Wednesday, 9 February 2011

Karipap Ikea




Jangan kagum dulu ye...karipap ni bukan akak yang buat. Karipap ni Akak beli kat IKEA hari tu. Kalau ke sana akak suka beli karipap ni...menurut akak karipap ni best. Bila makan satu, nak satu lagi. Intinya ada kentang & telur. Di Ikea beli karipap boleh beli sedozen atau setengah dozen. Tak main biji-biji, terus dozen you. Biasanya akak beli sedozen. Karipapnya besar jugak le...
Satu lagi makanan kegemaran akak di Ikea ni adalah meat ball...nanti cerita di lain N3 ye.

20 comments:

  1. adeh lama tak makan karipap ikea + ikan salmon tu. yum yum

    ReplyDelete
  2. huuihh..rasa nak terbang ke ikea rasanya..mmg mabeles karipap dan meat ball kat situ kan?..akak sukaaaaa sgt.
    erkkk...nak pinggan tu boleh?..pekenan akak tgk....lagi satu asam pedas kat bawah tu pun akak nak..asam podeh simpan satu mlm best wo..hehe

    ReplyDelete
  3. Samalah... sy pun suka makan meat ball IKEA. Sedap dan murah kan? tp yg x syoknye makan kt situ meja sentiasa full je...

    ReplyDelete
  4. Oh kak.. Sangat suka dengan karipap, especially kalau inti kentang.. Yummy!
    Err.. Jngatkan akak buat sendiri.. Baru nak kagum.. Hikss

    ReplyDelete
  5. emmm...nmpk pun sedap..kulit dia cam cream puff gitu ye kak..

    ReplyDelete
  6. hee..macam sama je.. mana cukup kan kak.. kita je dah pulun 2 sometimes 3.. apa tah yg lain tu..hee

    ReplyDelete
  7. TQVM kak kaseh...

    kita tengah takutt sekarang ni..

    berdebar-debar...

    ReplyDelete
  8. kak, kami pun kalo pegi, musti beli, takpun kirim sesape yg pi..
    besar pun besar, sedap pun sedap.. puas la makan la pendek kata :)

    ReplyDelete
  9. Kak Kasih,

    Mmg sedap namapak Karipap Ikea tu. Slalunya benda yg sedap2 ni buat kita addicted and terngiang2 dlm pikiran asik nak mkn ajer...hehehez. Gini arh kalau dok overseas....huhuhu.

    Alhamdullilah abg dah selamat sampai ke pangkuan keluarga. Sorry lah lambat wish kak. Time tu mood tak berapa rajin nak ber blog walking ;)

    ReplyDelete
  10. By:
    yummy..yummy :)



    Kak Anymz yg sentiasa senyum:
    bak sini alamat kak anymz..
    pakai pos laju akak kirimkan..
    agak2 pecah tak ye? hihi



    Mas
    akak kalau ke sana, anak akak di tugaskan mencari/tunggu meja..selalu penuhkan.
    Pas tu kena Q panjang esp.hari minggu...fuhh




    Hann
    nasib baik hann belum sempat kagum....kalau tak...malu akak tau *sambil menutup muka dgn tisu*...hihi...




    Ida
    sedapppp...:)




    Yan
    usus kita panjang kot...hihi
    tapi memang tak cukup satu





    Ati
    sabar ye ati...



    Yanti
    karipap nya besar..tapi akak boleh makan 2-3 biji....pelek3...hihi




    Anie
    TQ...
    abang sekarang tengah runsing nak sambung study kat sana...dia takut univ dia dah start...
    akak control ayu je...padahal akak pun risau juga...:)

    ReplyDelete
  11. Samalah kak !

    mesti cari karipap tu kalau ke sana.
    Biasa tak bagi anak2 makan dalam keta tapi karipap ikea punya pasal... boleh sebab ibu dia pun nak jugak... hehe..

    ReplyDelete
  12. Reen
    karipap ikea punya pasal kasi anak2 makan dlm kereta...hihi
    Bestkan...

    ReplyDelete
  13. kasih..akak ni..asik baca cerita kawan2 pasal ikea..tapi tak pernah sampai..tak de sape nak bawak..
    sian akak kan..he he..

    ReplyDelete
  14. Kak Erna
    Akak tinggal kat mana? Kalau dekat boleh kita gi shopping sama2.
    Atau pun ajak Encik suami ...pujuk2 sikit..hihi

    ReplyDelete
  15. Aduii..memang sedap sangat karipap IKEA tu...rasa macam nak g tanya je resepi dia...malule pulak, lagi pun ,bukan bebudak yg menjual tu yang membuatnye...tapi mmg sedap laa...

    ReplyDelete
  16. Akak...sedapkan karipap ikea ni..kekadang pegi Ikea semata2 beli karipap jek...:)

    ReplyDelete
  17. Cikgu Nurin
    kekadang tu, gi sana semata2 nak makan...
    shopping jadi perkara ke 2..(betul ke ni???...hihi)


    Alin
    sedap kan Alin..mmmm
    best best..
    tengah fikir bila nak pergi lagi..
    kalau dekat senang sikit kan..jauh dgn tempat akak.

    ReplyDelete
  18. pinngan pun from ikea tuh..
    n..n.. n...pelapik merah pun..hehehehe...saje nk pecah rahsia.....ahaksss!

    ReplyDelete
  19. pinggan pun from ikea tu...
    dan..dan..pelapik merah itu juga...ahaksss..
    saje nk pecah rahsia...hehehehe

    tp karipap tu sgt sedappppppppppppp~~

    ReplyDelete
  20. Chalk...
    thak baikk thawww
    hahhhahahhaha
    Ikea patut kasi persen sebab dah promote dia punya product...kan kan kan.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...