Tuesday, 15 March 2011

i-City Shah Alam



Akak memang ketinggalan. Orang lain dah lama ke sini...akak baru je minggu lepas dapat jejak ke sini. Itu pun kebetulan ada kenduri anak sepupu di Shah Alam. Balik dari kenduri kami ke i-City   ni.



Kami dikenakan bayaran RM 10 untuk kereta...motor pasti harga berbeza kan.










Nak masuk dalam rumah salji ni kena bayar RM 25 untuk dewasa dan RM 20 untuk kanak-kanak. Untuk yang nak merasa suasana salji boleh le masuk. Kami tak masuk... kerana...
kerana tak sesuai...ada yang berbaju melayu siap bersamping & bersongkok lagi...hihi & berbaju kurung juga. Maklum baru balik kenduri.



Sebelum ke i-City kami menghadiri majlis perkahwinan anak sepupu di Dewan SUK Shah Alam, lebih kurang pukul 8.30 pm.


selamat pengatin baru moga bahagia sampai akhir hayat.

Gambar kurang jelas sebab akak duduk jauh :(


Yang paling membahagiakan...dapat jumpa kembali keluarga yang lama tak jumpa. Ada yang akak tak jumpa lebih 20 tahun yang lalu.










: D
keep smiling

13 comments:

  1. Sy dah lama tak pergi i-city. Dulu masa pergi tu, parking free n lampu pun tak banyak lagi. Now org kate lagi cantik dan menarik! umm... nnt2 bila free nak ajk hubby gie gak ler :)

    Nice pic kak :)

    ReplyDelete
  2. BESTNYA.. NANTI NK G MAE SALJI TU LA.. HEHE..
    Jemput join GIVEAWAY : last day @ ALL IN ONE

    ReplyDelete
  3. kak
    saya ni lagilah tk pernah jejakkan kaki lagi ke i city tu :D
    so akak tk ketinggalan lah ye hikhik

    ReplyDelete
  4. i-city ni cantik klu tengok kat pic yee...
    sya teringin nak pegi apb brkesenptn ke sana..

    ReplyDelete
  5. akak..

    bukan akak je ketinggalan.. saya laaagi la ketinggalan.. dah lama tak jejak kaki jauh2 ni.

    Sesekali ada gathering macam ni best kan.. kadang jumpa sedara kot jalan pun lambat nak kenal sebab dah lama tak jumpa.

    btw, akak, blog saya kenapa? so far tadak la letak nuclear ka mercun ka?
    kenapa tak buleh masuk?? uwaa.. sadis.. sadis.. error tang mana? habaq sat kat? nanti nak semak..

    miss u kak! mmuaahh!!

    ReplyDelete
  6. akak, saya lagila jakun tak pernah sampai lagi kat sana tu....hehe btw nampak cantikla view dgn lampu tu nanti blk Msia bolehlah jln2 ke sana tu.

    ReplyDelete
  7. assalam kasih..dah pun sampai ke i-city kan..
    masa akak pergi bulan 12 tahun lepas pun kena bayar 10 ringgit jugak..

    ReplyDelete
  8. salam..
    gambar yg bawah sekali tu saudara akak ke?

    ReplyDelete
  9. mas
    dulu free je kan ..
    Thank you mas :)



    nur
    akak tak pandai nak ikut giveaway tu...hihi
    Nanti akak tengok2 org lain buat dulu ye ...thank you singgah sini :)




    zarin
    yessss akak bukan keseorangan, ada geng rupenya...hihi.
    Tak ada apa zarin cuma ada lampu jer




    kak sal
    unk ambik gambar ok le...
    tapi disana cuma ada lampu2 saja :)




    hann
    ada geng rupenya...hihi
    betul2 sadis...
    ada tertulis something wrong..error.

    akak akan cuba lagi nanti..*nada tak berputus asa*



    nieza
    balik msia nanti boleh pgi kan...
    tapi tak de apa pun...cuma ada lampu warna warni je




    kak erna
    dulu2...dia org kata free je





    malida
    owhhh bukan2
    saudara sepupu akak..hihi

    ReplyDelete
  10. Kak..jangan sedih..akak bukan orang terakhir dan ketinggalan tak pernah pegi I-City..saya pun belum pernah jengah ni...lawa ke tempat tu..?sekarang dah kena bayar yea, dulu kata free...

    ReplyDelete
  11. cikgu nurin
    hihi...kita serupa
    dulu free je, skrg dah kena bayar.

    unk bergambar ok le...
    tak de apa selain lampu 2

    ReplyDelete
  12. dah naik RM10 pulak ke kak..ms Alin pegi dulu belum nak cantik sgt..FOC jek..

    ReplyDelete
  13. Alin
    sekarang dak kena rm10...
    belum ada apa2, cuma ada lampu je :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...