Wednesday, 20 April 2011

Farmville dalam Kenangan



Dulu-dulu suka sangat main farmville (FV)...bercucuk tanam di FB. Jadi petani moden. Sekarang akak dah insaf, dah tak main lagi...hihi.

Akak suka main ni sebab boleh hias farm kita cantik-cantik...siap ada fountain.Boleh bersilaturahim juga dengan kawan-kawan lama dan anak-anak sedara dan anak sepupu. Boleh saling minta gift.


awal-awal permainan cuma ada 2 ekor lembu je.

bila dah lama main lembu pun dah banyak..dah ada kandang dan tak lupa ada hot ballon juga:)

ada fountain...ada basikal tua..hihi

penguin pun ada..fulamakkk.

boleh buat farm bertingkat-tingkat dan boleh tanam sayur-sayuran dengan design sendiri.

Ini time busy, tak sempat nak menuai...kering kontang jagung akak tu.



Akak dah lama tak main, akak yakin farm akak dah kena lelong.... :)



Keep smiling :D

23 comments:

  1. ooo...begitu rupanya
    benda tu..

    ati ni selalu benor org hantar rgst
    tp tak ada masa nk layan
    dan tak mau terjebak...hehe

    esok ati tak ada tau..
    tp jemput dtg baca n3 gak wokey..
    pasai tu dtg malam ni

    ^________^

    ReplyDelete
  2. salam kak..atie mmg xgheti nk main2 game kat FB tuh!hihi,biasa guna FB tuk gebang2 ngan adik beradik & kwn2.
    Adik atie masih kat Hospital Ipoh..arini masuk darah lg.tadi dia msj...dah ok sikit tp masih lemah gak...
    Makasih kak bertanya kabar adik atie..

    ReplyDelete
  3. saya pun kak.. masa saya sign up FB in early 2008, terus main farmtown. gila betul. since 20yrs ago saya stop..penat

    ReplyDelete
  4. Ati
    Nasib baik ati tak terjebak...kalau tak....susah nak berhenti :)




    azatie
    baik tak gheti..kalau gheti...susah nanti...melekakan :)




    yan
    akak pun dah berhenti..hihi :)

    ReplyDelete
  5. hari tu akak dah berhenti kak,lepas tu muncul kawan lama masa sek..dia ajak main semula.level dia dah cecah 100 lebih.akak baru nak naik 56..kawan punya pasal akak main semula.tapi tak ada ketagih mcm dulu2..main setakat nak berkawan2 je.bukak fb pun sbb ramai kawan2 blog dah ada kat situ..meriah sungguh bila blogger masak2 dah mula berkenalan di fb pulak.
    .
    eh!nanti kak kasih add akak di fb ek?.

    ReplyDelete
  6. oh akak pun suka main ye! saya tak main n tak pernah teringin nak main sebab tak sempat kot hihi tapi byk dpt invitation suh join

    ReplyDelete
  7. kak anymz
    kebaikannya ada juga...dapat menyambung silaturrahim dgn kwn2...asyik duk minta free gift..dpt menambah kemesraan.
    Akak dah lama tak aktif di FB..hihi..sejak stop main Farmville..buka FB pun sebab nak main tu...hihi :)



    Zarin
    akak dah berhenti main..
    kalau belum mula...baik jangan...nanti lupa nak gi ambil pickle pie di tadika nanti hihi :)

    ReplyDelete
  8. betol kak.. saya dulu smpi takleh buat keje lain..blk keje layan..sanggup tak tgok tv mlm2.. sgt obses..
    sampai la thn 2010, sy buat azam thn baru taknak main lagi.. heee trus stop walaupon menggigil tgn ni nk main..
    pas stop baru la leh buat mende2 lain :)

    ReplyDelete
  9. illa
    memang berantu betul kan game ni...:)

    ReplyDelete
  10. nureen dh 2thn x main lps asben x kasi activ FB.. rindu gak nk join blk tp kena la ikut ckp laki kan..

    cantik la farm akak.. suka tgk deco.. mmg cantik.. farm nureen dh kena BAKO kot hehee

    ReplyDelete
  11. Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

    http://www.zuwairiaiman.com

    ReplyDelete
  12. nureen
    akak punya kena lelong...nureen punya kena bako...hihi



    Bob
    thanks singgah sini :)

    ReplyDelete
  13. saya pun dh lama stop sejak terjebak dgn dunia blog ni kak...kekadang kalau fikir blk mcm buang masa jer melayan game tu semua kan....sanggup ngadap itu jer...itu dulula sekrng dah tutup...hehe

    ReplyDelete
  14. nieza
    sangat melekakan..
    tak elok unk anak2 yg sedang belajar.
    Memang membuang waktu :)

    ReplyDelete
  15. cantiknya kebun kak kasih.. jeles.. hahha..

    akak, pasai benda ni lah jugak dulu perang dengan cik baba kejap.. lepas tu bukan takat kebun kena stop, sekali dengan fb terus..

    sejak ada ipad, benda tu ada, tak join fb pon.. layan gak.. tak la so addict.. ipad ni nak let go esok.. babai lah jugak kebunku..

    tanam berratus kilo pumpkin pon.. tak buleh buat masak kan kak?
    hehehhe

    ReplyDelete
  16. Assalammualaikum kak kasih,

    akak give me five..sy pun dh insaf tapi dunia farmville tu mmg best..ala2 hayalan gitu

    kalu betol2 pasti dah byk mkn hasilnya kan kak..

    ReplyDelete
  17. Hann
    dulu pernah suami akak cakap dia nak tembak je lembu2 akak sebab bising...hahahha
    Hann ipad friendly tak??



    Anitaare
    give me five...hihi
    tu le.. dulu akak suka hias farm tu..
    kalau ikutkan akak dah kaya tau..lembu, kuda, ayam ada beratus2 ekor...hahahhaha

    ReplyDelete
  18. ohh akak punlayan gak ek.. saya tak pernah try plak.. nnt kena cuba gak nih..

    ReplyDelete
  19. kak kasih..

    ipad ok dalam banyak hal.. tapi ada jugak kekurangannya.. kengkadang lemah jugak saya nak update blog pakai ipad..

    kalau untuk light use, takat nak browsing macam tu ja, tak la masalah sangat.. senang sungguh.. kalau ada nak kena guna flsh tu memang masalah, sebab dia tak support flash langsung..

    beside banyak senang, ada gak susah.. masa susah tu kita akan appreciate notebook.. heheh

    ReplyDelete
  20. Yanti
    akak dah lama tak main :)



    Hann
    kalau gitu tak jadi le nak beli :)
    Thanks for you info...hugssss

    ReplyDelete
  21. kita geng kak !


    memang seronok. tak heran apa orang kata..tapi terpaksa jugak sebab rumah tak terurus dek FV tu.. huhuhu..


    saya stop masa level 67..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...