Sunday, 3 April 2011

Masakan Padang di Sari Ratu

Sebenarnya dah beberapa kali kami ke sini. Baru sekarang nak update. 
Ada sekali tu Incik husband ajak makan di sini. So kami ke sana setelah selesai kerja. Bila nak sampai incik husband kasi tahu, dia ada nak jumpa kawan kat restoran ni, nak discuss pasal kerja.
Ayoyo...tak kan le akak nak join diaorang kan...grrr. Incik husband cakap buat dek je le.
Mana boleh...malu aaaa.


 Malam tu akak makan gulai urat, ayam goreng, terung goreng dan sambai cili hijau. 


Akak minum teh botol tapi yang dalam kotak. Jus  alpukat/avacado tak ada.



 Suasana di Restoran Sari Ratu

So akak makan sorang-sorang, buat-buat tak kenal incik husband yang tengah discuss dengan kawan dia tu.

Kali kedua...incik husband tanya, nak ikut tak dia ada nak jumpa kawan yang sama di restoran yang sama...mmmmm....nak, nak, nak....tapi kita buat saling tak kenal lah yer. Demi nak makan nasi padang...ikut je lah.


malam tu akak makan nasi campur je...orang Indonesia cakap nasi rames.
Nasi, rendang daging, ayam goreng dan terung goreng sambal merah.

mula-mula minum teh botol dalam kotak tu...tunggu incik husband lama sangat, order pulak jus alpukat ni.



Akak intai-intai juga Yan (teman blogger) mana tahu kebetulan jumpa Yan kat sini...sebab yan selalu ke restoran ni.
Restoran ni terletak di Subang Parade, Subang Jaya.










:D
keep smiling

18 comments:

  1. Alahhhh...akak tak habaq mai. kalau tak sure saya teman kan akak..heee...len kali habaq mai ye..

    ReplyDelete
  2. assalam kasih..meriah nya menu dia.
    tak pernah minum jus avocado tu..sedap ke..

    ReplyDelete
  3. akak kasih..

    kalau dekat, sure kita boleh berduet-duet bersuka-suka bersama..
    oh.. jeles sungguh haih.. hehehe

    ReplyDelete
  4. Ayam penyet, tak der ke, kak? jus alpukat tuhh...mumukat sungguh panas-panas gini...

    ReplyDelete
  5. yan
    ok ok nanti akak habaq kat yan noo..




    kak erna
    saya suka kak, rasa lemak2..biasanya ditambah susu coklat.




    hann
    bila boleh berduet2 dengan hann kan...:)




    cikgu nureen
    kat sini tak de ayam yg dipenyet2 cikgu...
    bestkan minum dihari panas begini :)

    ReplyDelete
  6. macam terliurlah pula..selalu juga ke Subang Parade tp xpernah nk masuk restoran ni..harus lepas habis pantang ajak husband ke sana

    ReplyDelete
  7. hahaha sis xceli ni dah masuk dlm my next list utk serbu...kbetulan sis post kat sini..terus terasa nk gi malam ni jugak ihiks

    ReplyDelete
  8. zaila
    nanti dah abis pantang boleh pergi :)



    greenjade
    serbu & terjah ye...:)

    ReplyDelete
  9. nampak best tapi sue tak pernah cuba lagi. Tapi mr hubby cakap masa dia makan kat indon, mmg sedap. Siap cite ulam daun kemangi, jus alpukat dengan sambal hijaunya.

    Yg penting gambar lauk terung tu mmg nampak menyelerakan.

    ReplyDelete
  10. sue
    menurut akak, di Indonesia lagi sedap berbanding yg ini :)

    ReplyDelete
  11. best nye kak.. tgk gambo pun dah menggiurkan..
    next round pergi saya tolong temankan ok :)

    ReplyDelete
  12. yanti
    oraiiittt...I love it.
    Jommmm...

    ReplyDelete
  13. saya kalau mkn nasi padang mesti nak pekena gulai urat..dan sambal hijau tu plak mmg menu wajib kan kak...
    kak, nama restoran yg saya pegi tu restoran Santai kat Tesco Rawang...

    ReplyDelete
  14. rasanya ada Sari Ratu di Puchong..hehehe...

    ReplyDelete
  15. Wahida
    thank you info...ooo patut le wahida cakap gi santai...ingatkan pergi bersantai :)



    chalk...
    memang byk cawangan sari ratu ni...
    jommmm

    ReplyDelete
  16. Buat-buat tak kenal ? haha..


    Huhu..Saya tak pernah pegi pun situ kalau ke Subang Parade. Asyik2 ke Uncle Lim's kat tingkat satu tu. Suka betul dengan roti bakar kat situ.

    Boleh cuba lain kali.

    ReplyDelete
  17. azrina
    best ye roti bakar kat uncle Lim tu...nanti akak cuba :)

    ReplyDelete
  18. hi kasih...saya baru je upload gambar2 masa makan ngan famili kat sari ratu jln TAR. Not bad...first time pegi sana.
    Senang2 tu jenguk la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan,makan dan makan 100% hehe tak de topik lain!
    Dan kalu sudi follow yer blog saya TQ TQ bebanyak

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...