Sunday, 17 April 2011

Mee Segera


Semalam akak balik kerja, letih sangat. Tak larat nak masak. Incik husband dan anak-anak ke surau. Akak makan je pulut yang masak pagi tadi. Balik dari surau incik husband dan anak-anak nak makan mee segera. Akak tak suka, bau pun tak suka. Memang kalau masak mee segera suami yang lebih hebat.Kalau abang ada, abang yang masak. Abang kalau masak mee segera memang kawww. Macamana sedap pun, akak memang tak suka.


mee segera yang dimasak oleh incik husband...not bad kan.Kalah Mat Gebu....gurau aja Mat.


gambar ambik banyak sikit...kasi semangat kat incik husband kan. Bukan selalu incik husband masak. 

Pesanan : Mee segera ni tak elok makan selalu-selalu sangat sebab mengandungi monosodium glutamate(MSG)

 Bertungkus lumus nampak!!





pembantu chef






keep smiling
:D

17 comments:

  1. Kak, tak kira..suka gak...hi hi hi...
    Ada telur, ada cili api..rugi kakkkk..sedaappp...

    *kalau masak,makan kena sorok dari anak...*

    ReplyDelete
  2. hihi..dil n hubby pn mkn meggi tdi kak..lps gian...dlu sblm kawen x pnh mkn meggi..dh kawen,mkn..ikut hubby..tpi kdg2 lh...:-)

    ReplyDelete
  3. kakkk...sy pun x suka maggi tp seskali tu makan gak tapi mee goreng ajer sy makan...

    gambar tu yg tak tahan tgk cili api tu...perrgggghh berapi betul hehehe

    anak bujang akak encemlah..ahaksss :p

    ReplyDelete
  4. Cayalah hubby akak ! anak-anak pun sporting.


    Memang takleh makan selalu tapi kat rumah saya mesti ada stok !hehehe..


    Bila teringin mesti nak buat lebih-lebih lagi kalau petang-petang tengah hujan. Berpeluh-peluh makan dengan teh o buah panas.

    ReplyDelete
  5. anak2 dah pandai berdikari..
    bole masak megi
    klu kena tinggal pun, kasihredha tak rungsing sgt yee

    ReplyDelete
  6. saya pun tak suka, kak.. sesekali tak pe. Kat rumah tak boleh letak stock maggi banyak2.. bahaya..

    ReplyDelete
  7. hehe..mmg sedappp

    tp ati lebih nampak
    curtain tu...lawalah

    bilalah nak tempah mcm gitu ..huhu

    ReplyDelete
  8. akak tak suka mee segera? pergghh...rugi kak...hehe...

    ReplyDelete
  9. wah memang nampak berselera mee segera tu... saya pun kurang gemar makan meggi tapi kalau anak2 makan mcm nampak sedap, kengkadang rasa teringin jugak hehehehe

    ReplyDelete
  10. kak kasih..
    kita serupa.. tak berapa suka dengan maggi. Zaman saya belajar dulu, kengkawan laju je makan. Tapi saya sikit je rasa, terus tak buleh nak pi.. selalunya takat ambik bau je lah..

    ReplyDelete
  11. Sy suka makan mee segera tp bukan selalulah, mkn bila time xde selera je! btw sedap tgk mee segera yg incik hubby akk masak tu hihihi

    ReplyDelete
  12. Cikgu Nurin
    hihihi...best ye cikgu... dulu2 akak tak kasi anak2 makan, tapi sekarang diperbolehkan...cuma tak leh selalu2 sgt :)



    Ummi khalish
    meggy bawa dari Malaysia ke Dil?



    Leez
    dia orang suka pedas2..baru kaww kata nya...hihi
    Harap2 anak akak tak baca komen ni..kalau tak sure dia ferasan ..hihi



    Azrina
    kalau ada stok senang kalau time lapar2 boleh masak :)




    sal
    sekadar masak meggi , goreng telor bolehlah...yg susah2 tak reti jugak kak.




    Yan
    akak bau pun dah tak suka, mcm org mgandung je kan...hihi



    Ati
    curtain/blind akak tu dah sengit bengit ati...hik2



    wahida
    wahida sure penggemar meggi ni :)




    secangkir madu merah
    memang, kalau tengok org mkn macam sedap je kan :)




    hann
    betul tu, bila tengok kwn makan sedap je kan...tapi bila akak cuba, cannot go in...hahahhahahah



    mas
    ye, makan tak leh selalu2 sgt kan :)

    ReplyDelete
  13. kasih..yang akak tak tahan tu..tengok cili api tu..rasa kejap2 ni je nak pi cari mee segera..

    ReplyDelete
  14. kak erna
    hihi...cili api tu menggoda akak ye :)

    ReplyDelete
  15. tekstur telur yang mengancam..rasa nak makan maggie pulak..

    ReplyDelete
  16. memerlukan 3 orang untuk masak mee SEGERA yerrr.. HAHHAHAHHAA

    ReplyDelete
  17. sue
    telor separuh masak, silap haribulan pecah...hihi



    Redhauddin
    hahahahahahha...seperti biasa adik jadi tukang sibuk kat dapur :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...