Sunday, 27 March 2011

Pasar Pudu,KL

Hari minggu yang lalu, akak & Aqi (anak kedua) ke Pasar Pudu. Incik husband yang hantar, kebetulan incik husband ada meeting. Lamanya tak ke sini...sesat juga le,pusing kiri,pusing kanan.Akhirnya jumpa.

Pasar Pudu

Ramainya orang...crowded.Banyak sayur-sayuran. Macam-macam ada. Geram nak beli tapi fokus dengan apa yang nak dicari. Kurang suka bersesak-sesak plus lecak. Abaikan dulu sayur-sayuran.

.
Suasana di Pasar Pudu




Gambar-gambar ni semua Aqi yang ambil, sebab ummi tengah sibuk time ni...hihi


Tujuan sebenar nak cari teko lama bunga hitam. Dulu pernah beli, tapi pecah akibat adik bermain bola dengan Aqi. Pecah dek tendangan penalty Adik yang ala-ala Rooney tuh...gggrrrr.



Kedai-kedai menjual pinggan mangkuk ni terletak sekitar pasar tu, dibahagian belakang. Cari teko tu...tapi tak ada...frust le jugak kans. Tapi nasib baik ada pinggan lama yang cantik-cantik, terhibur le juga. Nanti cerita di N3 lain pasal pinggan & mangkuk akak beli.



mangkuk baru & lama


Kat sini semua ada, acuan kuih bermacam-macam. Akak beli acuan kuih cara...tak tau bila nak buat, yang penting ada angan-angan kan..kan.


kakak ni siap posing lagi...penjual bunga di Pasar Pudu.

no testing testing okey..



akak mencari teko bunga hitam ni...



keep smiling :D



18 comments:

  1. Hi hi..minat teko punya pasal ye,Acu kuih pai tee ada tak kat situ?

    ReplyDelete
  2. cikgu nurin
    hihi...kerana sebiji teko.
    Tak sure cikgu, tapi akak tengok segala acuan ada :)

    ReplyDelete
  3. hahhhaahha...nk kena ajak mak yana pegi pasar pudu nie..mak yana suka la tempat2 cam tue...hehhhe

    ReplyDelete
  4. Lulu
    thank singgah sini :)



    Nur Liyana
    Auntie pun bawa anak seusia yana...hihi
    sebagai peneman & trolly bergerak...oppss

    ReplyDelete
  5. wah.. bestnya kak kasih melepak2.. kat situ.. jamu mata.. perkh.. sungguh enjoy.
    murah tak kak?
    boleh terima pesanan? :))

    ReplyDelete
  6. hann
    harga ok le...kena tawar menawar gak..:)
    pesanan belum ambik lagi...hahaha

    ReplyDelete
  7. Saya dulu used to go Pasar Pudu. Rumah sewa di Pandan Perdana dr 95 - 2002. Tp tak tahan saya dgn bau dan lecak tu.. Tp murah sangat lah kan.

    saya ingat nak cari cawan dan piring kopitiam lah..

    ReplyDelete
  8. yan
    cawan kopitiam banyak...dan harga pun ok :)

    ReplyDelete
  9. kasih..memang macam macam ada..
    seronok agaknya kesana ye..

    ReplyDelete
  10. kak erna
    memang ok, cuma kawasannya agak padat & becak



    Noremy
    kat sini banyak mangkuk2 lama...yang baru pun byk juga :)

    ReplyDelete
  11. pasar pudu ni memang saya selalu pergi tiap minggu. Pasar favourite my mum tapi saya tak suka sebab lecak sgt kan....

    ReplyDelete
  12. kak, wah kat pasar pudu pun blh shopping ye.. saya pernah pergi tapi tak cover plak bhgn tu.. ni kena buat trip pegi..

    ReplyDelete
  13. dulu masa dok pandan indah
    selalu gak dtg sini

    tapi baru tahu ada jual
    pinggan mangkuk tu...cantikkk

    ReplyDelete
  14. Leez
    lecak dan crowded...
    tapi byk sayur2an & ikan...


    Yanti
    yang covered sikit je...
    ramai yang penjual kat bahagian uncovered.




    ati
    tempat jual pingan mangkuk bukan dalm pasar tapi kedai berdekatan dgn pasar pudu.

    ReplyDelete
  15. Kak Kasih,

    Saya ada beli teko kecik bunga kangkung di Sg Buloh minggu lepas.

    Bunga hitam yg akak carik tu bunga apa ya ?

    ReplyDelete
  16. azrina
    akak cari bunga hitam kelabu.
    Akak dah upload gambar dah...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...