di hospital. Resepi dari Lady dan Zarin.


Satu yang menjadi kegembiraan apabila Mat Gebu yang femes itu telah meninggalkan jejak di blogku...hihi..mungkin bagi orang lain tak kisah, tapi akak kisah dan suka sangat. Lepas tu siap jadi follower lagi yang ke 29.
Terimakasih untuk teman-teman semua yang sudi menjadi temanku, walaupun pada asalnya menulis blog sekadar menulis diari. Sekurang-kurangnya anak anak boleh membaca catatan umminya walaupun dimana mereka berada.
Tahun baru, ada banyak permintaan yang perlu di penuhi. Mungkin mengurangkan waktu kerja. Insya Allah akan berusaha memenuhi kehendak-kehendak orang-orang terdekat.




keep smiling


;-)

17 comments:

  1. Salam Kak Kasihredha,

    kalau tak saya picnic hari yg sama dgn akak di sini. Tp tak jadi..

    ReplyDelete
  2. Salam Kak Kasih,

    Ahamdullilah, 2011 akak bermula dgn perkara yg baik2 ;) Dah bersalin ke adik akak tu? Semoga baby dia cute mcm saya...hehehez :D

    Apple crumble...hhmmmzzz sedapnya, insyaAllah nak buat since buah2 epal dkt pokok yg depan rumah dak masak ranum....

    ReplyDelete
  3. salam kak.. tahniah untuk adik akak dan selamat tahun baru untuk akka sekeluarga.. sedap kan apple crumble tu.. :)

    ReplyDelete
  4. kak kasih.. moga semua permintaan tu termakbul hendaknya... amin...

    ReplyDelete
  5. Yan
    hari cuti..ramai yg ambil kesempatan bersama keluarga kan yan.



    Anie :
    Alhamdulillah adik akak dah bersalin. Baby girl.

    Bestnya tengok pokok epal depan rumah anie tu..




    Lady
    Thanks, selamat thn baru juga.
    memang best..cuma akak tak sempat nak beli ice cream. Makan camgitu je pun best kan.



    Yanti
    amin...

    ReplyDelete
  6. aslmkm kak..wah macam2 yang berlaku..alhamdulillah adik akk dah selamat ye?mabruk2 ye dapat anak sedara....bestnye apple crumble tu teringin nk buat..dan bestnyer MatGebu tinggal jejak..blog dil bilalh ye?hihi..anyway tcre...:-)

    ReplyDelete
  7. salam kak..selamat tahun baru!

    Adik akak tue dh brsalin ker?dpt baby apa?semoga semuanya selamat yer..

    Tahniah gak tuk anak bujang kecik akak tue..dah sekolah menengah yer?rajen2 belajar...

    ReplyDelete
  8. Atie

    selamat thn baru atie
    adik akak dah bersalin baby girl.


    Thanks atie..

    ReplyDelete
  9. Kak kasih..
    baru nih sempat menyinggah..

    bestnye sungai lui tu kak.. semenarik lagu si aizat tu :)

    wah.. akak dapat anak sedara baru.. tahniah.. nak pinjam kejap baby tu buleh.. dah lama tak pegang budak tecit nih..

    ReplyDelete
  10. hann
    air sungainya sejukkk..best unk berendam, kalau nak berenang x leh sb airnya cetek...hihi

    Boleh2..baby sure suka didukung oleh auntie Hann yg comel.
    Bila nak ada baby lagi? (Pertanyaan cepu mas)...hihi

    ReplyDelete
  11. semoga semuanya yg dirancang, dpt dijalankan dengan lancar dan dan mudah..

    ReplyDelete
  12. Kak sal
    aminn..
    kadang2 kena sabar & berkorban kan kan kan

    ReplyDelete
  13. makin kacaklah adik...
    tap apasal masam je?ingat abang ye...
    biasa gi sek dg abang...

    ReplyDelete
  14. Kak Mawar
    muka baru bangun tidur...
    biasa bangun lambat
    tetiba kena bangun awal
    macam tu le ghupenya

    ReplyDelete
  15. salam kak,nak sikit apple crumble tu..ado lai tak tu??waah..akak pun dah rajin membaking sekarang ni yo..bagus2...nanti kita gi shopping barang2 dapur sama2 ya kak..kihkih

    ReplyDelete
  16. Nymz
    dah habis dah...hihi
    akak berjangkit main masak2 dari anymz le ni...hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...