Sunday, 24 April 2011

Durian Susu & Secret Recipe

durian susu isi kuning

Hari Sabtu adalah hari paling busy. Fikiran memang 70% berada di rumah....dan hanya 30%  mood kerja...bestnya kalau boleh dapat berihat di rumah.Tetiba ingat kat Lady of Leisure yang lama tak update blog. SMS Lady tanya khabar. Alhamdulillah beliau sihat.

durian susu isi putih


Balik dari kerja, tetiba ingin makan durian. Keinginan yang tak tertahan-tahan...hihi...keinginan yang mengada-ngada.Tempat yang paling mudah adalah Jusco...cuma beli dua paket durian. Durian susu. Satu paket tu isinya kuning dan satu lagi agak putih. Dua-dua sedap.

Bila tiba di Jusco...perut pun tetiba jadi lapar.(Title N3 ni ini patutnya bertitle TETIBA...hii)Gambar tak terang sebab guna hp saja :)



Beef lagsana

 bersama ice lemon tea

 cheesy

So makan le akak di tempat yang bernama "Resepi Rahsia" itu. Akak makan beef lagsana bersama ice lemon tea. 


grilled black pepper chicken bersama nasi

frosty lemon tea

Incik husband makan grilled black pepper chicken bersama frosty lemon tea.

Anak2 nak makan ayam goreng KFC...so beli je bawa balik untuk mereka. Tak lupa beli jeruk yang kena timbang tu.

jeruk ni tak elok makan  selalu sangat sebab ada bahan preservative (pengawet)...tak elok untuk kesihatan.






keep smiling :D

26 comments:

  1. kak durian tu mengancam. tak sempat merasa lagi ni!! aduh

    ReplyDelete
  2. bestnya duriannnnnn.ingat ke dari kebun

    ReplyDelete
  3. Hish..geram tgk durian tu...kenapa kat Jusco kak? kebun durian kat Sg Lui tu, blm gugur ke?

    Tak pernah beli durian paket ni, takut tak fresh..tapi npk dalam pic ni..okey jer...

    ReplyDelete
  4. Hi kak:) Lama tak melawat kat sini! hihihi! menarik betul durian tuh...sungguh menyelerakan. senang jekkan bli kat Jusco. kalo cam saya neh bli yg belum di kopek, terkial-kial la jwbya sy mengerjakan durian tuh. hehehe!

    ReplyDelete
  5. waaah!syoknya tgk durian tuuuu.
    lasagna tu pun best gak.eh!joruk tu lagi best..hadoi..sakit jiwo tgk rumah kak kaseh hari ni..balik dulu lah..

    oopss..nanti check email yo kak..tq

    ReplyDelete
  6. baru je sebut2 kat hubby teringin plak nak cari durian nak buat tempoyak hehehe...

    takleh tahan tgk durian yg wane kuning tu... sedap dan lemak! :)

    ReplyDelete
  7. kasih..tu yang malas akak nak ke jusco tu..mesti lalu depan resepi rahsia ni..kalau dah lalu..tetiba je perut ni lapau le pulak..

    ReplyDelete
  8. aslmkm akk...smua yg akk mkn sye suka..kecuali sy suka chicken lasagna..x mkn beef..hihi....:-)..terliurnyer...huhuhu...:-(

    ReplyDelete
  9. tak boleh tengok durian tuh..sedap sangat..
    saya pun rajin beli time balik kerja..masa tu satu kepuasan dpt makan..tpi susah nak dpt kat sini, dah kurang..

    ReplyDelete
  10. Kak Kasih ,

    kalau saya ke SR mesti pilih lasagne jugak walaupun terpikir nak makan yang lain...


    Ingatkan hari ni nak bawak anak2 makan durian musang king tu tapi hujan dari pukul 2 petang tadi.

