Saturday, 19 March 2011

Tart Telur KFC

Tart telur KFC


Bangun pagi tadi, suara akak serak hampir-hampir hilang suara. Macam suara itik penyanyi rock. Sejak beberapa hari ni akak mengalami sore throat tanpa batuk , tanpa selsema ,tanpa demam...Alhamdulillah. Hanya sore throat saja. 

Bila suara dah tak de, terpaksa le ambil antibiotik...kalau boleh tak nak ambil antibiotik, tapi apakan daya...terpaksa mengalah juga.

Selera makan pun hilang sedikit berkurang. Tak tahu nak makan apa. Malam cuma mengidam (walaupun tak mengandung) nak makan miso soup & ikan salmon je (selera mengada-ngada...sebab dah lama tak mengidam...heh heh heh).

miso soup

salmon teppanyaki

Makan le di Restoran Jipun kat Jusco tu..N3 tentang restoran tu kat sini.

Lepas tu tertengok ada tart telur kat KFC...mengoda lah pulokk. Suruh Aqi belikan. Sekotak ada 6 ketui. Bererti selera tak hilang sepenuhnya kan kan kan...hihi

Tart telur KFC...One bite, and you're hooked.

Harganya lebih kurang RM 11. Rasanya ok bagi selera akak lah. Boleh le makan sambil BW :)
Minum dengan nescafe o. Jemput makan...





:D keep smiling


20 comments:

  1. saya pun mcm akak. suara ilek. :D

    ReplyDelete
  2. take care...moga dah sihat apatah lagi dpt menjamah makanan yg sesedap tuh..

    ReplyDelete
  3. kak
    saya pun sama sore throat tp tk demam demam...sometimes je badan terasa nak demam, bila dah rehat, sihatla badan.. hari ni dah ok dah..haha excuse sebab karang nk keluar jenjalan :D
    errr saya dah lama teringin nk mkn salmon teppanyaki tuh tp mengidam saya ni tk di layan oleh cik abe saya tuh

    ReplyDelete
  4. kasih..macam mana la akak boleh tak tau KFC ada tart telur..memang la lama tak masuk dah tu..ketinggalan.
    semoga kasih cepat sembuh..

    ReplyDelete
  5. ngeeeeeee..sedapnya..feveret akak sekeluarga ni kak..tapi dah lama stop makan menda alah ni..takot berat timbang tu nanti..hehe

    ReplyDelete
  6. Byzura
    musim agaknya ye.



    Sal
    Thank you kak...
    ternyata selera tetap ada...hihi



    zarin
    hahaha...cik abe ni kena bodek2 dulu kot baru nak layan :)
    selamat berjalan2 & sure makan2 juga...take care!



    mas
    thank you ye...



    kak erna
    Amin.
    saya pun dah lama tak masuk kfc...tetiba pulak tertengok poster
    tart telur tu..



    Kak Anymz
    sedapkan kak...
    hangus diet kalau makan tart ni kan..hihi

    ReplyDelete
  7. waduh...bestnya..
    tapi 6?hihihi

    ReplyDelete
  8. Kak. saya pun suka makan kat Rest jepun Jusco tu..

    Sakit tekak, cuba minum madu dan perah asal mimau nipis sikit...

    *cepat sembuh ye kak...*

    ReplyDelete
  9. Akak, saya kalau sore throat, saya makan vanilla ice cream. pasti hilang. yakin. ni lah ubat saya.

    ReplyDelete
  10. musim ujan kak..
    tapi saya pelik..saya prescribe akak ngan antibiotic tu?
    akak takde demam kan?
    tanya je..hehehe..

    bila kita nak gi SABA ni kak..

    ReplyDelete
  11. mama
    ye cuma ada 6/box
    sila beli 2kotak yerr hihi



    cikgu nurin
    Thank you cikgu..insyaAllah akan cuba minum :)

    aikk kenapa tak pernah jumpa ye...cikgu tinggal kat mana?




    Yan
    are you sure???




    Dr.Rodzila
    not you dear...akak prescribe sendiri hihi (just kidding)

    Bila sebut je Saba akak terus sihat Doc....bila ye kita boleh gi sama2 :)

    ReplyDelete
  12. sis get well soon..drink plenty warm water yeah

    kemain selera beliau itu yea..walopon sore throat gitu ekekekeke

    ReplyDelete
  13. greenjade
    thank you...
    hihi yg pelek suara hilang tapi selera maintain jer :)

    ReplyDelete
  14. Lovely kak kasih..

    Get well soon.. Minum banyak air.

    Miss you loads..

    ReplyDelete
  15. akakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..tart telur mmg best tapi sue tak pernah cuba kfc punya..ingat lagi dulu MIL tapau tart telur yg dibelinya kat kat TGG untuk kitorang bawa balik rumah..sedapppppppppppp sangat! april ni balik TGG nak beli tart telur tu lagilah.. :)

    ReplyDelete
  16. sue
    nanti tapau kat akak ye...hihi
    memang best kan...sukeee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...