Monday, 18 April 2011

Pisang Goreng Keju


Hari Ahad hari tu, balik dari seminar akak kelaparan. Padahal kat sana dah lunch dan ada 2kali tea break. Biasalah, control ayu...makan pun sikit jerr ...hahaha...padan muka, sendiri lapar kan...sapa susah? Sendiri susah.




.
 Balik dah petang, tengok ada pisang tanduk (my mother yang beli) duk tergolek je kat situ. Ada idea...ada idea...buat pisang goreng. Tak guna tepung, just goreng macam tu je. Lepas tu tabur gula, tabur cheese dan akhir sekali tabur coklat chip...sebab coklat rice tarakk.



 Coklat rice tak de coklat chip pun jadi le

Di Indonesia, selepas goreng diorang penyek2kan pisang tu...letak susu pekat manis coklat,
letak cheese dan coklat rice. 
Di Malaysia tak de susu pekat manis coklat kan.

 Akak bukan jenis yang minat nak gi seminar ni..sebab akak cuma ada sehari je untuk rehat.Kalau hari rehat akak(ahad) kena gi seminar...uhuk uhuk..akak terseksa tauu.


Sekarang wajib kena cukupkan 30 point...baru boleh renew Annual Practising Certificate(APC) akak.Kes terpaksa le ni...nanti tak leh kerja pulak kalau tak de APC ni. 


Tifu kalau kata akak tak mengantuk waktu seminar tu...heh heh heh...tengok tulisan akak di atas...bukti akak mengantuk...tulisan akak yang sebenar cantik...hahahhaha akak tifu jer...tulisan akak memang buruk.Sekian terimakasih..






keep smiling :D


18 comments:

  1. salam kak..makasih atas doanya.mmg risau sgt!dah la masuk darah berliter2...

    ReplyDelete
  2. salam
    wah kak,ni pesen baru mkn pisang goreng!ok gak kan dri biasa guna tepung bancuh tu tkar cam gini.nnti leh try

    ReplyDelete
  3. waaaa... sedapnya goreng pisang, berkeju lagik! semalam bli kat gerai femes kat sa ni 3pc singgit. x cukup makan sorang!

    ReplyDelete
  4. Kak kalau pakai pisang lain boleh kan kak.. saya tak tahan lah pisang ni. tapi minat nak buat macam akak.. sure sedap kan... nak buat lahhhh.. thenb tayang kat akak nanti..heee

    ReplyDelete
  5. nampak menarik pisang tu..tapi pisang tanduk ni mmg payah la nak carik kat sini..

    ReplyDelete
  6. cantikla tulisan akak tu..tulisan saya laaagi buruk kak!
    eh, apa ke nama pisang goreng cheese kat indon tu? lupa plak...saya suka makan pisang tu masa kat sana... nanti nk ke sana nk mkn lagi lah hihi

    ReplyDelete
  7. pisang goreng keju akk mmg nampak sedap! benda berkeju ni sedap makan time panas2 kan kak :)

    ReplyDelete
  8. Kak Kasih,

    Seyesly tulisan akak memang cantik !
    susah nak jumpa ornag yang bertulisan cantik.


    Cara baru tu kak !Awat tak pernah terfikir buat cenggitu..

    ReplyDelete
  9. wow...ngancammm!!

    kat sana ada dpt tak
    bekas gula2 yg cantik tu..bestkan :)

    ReplyDelete
  10. azatie
    wsalam..sakit apa atie?



    chempaka
    nanti try lah ye
    Akak dah lama tak leh masuk blog chempaka...ada malware.




    kak rose
    bestkan kak :)



    yan
    pisang apa2 pun boleh yan.
    Nanti kalau dah buat sila tayang ye..hihi




    sue
    pisang apa2 pun boleh



    Zarin
    kat sana memang byk pisang keju ni...best kan :)




    mas
    akak makan panas2 dgn nescafe o




    azrina
    nanti cuba le...pisang tu kena goreng lama2 sikit supaya cukup masak :)




    Ati
    gula2 ada le ati :)

    ReplyDelete
  11. mawar
    owhhh sungguh tajam mata kak mawar..hihi

    ReplyDelete
  12. kak, bestnyer pisang goreng tu mcm2 ada....sure sedap tu..

    akak keja apa yer nk kena APC tu..nieza masa keja dulu pun sama juga kena bg cukup point tu tapi kekadang terlebih pulak.

    ReplyDelete
  13. wah ini resepi baru ni..tak pernah terfikir nak buat macam ni..hehehehe

    ReplyDelete
  14. hihihi...mencari dirimu...

    ReplyDelete
  15. Nieza
    akak rasa point akak cukup2 je kot nanti...hihi



    zaila
    cuba lah nanti...lepas pantang :)




    mawar
    hihi...kesini pasti ada saya ;)

    ReplyDelete
  16. al scheira
    Thank you singgah & follow

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...