Friday, 25 February 2011

Sandwich Rangup



Biasa akak buat sandwich sardin guna sandwich maker….best juga. Tapi kali ni rasa nak makan sandwich yang rangup pulak…..bila makan ada bunyi kruk krak kruk krak..gitu.


 Sebelum di bakar


So akak bakar je guna oven. Bila masak..boleh terus makan. Tapi akak suka tunggu sejuk sikit baru ada rasa rangup.. J kruk krak kruk krak…
Lepas tu minum dengan teh o…
Ini resepi yang semua orang tahu …hihi..tak kira, nak kasi jugakkk..



Bahan-Bahan
Roti
1 tin sardin (sederhana)
4 sudu mayonis
Cheese (slice) * potong dua
Sedikit daun sup *kalau ada, dipotong kecil
1 biji cili merah *potong kecil
Garam secukup rasa
Majerin atau butter

Cara-cara
Sardin di hancurkan
Masukkan mayonis,daun sup, cili merah, garam dan gaul semuanya dengan sardin.
Roti di potong 2
Sapu kedua2 permukaan roti
Letak cheese di atas roti
Di ikuti campuran sardin
Bakar dalam over hingga roti keperang2an.



:)keep smiling

14 comments:

  1. eh!kak nanti akak post resepi ni pulak kat dapur akak yo..nampak sodap tu..
    hari ni dah boleh makan nasi dah..
    yahooooooo..taaapi dlm satu atau duo sudu yo..aaaah..tak kisah lah janji dapek nasi..haha

    ReplyDelete
  2. kalau sejuk tak jadi keras ke
    kak kasih...

    terliuq pulak..nak wat lah malam ni..hihi


    Jom baca: ULANG TAHUN KE-10

    ReplyDelete
  3. Kak Anymz
    yeeeeaahhh kak anymz dah boleh masak gulai sodap2 hari ni.
    Akak pulak yg tumpang gembira unk kak anymz..

    2 sudu jer??? huhu...tak pelah kak asal dpt rasa nasi kan :)




    Ati
    makan waktu suam2...hihi

    ReplyDelete
  4. kak... sedapnya sandwich rangup! selalu gak sy wat sandwich tp x pernah lg bkr lam oven... pasni leh trylah :)

    ReplyDelete
  5. kak... sy lupa nak bg tau, kwn hubby kate kt kg baru ada jual nasi ambeng, tp kami tak try lg cari kt sane :)

    ReplyDelete
  6. sedapnya nampak... nanti nak try buat lah

    ReplyDelete
  7. Mas
    kg baru...kat area mana ye mas?
    nanti kasi tau ye...
    best ni :)
    TQ mas




    ChikNa
    senang je chik na
    nanti cuba ye

    ReplyDelete
  8. penat lari lari ke blog akak...aahhh....lega makan sandwich...

    ReplyDelete
  9. cikgu nurin
    jemput2 makan sandwich & teh o panas :)

    ReplyDelete
  10. iskiskisk, sedapnya... lady ni kalau sardin memang no 1 lah kak.. sedap sangat2..

    ReplyDelete
  11. Lady
    akak pun sama ...suka sgt sardin....sambal sardin pun sedapkan....
    tetiba ingat sardin roll, dah lama tak makan.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...