Monday, 11 April 2011

Bosan...bosan..@ Hotel Renaissance

Pernahkah anda merasa bosan menunggu?? Owhh..sungguh bosan. Tak tahu nak buat apa. Ini lah yang akak alami malam sabtu hari tu. Petang tu Adik (anak bongsu)called berkali-kali suruh hantar baju sekolah dia, dia lupa bawa. Malam tu dia tidur kat sekolah sebab ada aktiviti.


apa hubungan bunga ni dengan bosan??


Esoknya Sabtu dia sekolah ganti. Suruh je dia pakai baju yang dia pakai hari jumaat tu, dia tak nak, alasan dah kotor dan dah busuk. Malasnyaaa...dik oii...sekolah dia kat B.B.Bangi pulak tu, bukan dekat.


ada hubungannya...jawapannya kat bawah
(gambar di ambil guna hp je sebab tak bawa kamera)


Suruh incik husband hantar baju tu tapi incik husband berkeras nak akak ikut sekali...akak tak nak gi( malam tu ada maharaja lawak). Tolonggg tak nak gi....tapi bila incik husband ajak dan terusss ajak, kena patuh lah kan.Dalam hati terus berkata2...saya nak tengok Nabil, Jozan dan lain2 kat Maharaja Lawak.

pelepah kelapa pun dia orang buat decor..tapi cantik juga kan.

On the way ada pula kawan Incik husband call nak jumpa, ada hal nak discuss...pasal kerja lah tuuu. So Incik husband ambik keputusan jumpa kawannya dulu. Hellooo...akak nak letak kat mana? Incik husband kata ikut sekali. Laparrr tau tak...sila faham ye ( cakap sopan santun...hihi) Incik husband suruh makan dulu. Macam tu kerrrr....grrrr. Maharaja  Lawak pulak camna...huhu.

 So akak duk le makan sesorang, buat muka seposen jer. Orang lain semua ada kawan taww.Incik husband duk kat lain dengan kawan dia tu. Makan fish & chip...banyaknya, selonggok. Best sangat...lebih sedap dari "resepi rahsia". Akak makan pelan2 je...sebab akak dah tahu, bila incik husband jumpa kawan sure berjam2 punya lah.


Memang lama..mula-mula minum soft drink (sesekali tak pe kan)...pastu pesan kopi pulak. Kopi dah habis, incik husband tak habis2 lagi.

Panjangnya lampu ni yek...kalau jatuh sure bahaya kan.

Setelah itu akak ke lobi pulak...di lobi lagi bosan. Ya Allah bosannya...padahal kat rumah masih banyak kerja. Di lobi ni akak buat bodoh je, snap sana snap sini. Orang tengok je...akak buat dekkk je.


akak masih pakai baju kerja....tak selesa betul. Tak sabar nak balik mandi. Gambar kaki pun ambik juga...dah bosan tahap gaban.


peace....masih aktiviti tak berfaedah.
Gambar-gambar ini diambil untuk menghilangkan bosan yang teramat sangat.

Petronas Twin Towers


Gambar di ambil sewaktu on the way balik

Akhirnya incik husband selesai jugak. Pukul 12 am baru kami sampai di sekolah adik, just pass baju dia ke guard je suruh hantar ke adik...fuhhhhhh.


P/S
akak dah lama tak dapat buka blog Chempaka, Dr.Zila ,Cikgu Tie dan Ladysirna. Sebab malware. Harap baca n3 akak di sini

Sila baca comment yang ditulis oleh Hann bagaimana nak buang link tu.




:D
keep smiling


28 comments:

  1. ciannya....

    xpe..dpt juga snap2 gmbr untuk tatapan kami si sini..

    foto pun menarik..

    ReplyDelete
  2. alerr sian nye sis..mmg bosan menugggu nak pulak xde ape yg boleh dibuat..mcm buang mase aje kans..

    kt lobi tu xde astro ke kak? ekekeke (soklan cepukpala.com haha)

    ReplyDelete
  3. sian akak ye.. menunggu itu memang amat membosankan.. tapi dah dapat upah makan fish n chips.. haa kan best jugak apa..
    musti orang lain igt akak ni travel or magazine writer kan..

    ReplyDelete
  4. walau bosan, yg penting piccas yg akk amik semuanya cantik!

    ReplyDelete
  5. kekeke...punyelaa bosan sampai amek sume gmbr kat hotel tu:)

    ReplyDelete
  6. Ohhhh..kesiannya..
    sebab miss maharaja lawak..hahahaha..
    tapi dpt pahala..sebab patuh suruhan suami..ahakss!

