Thursday, 21 April 2011

Lamb chop

Lamb chop ni incik husband beli di Restoran Ummi sewaktu balik dari surau.Rasanya boleh tahan cuma black pepper sauce nya sikit sangat, tak puas rasanya.

Dulu-dulu ada satu restoran berdekatan rumah akak...lamb chop dia sedap sangat.Seeedaaappp sangat sauce black peppernya tu. Akak menjadi pelanggan tetap restoran tu. Hinggakan kakak restoran tu tu dah kenal akak dan incik husband.Restorannya pun bersih je. Akak kasi nama Kakak M jelah sebab akak dah lupa nama kakak tu. Kak M ni kahwin dengan omputeh dari Finland (Abg Jamil nama Islamnya).
Kak M dah tak berniaga lagi kerana migrate ke Finland.Setiap kali dia balik cuti ke Malaysia Kak M misti datang ke tempat kerja akak. Tapi dah lama Kak M tak balik Malaysia.
Setiap kali makan lamb chop misti ingat kat kakak tu :)
Bilalah lagi agaknya dapat makan lamb chop kak M...hik2




Keep smiling :D


21 comments:

  1. kak, Kak M tu kak Mastura ke kak? saya ni dok kat Finland ni..ada kakak yg ngajar demo buat kek hari tu husband dia nama Jamil la. dia kahwin ngan org sini..maybe org yg sama yg akak maksudkan tu.saya memang rapat juga ngan kak Mas tu tapi nama lain kak Siti.

    ReplyDelete
  2. Laaa..akak buat tekak saya ngidam lah..hee. ingat macam nak buat je malam ni.. stock kambing tak de lak lah..

    tungguuuu..hee

    ReplyDelete
  3. slurrrppppp....cedapnya ..
    lamb chop is my favourite!!!

    ReplyDelete
  4. ouuuuu sedapnya .. dah lama x makan nie biasa kalau kuar makan chic chop je ..
    aah kalau sos dia x sedap dan kureng x best lah kan ..

    ReplyDelete
  5. teringin nak makan chiken chop kfc... lambchop tak suka...hehehe

    ReplyDelete
  6. kasihredha, sedap ya lamb chop tu, memang peberet saya juga jika keluar makan dimana2. pantang nampak ada western food, saya takkan lepaskan peluang utk merasa lamb chop...

    ReplyDelete
  7. huaaa mlm ni nk mkn lamb chop gakkkk :)

    ReplyDelete
  8. Nieza
    akak rasa ye lah nieza...tapi akak betul2 lupa nama kakak tu sebab akak asyik panggil dia dengan panggilan "kak" saja. Suami dia memang akak ingat nama Abg Jamil(org Finland)

    Cuba nieza tanya dia pernah buka restoran tak kat BTHO Cheras. Kalau ye...sah lah akak tu. I really miss and love her food very much...and miss her too.

    ReplyDelete
  9. Yan
    nanti kalau buat kasi resepi ye yan...especially black pepper sauce tu :)



    Leez
    my favourite too :)



    ieda
    sebenarnya bergantung sauce dia kan, kalau sauce dia tak sedap..tak sedap le jawapnya...akan kiciwa lah hati ini...hihi




    dwaty
    akak belum pernah cuba lagi chic chop kfc...sedap tak?




    secangkir madu merah/yatie
    bestkan akak pun suka western food..:)



    illa
    illa biasa makan kat mana?

    ReplyDelete
  10. akak boleh geng ngan hubby saya la...suka mkn kambing...

    ReplyDelete
  11. happynya kak !!!

    dah boleh view.
    saya guna mozilla baru ok.



    saya tak makan kamben lah kak..

    ReplyDelete
  12. wahida
    akak memang penggemar kamben...hihi :)



    Azrina
    oh...camana laju tak?
    akak guna google chrome...ok gak reen.

    ReplyDelete
  13. lamb chop..emmm so nice...
    tengok foto pun dan terasa kt tekak..

    ReplyDelete
  14. kai sekeluarga pon suka makan lamb chop..selalunya hari jumaat lepas kerja kitorang akan ke Jusco berdekatan ngan rumah ni, lepas tu tunggulah dalam pukul 9.30 di mana Jusco akan reducekan harga lamb chop yang telah dipacking pd separuh harga, tp xselalunya ada..kalau xde pon kami beli juga sebab anak-anak suka sangat..balik tu saya perap satu malam & bakar dalam oven..tapi kalau nak rentung sket2 saya bakar atas frying pan yang non stick tu..syok!!

    ReplyDelete
  15. Salam ukhwah kak,nampak sedap lamb chop tu

    ReplyDelete
  16. zaila
    zaila tau tak buat black pepper sauce?
    Nanti kasi resepi ye :)



    Chik mimi
    thanks singgah ye.
    salam ukhwah

    ReplyDelete
  17. kak kasih,

    kita pun baru jek mkn semalam..tapau gak

    sekali sekala je dpt mkn camtu..

    ReplyDelete
  18. anitaare
    kalau selalu2 sangat tak elok unk kesihatan...hihi

    ReplyDelete
  19. Kak INSYALLAH senang. Potong dadu bawang besar. tumis pakai butter. masukkan tepung dan air. letakkan kicap manis. then masukkan black pepper. itu recipe saya lah.. tak tau org lain yg canggih lagi..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...