Friday, 4 March 2011

Kek Lapis Zarin

Kek lapis mango..akak suka.

Jap..jap..jangan kagum dulu ye...bukan akak yang buat kek lapis comey kat atas tu .
Zarin kasi kat akak. Zarin mana?? Blogger Periuk belanga zarin yang selalu buat kek lapis  
tu.

Bila Zarin cakap nak kasi kek kat akak, akak ingat zarin bergurau...macam bergurau dengan blogger2 lain juga....siap minta sepotong, sepiring...hihi

Kali ni betul2...real punya. Sebelum ni just lihat di blog zarin betapa cantiknya zarin melapis..huhu memang cantik you know...akak tak tipu. Akak yang tak pernah melapis cuma mampu terlopong melihat betapa halusnya lapis demi lapis kek itu.

Zarin cakap nak kasi seketul je...rupanya banyak...jangan jelezzz ye puan2..hihi
Ada 4 macam kek semua...sedap oooo...marvelous.
Akak paling suka kek lapis mango.

 Best..







Lihatlah lapisan kek ni setelah dipotong...seninya.
Akak tak mampu dik nak buat camgini.



 kek lapis keju coklat...mat gebu sangat.

Zarin thank you very much...tak sangka dapat juga rasa kek lapis zarin. TQ 100x...:D





:D

19 comments:

  1. hehe zarin rajin melapis kan, kemas betul cake lapis dia..

    ReplyDelete
  2. Kasihredha buat ler pulak dan beri Cikgu tie rasa pulak.hisy mesti sedap nie.

    ReplyDelete
  3. Lady
    memang kemas sgt..tabik kat zarin.
    Akak sukeee sangat kek lapis mango tu...akak memang suka segala jenis kuih yg berasaskan mango..:)



    Cikgu Tie
    saya tak pandaiii...hihi
    cuma pandai makan :)

    ReplyDelete
  4. Kak Kasih,

    Tangan berseni betul Zarin tu. Saya ke blog dia kelmarin bila akak link ke dia. Memang menjadi semua kek lapis dia. Teknik snap gambar pun cantik.

    Mesti sedap..

    ReplyDelete
  5. Azrina
    memang sedap,lembut dan cantik

    ReplyDelete
  6. kek lapis sedapnyaaa... susah nak buat kan? cantik dan kemas sgt kek zarin tu :)

    ReplyDelete
  7. kak zarin mmg rajin melapis..saya pun dah pnah rasa..mmg sdap..n dia mmg baik...

    ReplyDelete
  8. Mas
    memang sedap..
    bagi akak memang susah...tp bagi zarin tak...hihi




    Anggeri berduri
    aiikkk...dah pernah rasa? kenal dengan zarin atau jiran zarin?
    Memang baik...siap dtg hantar lagi,mula2 akak ingat di bergurau...tp dia mmg ikhlas nak kasi...terharu.

    ReplyDelete
  9. tutup muka tutup muka..tersipu sipu malu nih hahaha :D

    sebab rumah akak cuma seperlaungan je rajin lah saya nak menghantarnya kak..kalau jauh maunya kirim kat blog aje hahaha :D

    anyway, glad u like it ;-)

    ReplyDelete
  10. zarin
    hihi
    thankkksssss... :)
    sedap2

    ReplyDelete
  11. tutup muka..tutup muka..takmo tengok....ni yang nek kena zarin dgn hakak ni..takpe2 jap lagi akak singgah rumah dia,nk jerit2 kat kotak rumah dia tu..nape dia tak anta ke rumah akak jugak..huhu.

    kak sodap yo kak..nak sikiiiit..

    ReplyDelete
  12. huwaaaa!! saya nak rasa jugak!!
    ada lg x kak? hehehe...

    ReplyDelete
  13. Kak Anymz
    tutup telinga tutup telinga...sebab kak anymz jerit kat rumah zarin, akak pun boleh dengar...hihi

    dah habihhh...*cakap dengan tak de perasaan*...hahahhaha




    wahida
    dah habis *dalam nada kijam*...hihi
    nasib baik akak dapat selamatkan kek lapis mango tu...kalau tak sure anak2 akak habiskan jugak .

    ReplyDelete
  14. knal kak..bkan jiran pun..knal dari blog jgak..hehehe

    psst:kak zarin cantik n lemah lembut..so do her pickle pie..chomell

    ReplyDelete
  15. Anggerik berduri
    owh ye ke..
    walaupun berjiran kami juga kenal melalui blog...hihi

    ReplyDelete
  16. owh.. sungguh jeles.. jelessssss... jelesssssssssssssssss..
    nak dok berjiran ngan akak ngan zarin gak..
    zarin.. nak jugak..! hehhehe

    ReplyDelete
  17. Hann
    jom kita pakat duk se Taman...ajak Lady & kak anymz sekali...hehehe

    ReplyDelete
  18. waaah, jeles sungguh rasanya!!

    ReplyDelete
  19. zaila
    hihi..best dapat rasa kek lapis zarin, sbelum ni cuma dpt tengok kat dlm blog je

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...