Thursday, 24 March 2011

Restoran Ikea



Kadang-kadang ke Ikea semata-mata nak makan 
Swedish meatball ni. Tapi bila dah pergi pasti le cuci mata dan cuci poket sekali khann.


Meatball ni terdiri dari beberapa meatball, french fries, sauce dan jem. 


Akak pernah juga beli yang belum masak. Masak sendiri kat rumah. Beli kat depan kaunter tu.




Boleh pilih nak berapa pcs.
Air pula boleh refill...part ni anak-anak memang suka.

teringin nak mencuba ayam ni, tapi Q sikit punya panjang oooo....tak jadi, lain kali jer lah ye.

Q sangat-sangat panjang...

Antara yang lain


Balik tapaww karipap ni pula sedozen

 Bila dah sampai IKEA tak kan tak cuci mata khann..



Area ini menjadi tumpuan utama...hehehe






keep smiling
:D





22 comments:

  1. Ikea...aduh..besar betul tempat tu jika menapak ya..terasa penat dan cepat lapar..masa nak beli makanan pun beratur kan..nasib tak baik, tak dpt beli..

    memang nampak sedap makanannya..

    ReplyDelete
  2. wah sedap2nya mkn tu kak...terliur dh ni....seronoknya kalau mkn kat sini semua halal..tapi susah nk jumpa tak sabar nk blk Msia nk mkn...hehe

    ReplyDelete
  3. Saya pun peminat setia swedish meatball tuh, tapi part yg leceh setiap kali kesana bila nak kena beratur pjg tu jek kan. Letih...hehehe!

    ReplyDelete
  4. akak pun macam tu jugak..kdg2 saja2 dr rembau ni ke ikea tu semata2 nak makan..sambil2 tu jln2 cuci mato.tak pernah yg cuci mato pun mesti beli jugak..
    tapi satu je jgn pi ikea masa tgh lapar gaban,mau meroyan masa beratur tu kan?..hehe

    ReplyDelete
  5. wahhh!! tak tahan tgk ni.. macam nak terus ke sana je...

    ReplyDelete
  6. Kak kasih,

    Dulu zaman saya belajar, ikea tak dak tempat nak makan gini punya dasyat. Habis je ronda ikea, kena menapak pulak demi nak makan.

    Best kan? Nanti akak gi sekali lagi, niat makan untuk saya sekali ye.. So yummy sangatlah nampaknya.. Gulp..!

    ReplyDelete
  7. sal
    kalau ke ikea memang lama..kalau pusing2 semua. Biasanya saya guna jln short cut je...pergi area yg kita nak je.
    Betul terutama hari minggu, Q sangat panjang.




    Nieza
    kat sana sure susah cari restoran halal kan. Sebab tu kalau duduk kat oversea skill memasak kita akan lebih baik , sebab semua kena masak sendiri :) ada baiknya juga.




    bella
    akak pula cuma hari minggu je yg dapat ke sana. Fuhhh hari minggu Q nya panjang mcm keretapi tanah Melayu :)




    Kak Anymz
    kak cuci mato samo cuci poket sekali kan...hihi
    kalau gi hari minggu tambah pjg Q tu...pas tu nak cari meja kosong sikit punya susah :)




    yan
    kadang2 akak pun gitu...kalau perasaan ngidam dtg, time tu juga rasa nak terjah :)




    Hann
    mungkin itu ikea yg lama di One Utama. Dulu cuma ada cafe kecik saja...akak pun tak pernah masuk. Tp bila ikea baru ni, ada restoran besar...akak masuk le. Tambah2 bila ada sijil halal.

    ReplyDelete
  8. akak, ramai blogger dh mkn meatball ni, tapi percaya x kak, saya x pernah try lagi walau dah byk kali ke Ikea...huhu...

    ReplyDelete
  9. wahida
    nanti cuba le..
    akak kadang2 semata2 ke ikea unk makan ni & beli karipap tu :)

    ReplyDelete
  10. pandai IKEA nih..pas penat2 soping..sure serbu foodcourt sebelah tuh..tp say NO to wiken..Q gile bekilo-kilo meter aihhh

    ReplyDelete
  11. best makan kat ikea kan?. Petang nie nak ajk hubby makan kt situ lah! hihihi...

    ReplyDelete
  12. adusss... bila la bleh terjah ikea ni.. sampi je kl ada ja xtvt yg x bleh terjah ikea.. huhu

    ReplyDelete
  13. greenjade
    hihi..bab Q tu yg malas tu kan



    mas
    tapaww unk akak ye...hihi




    nureen
    duk le lama2 sikit..ambik 2-3 hari cuti baru puas jalan2 kat KL...sure boleh terjah ikea. Elly sure suka meatball ni :)

    ReplyDelete
  14. kak saya pun tak pernah rasa nih.. kena try gak.. kalo ke ikea (yg tak selalu sgt) musti pekena karipap je.. kalo org pi ikea pun musti kirim karipap gak..

    ReplyDelete
  15. saya pun tak pernah rasa lagi.. kalo ke ikea (yg jarang2 pergi), musti nak kena karipap gak.. kalo orang pi ikea pun kirim karipap gak :D

    ReplyDelete
  16. Baru sempat jenguk akak sayang...ermmm..tengok je pun dah rasa kenyang.....

    *lepas baik demam ni, semangat nak makan membara-bara...*

    ReplyDelete
  17. yanti
    cuba le..
    karipap pun best juga kan :)



    Cikgu Nureen
    demam dah ok ye...Alhamdulillah.
    Miss you

    ReplyDelete
  18. wahhh..bestnye..tpx pernah menjejakkan kaki lg ke ikea..menarik la makanan tuh..ermmm!!!

    ReplyDelete
  19. siti haslinda
    siti tinggal di mana?
    kalau dtg KL boleh le singgah ke sini kan :)

    ReplyDelete
  20. salam kenal kak..

    saya ni nama je dok KL tapi pernah jejak kat IKEA sekali je..haha, silalah percaya tau!tapi selepas tgk entri akak ni, nampak gaya saya akan selalu pegi IKEA pasni..hehe..

    ReplyDelete
  21. ladysirna
    Thank you sudi singgah sini...happy sangat :)

    percaya2...nanti try ye :)

    ReplyDelete
  22. lamanya tak makan meatball ikea..uhuhuhh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...