    ReplyDelete
  11. huk alooo.. degheyan.. lama dah menahan diri nih.. sini panas sangat, makanya nak makan time nih rasa macam satgi jadi berapi.. punggah terus. :)

    akak.. kite pon suka sangat hak cheesy tuh.. mujoq kat sini ada sikret resipi tu..

    akak, niat makan durian kuning untuk saya.. suka sangat hak tu.. :))

    hugss!

    ReplyDelete
  12. he..he.. tetiba ye kak..

    saya sendiri pun suka p Secret Recipe. Pengunjung setia.

    sedapnya durian tu lah..

    ReplyDelete
  13. Byzura
    akak pun baru rasa..tetiba je teringin :)



    Mawar
    kat kebun baru berbunga hihi :)





    Cikgu Nurin
    Kat dusun sg lui, baru berbunga cikgu...kalau ada rezeki, insyaAllah 2-3 bulan lagi gugur le.

    Nasib2 cikgu, kalau beli dlm paket ni, kdg2 ok kdg2 tak.





    Bella
    akak pun sama, tak suka time nak buka durian tu. Misti minta tolong suami yg buka kan.




    Kak Anymz
    hahhaha..kenapa cepat bonar nak balik, jom kita makan joruk sambil borak2 jom :)




    Mas
    sekarang senang ada yg jual durian unk buat tempoyak kan :)




    Kak Erna
    hihi kena je waktu time perut lapar kak kak :)



    Dil(ummi khalish)
    Kat sana tak de SR kan...tapi kat sana ada kebab yg bestkan :)

    ReplyDelete
  14. Sal
    kalau time teringin nak makan...tak sempat2 kan..hihi



    Azrina
    sekarang musim hujan ..petang2 je hujan. Best kalau dpt durian musang king tu...puas hati :)




    Hann
    kat sana panas ye.
    Kat sini panas juga tp petang2 hujan :)




    Yan
    nasib akak baik...dua2 peket ok :)

    ReplyDelete
  15. beef lasagna tu memang sedap...
    eh, saya pun dah lama tk contact lady..dia sihat ye kak!

    ReplyDelete
  16. nureen suka durian isi putih tue yg kuning slow sikit hehehe... lama x mkn kat resipi rahsia tue.. hhmmm terjah bebila lah.. ;p

    ReplyDelete
  17. zarin
    lady sihat,
    biasa le...selagi tak melepasi 1st trisemester.

    ReplyDelete
  18. nureen
    nureen kat penang kan..
    dulu akak gi Penang, puas makan durian...isi dia cantik2, fresh dari dusun :)

    ReplyDelete
  19. waaa...terliur nyer durian itewww...huahuahua...

    ReplyDelete
  20. haduhhh.. sumenye sedap2.. esp tang durian yg kemain lagi kalernya.. ni yg buat lapau.. lapau.. pepagi hari..

    ReplyDelete
  21. wah, deghian.. tengok isi dia yg kunin tu mcm dah dapat rasa sedapnya, lemaknya dan bau dia yg emmpphh...

    lasagnia di resepi rahsia itu memng marbeles.. harganya pun marbeles jugak...hehehehe

    ReplyDelete
  22. iman
    thank you singgah disini
    jom makan...




    yanti
    nasib akak kali ni baik...dua2 ok.
    Kalau nasib tak baik..kdg2 tu
    dapat yg tak best



    secangkir madu merah
    yatie...jom sini akak belanja durian :)

    ReplyDelete
  23. a'ah nureen dok png tp x pernah pon beli durian penang sbb nureen org kedah mkn jerr kat dusun abah hehehe..

    akak nureen tag ni
    http://nureenasirellesya.blogspot.com/2011/04/1st-giveaway-by-wan-myzura-collections.html

    ReplyDelete
  24. sodapnye durian tu..hai nak gi carilah..hehe

    ReplyDelete
  25. anitaare
    sodap2...beli durian ni kdg2 nasib2 juga kan...kdg2 okk
    kdg2 tak :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...