Tuesday, 22 March 2011

Restoran Dol Kajang

Restoran ni terletak di Sungai Sekamat, Kajang. Sebelum ada highway Cheras-Kajang ianya merupakan jalan menuju ke Kajang. Jalan lama. Bersebelahan dengan Caltex. Dekat juga le dengan rumah kami. Jadi sering juga lah kesini. Ada makanan Thai dan western food.


tomyam campur

Bagi akak masakan Thai di sini ok berbanding restoran-restoran lain (kawasan rumah akak le).
Restorannya besar dan service nya pun ok (so far so good)...cepat!

kailan goreng

sup cendawan

siakap stim
Bagi akak menu paling best di sini adalah siakap stim ni. Akak recommend le you all try. Cukup rasa...sedapppp.

Nasi goreng kerabu
Dulu-dulu nasi goreng kerabu ni sangat le sedapnya. Kat atas ada mangga muda. Tapi lately ni kurang sikit mungkin tukang masak dah berubah kot...

sambal belacan yang kaw.

telur dadar



keep smiling
:D

19 comments:

  1. Huhuuu kak oiii...rasa macam nak terpa sekarang jugak..almaklum laa.orang tgh demam ni...nak makan nasi kerabu dgn kerabu mangga...mmmmmm....

    ReplyDelete
  2. aduhh kak, tak leh tahan woo tgk picas akk nie :) bolehlah sy try cuba kt restoren nie. Thanx kak 4 the info ;-)

    ReplyDelete
  3. nanti nak pi makan jugak la...
    betul tu kak, our area tu tkde tempat makan sedap pun kan!

    ReplyDelete
  4. dpt siakap stim limau atau halia pun sedap kan kak? x pun siakap stim asam boi...perggghhhh...terangkat!!

    ReplyDelete
  5. tengok doto, teringin..dah lama tak makan masakan thailand..klu pergi KL, Saya rajin makan masakan tuh..bnyk pilihan..

    ReplyDelete
  6. jauh tu kak dari rmh ati ni

    tapi kalau2 terlalu nanti
    bolehlah singgah

    kalau byk tu makan ..agak2 berapa rm?

    ReplyDelete
  7. kasih..siakap stim tu yang tak tahan tu..dah tentu sedapkan..

    ReplyDelete
  8. cikgu nurin
    siannya...masih demam ke cikgu? jangan lupa makan ubat ye..
    minum byk air masak juga...
    semoga cepat sembuh.




    mas
    nanti kalau ke sini jgn lupa try siakap stim ye :)




    zarin
    nanti gi le...dekat je :)
    cuba siakap stim ye :)




    wahida
    perrggghhhh...memang sedap :)





    sal
    akak kat mana?



    ati
    harga akak kurang tahu, sebab suami yg bayarkan :)



    Kak erna
    bagi saya...siakap stim memang sedap kak... :)

    ReplyDelete
  9. suka restoren yang tak payah tunggu lama.. kat kawasan rumah chik na ni pun tak banyak restoren thai yang sedap :(

    ReplyDelete
  10. chik na
    biasanya kita gi restoran waktu kita lapar, kalau lambat2 tu yg membuat hati gundah gulana ...hihi

    ReplyDelete
  11. amboi kak...nmpk mmg sdap...ni blh try...
    mmg klu dtg mkn tu nk cpt.klu lmbt mati selera.sdp pn jd tk sdp...hihii

    ReplyDelete
  12. chempaka Aziz
    hihi kalau tengah lapar, lambat pula...menyebabkan BP naik kan...hihi

    ReplyDelete
  13. tak pernah sampai sini.. kalo akak kata best, musti betul best nye.. rasa mcm nak pi laa jugak..

    ReplyDelete
  14. yanti
    akak suka siakap stim dia..
    secukup rasa...ada masam manis pedas... :)

    ReplyDelete
  15. Salam Kasih,

    Kat Seremban pun ada restoran dengan konsep yang sama, satu kat Seremban Jaya dan satu lagi kat Jalan Tampin dengan nama Tom Yam Dol Restoran. Mungkinkah cawangan yang sama atau nama saja akan2?

    Yang ni pun famous gak dikalangan warga Senawang.

    ReplyDelete
  16. Salam Kasih,

    Kat Seremban pun ada restoran yg hampir serupa, nama dia Dol Tomyam Restoran.
    Selera tengok gambar2 kat entri ni.

    ReplyDelete
  17. Dang
    mungkin owner yg sama kot...
    akak pun pernah nampaka dol tomyam kat senawang tu :)

    ReplyDelete
  18. uikhhh tang nasik goreng kerabu yg x bley thn tuh sis...cam nk suruh sis belanje malam nih jugakkk...nakkkk!!

    ReplyDelete
  19. greenjade
    boleh2..nanti akak belanja:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...