    ReplyDelete
  7. Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

    http://www.zuwairiaiman.com

    ReplyDelete
  8. haha..bosan tahap gaban tu yang tak leh tahan tu kak..nasib bole snap2 gambo kan..hehe

    ReplyDelete
  9. akak bestnyer dpt lepak mkn2 tu..hehe tapi kalau part menunggu tu yg paling saya tak suka....selalu gak bosan kalau hubby ajak keluar jumpa kwn2 dia sanggup dok umah sorang drp ikut dia..hehe

    ReplyDelete
  10. dulu ati selalu gak lepak situ
    pasai ramai kawan kerja sana
    dan opis pun dekat gak..

    tapi lani...mak ehh...
    dah jauh dlm kelapa sawit ati ni...huwaaa

    ReplyDelete
  11. oh akak...kenapa tak singgah TKP....rasa2 cam dekat je dg HR...
    hihihi

    ReplyDelete
  12. kasih..ya allah..memang betul2 tahap gaban bosannya tu..
    beruntung incik husband dapat isteri yang sabar menunggu.

    ReplyDelete
  13. nasib baikla ada hp ye...bole snap2...kalau tak apa nak buat...?

    ReplyDelete
  14. sal
    guna hp je..tak berapa nak menarik sebenarnya :)



    greenjade
    kalau ada astro akak tak le bosan kan...
    Tak ada astro kat lobi, kalau ada sure best kan :)



    yanti
    mana ada writter guna hp yan...hihi
    Nasib baik fish & chips tu sodap..berbaloi gak lah :)




    Mas
    guna hp je mas, kalau tahu sure akak bawa kamera...hihi




    maya
    ye ye sangat2 basan...hihi




    chalk
    patuhhhh sangattt...uhukss




    bobhandburry
    akak dah visit your blog...
    thanks singgah kat sini




    anitaare
    tu le, nasibbaik ada hp...kalau tak
    sure akak mati kutu dik :)




    nieza
    akak memang tak suka ikut...buang masa je kan...huhu...serik.




    ati
    ati kat mana?




    mawar
    incik husband rushing time tu...:)




    kak erna
    bukan sabar mana pun kak...rasa macam nak nangis pun ada...dah lah penat baru balik kerja...demi suami kan kak.




    sham
    ye betul betul....kalau tak tak tau le...kalau ada laptop boleh gak BW kan :)

    ReplyDelete
  15. saya boleh imagine kak macamana rasanya bila menunggu macam tu..husband saya pun suka balik lambat sebab banyak kerja & terpaksalah saya melangut tunggu dia siapkan keje..huhuhuhuu

    ReplyDelete
  16. salam kenal...

    mmg bosan kalau ikot hubby gi meeting kan? kalau sekejap takpe juga ya... saya mmg prefer duduk di rumah boleh lepak tgok tv atau on9...hehehehehe....


    tapi kalau dia dah ajak tu lebih baik ikut saja sebelum dia ajak org lain ....

    ReplyDelete
  17. secangkir madu merah
    thanks singgah di sini...salam kenal juga.
    Ye lebih baik BW kat rumah je kan..

    ReplyDelete
  18. secangkir madu merah
    thanks singgah di sini...salam kenal juga.
    Ye lebih baik BW kat rumah je kan..

    ReplyDelete
  19. Ha ha ha..baca entri ni pun da dapat rasa macam mana bosan tahap gaban akak tu...psst..makan lalu jugak ye..hi hi hi...makan sorang-sorang mesti mata ke sana ke sini atas bawah semua tengok,kan Kak?

    ReplyDelete
  20. cikgu nurin
    makan lalu je cikgu, sebab lapar..hihi.
    Betul sgt2...tak tentu arah jadinya...tu yg sampai kaki & tangan pun ambik gambar tu :)

    ReplyDelete
  21. boleh imagine kebosanan tahap gaban kasih tuh...tambah pulak kesorangan

    saya pun tak boleh baca blog chempaka jugak

    ReplyDelete
  22. Alahai Kak Kasih.Kesian akak.
    Dapat rasa tahap kebosanan akak tu.






    * Memang bosan tahap gaban tu kak !
    hehehe....

    ReplyDelete
  23. siannya...hhehe
    kat lobby xda tv ke?

    ReplyDelete
  24. akak, nanti singgah blog saya ambil poskad yer,tq:)

    ReplyDelete
  25. chik na
    tu le harap chempaka baca n3 akak agar dia boleh buang link tu





    azrina
    kalau duk rumah, boleh jugak tengok raja lawak sambil BW kan :)



    leez
    tak de... :(





    nieza
    ok...thanks you :)

    ReplyDelete
  26. akak..

    nanti kan.. kalau lambat balik gitu.. cakap kat husband akak, tido kat hotel tu je..

    senang.. hanimun sekali.. heheh.. tadak la nak nganga sensorang..

    oh akak kasih.. truly miss u.. tak dan nak berblog la nih.. meh nak peluk cium sikit.. mmuahhhhhhh!!

    ReplyDelete
  27. hann
    hihihi best jugak kan boleh tiduq kat situ kan...tak de le buat kerja tak bfaedah kat situ.
    miss you tu...peluk2 muahhhh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...