Friday, 1 April 2011

Greenjade... Cikgu Tie & Malware

Sejak beberapa hari yang lalu akak tak dapat nak ke blog Greenjade dan Cikgu Tie. Harap Greenjade & Cikgu Tie membaca N3 akak ni. Setiap akak ke blog mereka akan ter tulis begini :

Warning: Something's Not Right Here!
mygreenjade.blogspot.com contains content from chedet.co.cc, a site known to distribute malware. Your computer might catch a virus if you visit this site.
Google has found malicious software may be installed onto your computer if you proceed. If you've visited this site in the past or you trust this site, it's possible that it has just recently been compromised by a hacker. You should not proceed, and perhaps try again tomorrow or go somewhere else.
We have already notified chedet.co.cc that we found malware on the site. For more about the problems found on chedet.co.cc, visit the Google Safe Browsing diagnostic page.



Dulu blog Hann yang kena camgini, nasib baik akak ada  email Hann, so boleh bagitahu Hann pasal masalah ni. Hann buat cammana ,akak pun tak tahu...tapi dah ok dah.  Harap  Hann boleh tolong Greenjade & Cikgu Tie ye. Untuk kawan-kawan yang tahu pasal ni, harap share ye.

14 comments:

  1. salam kak kasih ku sayang..takziah akak ucapkan di atas pemergian ayahanda mertua kak kasih tu ya..
    al fatihah..

    memang benda2 yg berkenaan dgn virus menganggu kehidupan blog para teman kan?..harap2 kedua2 tuan punya blog ada baca info ni..

    ReplyDelete
  2. akak..kalau blog sue ada benda alah ni, tolong informkan ye..tq..

    ReplyDelete
  3. Kak kasih.. Ticer hann sudah mari.. Hehhe..

    Harap greenjade and cikgu tie baca komen saya..

    Sila masuk ke link yang di connect dari blog mereka untuk ke blog chedet.co.cc. Remove link berkenaan terus dari site. Then, page akan jadi ok. Yang jadi gitu adalah sebab link berkenaan menjadi penyebab blog tak boleh dibuka.

    Kalau tak jelas, sila maklum kat saya, nanti kita buat hands on.. Untuk greenjade and cikgu tie, e mail me at farahoney@live.com.

    Sekian, terima kasih..

    Kak kasih.. Ada gaya ticer dalam kelas tak?
    Haha.. Lama tak merepek..

    ReplyDelete
  4. sorry xleh nk tolong..first time zaila tahu ada juga kejadian macam ni ya

    ReplyDelete
  5. Kak Anymz
    w'salam kakk...
    Thanks kak...sayangg akak .



    Sue
    InsyaAllah.
    Inform kat akak juga jika akak pun kena :)




    Hann
    horeee....ticer hann dah datang.
    Thank you very2 much ticer hann..
    harap sangat greenjade & cikgu tie baca apa yang hann explain ni...



    zaila
    takpe2
    zaila dah sihat?? baby sihat??

    ReplyDelete
  6. Sis ..tQ so much highlught mende nih..sy sndiri pon x tau kena tempias..baru2 nih website Tun M kene hacked Malware nih..toche2..mwahh3 cyg akok

    Ticer Hann-tenkiu2 so much kasi tips & solution yer...shayang dia...huggss

    ai dah remove link tuh..mntk tlg terai test terjah blog ai..dah ok ke blom..?

    ReplyDelete
  7. Greenjade
    akak dah cuba masuk...Alhamdulillah dah boleh masuk.
    Akak berharap sgt, cikgu tie baca this n3

    Thanksss ticer hann.

    ReplyDelete
  8. kak kasih and greenjade..

    glad dapat tolong kengkawan.. pada sapa yang sayang saya yang comel ni (muahhaha.. sila tahan geli geleman anda.. ) sila sayang dua tiga kali ganda lebih lagi.. muahhahhaha..

    kak kasih.. lama tak merepek ni.. dia jadi penin lalat..

    ReplyDelete
  9. hann
    sayang 10 kali..
    kenapa fening2 lalat hann? hihi

    ReplyDelete
  10. kak kasih pakai anti virus apa
    yek boleh dapat warning mcm gitu

    bagus lah...

    ReplyDelete
  11. kak, nak jawab soalan akak utk buat republish n3..
    kat sebelah tempat nak klik komen saya ada pensil, tapi saya tgk akak punya x de lak...so, cara yg terbaik utk akak, akak edit n3 akak, then klik post option then klik auto matic, then publish..

    senang kan?

    ReplyDelete
  12. byk kan blog jadi cam gitu kak saya pun tak pandai nk buat mcm mana kena rujuk pada yg pakar ni.

    ReplyDelete
  13. pernah tu sikit hari ramai yg kena kan kak.. habis saya terpaksa keluarnya linknya.. memang merebak dgn cepat.. hope takkena lah..

    ReplyDelete
  14. Ati
    akak pun tak tahu...waktu beli dulu memang dah ada.



    wahida
    thank you dear
    akak dah cuba...:)




    nieza
    kalau ada apa2 tanya hann..
    hann dah kasi cara kat atas tu dan email dia gak :)



    yan
    tu le
    akak akak kena tolong kasi tau ye :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...