Tuesday, 15 March 2011

Jus Epal Ais krim Soda


Balik kerja hari ni penatnya...rasa kurang sihat dan tekak sakit juga. Balik anak-anak request nak makan puff. Goreng lebih kurang inti sardine...tinggal isi inti & bakar je nanti.

Berehat sekejap di bilik. Tiba-tiba adik ketuk pintu bawa kopi. Sapa buat? Adik cakap Abang buatkan untuk ummi. Aikkk...rasa hairan & ajaib, tak pernah-pernah buat kopi untuk ummi.
Thanks Abang...sedap kopi Abang buat...nanti buat lagi ye...hihi



Kali ni nak cerita pasal minuman kegemaran anak-anak, jus epal(ready made) dan ais krim soda. Mereka suka sangat...sangat-sangat suka. Bagi akak biasa-biasa je lah.


Jus epal & aloe vera di campur ais krim soda.


Cara-cara:
Campurkan jus apal & ais krim soda ni dengan nisbah 1:1 (wahhh siap guna nisbah2 pulak)dan letakkan ais.

Jus epal & aloe vera tu ada isi aloe vera...bila minum boleh rasa isi aloe vera tu .




:D  keep smiling

16 comments:

  1. isk.. akak.. menggoda kalbu sungguh lah.. selalunya saya jarang amat minum ais, tapi kalau benda alah macam ni dok depan mata.. takkan nak tengok je.. ye tak? :))

    ReplyDelete
  2. saya pun tengah sakit tekak ni kak!
    hasya pulak dah mula selsema..
    bestnya pulak tengok jus epal ais krim soda tu..nak nak yg ada ais tu...haiii tahan je lah...tekak tgh sakit ni

    ReplyDelete
  3. Wahhhh..rasa heaven sangat bila balik penat-penat ada anak layan macam tu ye kak..terbang habis segala lenguh-lenguh badan....

    *esok mesti try air ni...*:)

    ReplyDelete
  4. kecuurr liur membayangkan jus masuk tekak...sejuknye peti suara ku hihihi

    ReplyDelete
  5. wahhhh boleh la try.. yeehaaa :)

    ReplyDelete
  6. mcm2 resepi ati dapat kat sini

    TQ kak kasih...

    hari tu ati dah cuba chic puff
    nk tahu..bila bakar tu
    api ..atas bawah ke..

    ReplyDelete
  7. hann
    time sakit tekak camgini teringin pula nak minum ais...hihi
    tapi tahan je lah :)



    zarin
    akak pun rasa macam nak demam je...bukan sakit tekak je...seluruh badan sakit2.



    cikgu nurin
    sesekali minum air buatan anak, ,memang best :)



    nisa pasir gudang
    thank you sudi singgah :)



    illa
    jemput minum...hihi




    Ati
    akak punya oven ada fan...suhu dia agak merata.



    amieza
    anak2 kata sedap :)

    ReplyDelete
  8. nanti sya dtg umah blehla jamu air ni ye.nak air ni jgk.xkira.haha

    ReplyDelete
  9. Chalk
    boleh2...no froblem...
    nanti chalk belikan jus & ice cream soda...akak siapkan ais...ok tak lagu ni?

    ReplyDelete
  10. memang menghilangkan dahaga. Gerenti segelas tak cukup tu kak !

    ReplyDelete
  11. Azrina
    kalau tengah haus memang best minum ni kan :)

    ReplyDelete
  12. tgh dahaga nih... pergghhhh meleleh jerr tgk air tue..

    nureen slalu buat bandung soda faveret asben.. ;)

    ReplyDelete
  13. cuaca panas sedap betul minum aiskrim soda..bagi akak segelas ya kak..haus dah ni..tunggu2 puan rumah tak muncul2..penat dah bagi salam..pi bercuti pulak ko?

    ReplyDelete
  14. Anak2 Alin pun suka eskrem soda kak...termasuk Mama dorang sekali..hehehe

    Nanti nak try jugaklah..

    ReplyDelete
  15. nureen
    akak pun suka sirap bandung ice cream soda tu...besttt sgt :)



    kak anymz
    akak ada, cuma kurang sihat sikit...tambahan pula sejak semalam tak leh nak upload gambar dlm blog...out of space. Akak pernah jd begini tak?? sdeyyy nya :(

    jemput minum kak...:)




    Alin
    kalau hari panas syokk je minum ais ni kan :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...