Monday, 7 March 2011

Nasi Kukus & Ayam Goreng


Nasi kukus & ayam goreng rempah ni bagi akak sangat best rasanya. Gerai ni terletak di tepi jalan menghadap 7 eleven di Suadamai BTHO. Dulu gerai ni terletak di suasana dekat M'D tu...tapi pindah ke Suadamai pulak.


Balik kerja...singgah kejap ,bungkus nasi ni untuk makan malam.Kalau time orang ramai,huhu...malasnya nak Q. Tapi demi cinta yang mendalam pada nasi kukus ini, akak sanggup tunggu. Kadang-kadang dah berkobar-kobar nak makan nasi kukus...gerai ni  tutup pulak. Kalau tak silap akak hari minggu diaorang tak berniaga.



:D

17 comments:

  1. owhhh menu yg sangat menyelerakan...

    ReplyDelete
  2. kak,nanti kalau akak gi umah kak kasih,belanjo akak makan nasi kukus ni yo..ermmmm..sedap tul nampaknya tu..

    ReplyDelete
  3. kaya sungguh orang yang jual nasi kukus ni kan kak;)

    ReplyDelete
  4. kasih..baru baca aje pun dah terasa sedapnya..

    ReplyDelete
  5. beshnyer..di suadamai berapa ni kak?

    ReplyDelete
  6. wah promote nie.....teringin nk rasa...

    jemput ke blog yana

    http://luvliyanaluv.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. kak kasih
    saya pun suka nasi kukus kat sini almaklum ler kita sekampung hikhik
    macam akak jugak, bila saya berkobar nak makan nasi kukus ni pegi2 sana tengok dia tutup plak :(

    ReplyDelete
  8. yana dh follow blog akak yg merah nie..hihihi

    ReplyDelete
  9. iskiskisk sedapnya kak.. tengok orang tu dok cedok lauk rasa macam nak je order kot celah skrin hehe.. nasi kukus ayam goreng ni kat ngan rumah lady pun ada satu gerai jual sedap, kitorang mcm ketagih makan hehe..

    ReplyDelete
  10. hanis
    nanti balik m'sia boleh mkn :)



    kak anymz
    boleh2...akak beli 2 bungkus unk kak anymz k




    zaila
    owh ye ke?





    kak erna
    kalau dekat boleh beli kan kak :)




    Cikgu nurin
    kat area kedai suaidamai (bukan area tasik). Jalan 1 kalau tak salah.



    nur liyana
    hihi tak dapat apa2 pun ,just berkongsi info sesama blogger




    zarin
    sekampung,tempat mkn kita pun sama juga kan..:)
    ye lah gerai ni dulu selalu sgt tutup, tp skrg ok jugak le...dah selalu buka.




    Nur liyana
    Thank you...hihi
    nanti tukar cat lagi lah :)




    lady
    nasi kukus yg sama ni ada satu lagi cawangan kat damai perdana, dekat2 area alam damai sana :)
    best kan..

    ReplyDelete
  11. Sekarang kat mana2 pun ada nasi ayam kukus ni..

    Saya beli utk buka posa semalam kak..

    Di tempat keja saya ni pun menyengat kak. Ayam di potong empat jer. Rempahnya meresap sampai ke tulang. Orang ni bukak dekat 3 tahun dah..

    Anak2 yg tak makan ayam pun jadi suka. Sambal belacan tip-top. Member2 dan bozz cha-ya kat sini pun suka..

    ReplyDelete
  12. azrina
    bestkan reen...
    kadang2 tu mcm mgidam pulak wlaupun x mngandung ...hihi

    ReplyDelete
  13. ala bestnya kak kasih.. nengok gambor pun rasa teringin dah.. nasib tak berbadan dua.. kalo idak kena pos ke rumah?

    ReplyDelete
  14. ha ha.. saya weekdays dok kat sbn, weekend kat kg kat pd.. keje kat kl..

    saya dulu pernah dok sekejap kat btho - d'tinggian suasana kot.. yg apartment next to skolah tu..

    ReplyDelete
  15. yanti
    berulang alik KL-Seremban ye..
    owhh pernah duk kat d'tinggian suasana ye :)
    kalau tak, dekat je kita kan.

    ReplyDelete
  16. salam..boleh mintak email.ingin belajar wt nasi kukus & ayam berempah..thesalamimpian@gmail.com.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...