Saturday, 9 April 2011

Restoran Barada

Restoran Arab ni agak baru juga dibuka, terletak di sekitar Lake Valley BTHO. Anak-anak suka makanan Arab ni. Jadi sering juga le ke sini. Sebelum ni Zarin pun dah pernah cerita pasal restoran ni.


Kalau ke sini akak suka makan nasi kabsa kambing. Kambing dia lembut sangat. Jika di bandingkan dengan Restoran Saba Cyberjaya, akak lebih suka kat Saba…itu menurut akak le.Cuma restoran ni agak dekat dengan rumah, jadi senang sikit le.


shawarma chicken


isi shawarma



Anak anak suka makan shawarma chicken. Menurut dia orang sedap, akak tak cuba pun.
Hari tu akak minum turkish coffee dan pekena dessertnya , baklava.

 turkish coffee

baklava

 suasana di restoran Barada






keep smiling
:D

17 comments:

  1. nasi dia ada bau rempah kuat tak kak?macam nak ke sana je..tengok chiken shwarma dia macam sedap...selalu saya makan kat ampang

    ReplyDelete
  2. wah...macam2 makanan arab ada di jual kat sana..
    sediakan je lah duitnya yee..

    ReplyDelete
  3. pernah sekali makan nasi arab(bukan kambing tp ayam)kat Damansara Perdana tp rasanya huhuhu mungkin bukan selera kami. Bila tgk picas akk ni macam teringin plak hihihi.....

    ReplyDelete
  4. wow!1st time jalan2 jengok blog akak ni..cantiknya gambo2 ni..sy suka sy follow ye..
    moh jenguk blog sy

    ReplyDelete
  5. samalah kita kak
    sebab restaurant ni dekat ngan rumah maka selalu lah berkunjung ke sini :-)
    hb saya pun kata shawarma n kebab dia sedap

    eh, akak dah cuba makan kat al diafah sri petaling? hb kata al diafah lagi sedap dari saba. saya tk pernah mkn kat saba

    ReplyDelete
  6. yana pernah dua kali je kot makan kat arabic restaurant!!!
    sedap larh..dan bnyk sgt...huhu..tak habis yana makan....

    jemput ke penang!!!yana tunjuk arabic restaurant tue!!!hehehe

    ReplyDelete
  7. Akak... nur belum pernah rasa masakan arab... nampak sedap je... nanti nak ajak hubby try la...

    ReplyDelete
  8. Kak Kasih,

    Orang sana-sini heboh ke Restoran Arab.

    Kali terakhir saya makan di BB Bangi sepuluh tahun dulu.Antara kedai yang terawal tanpa signboard. Hanya banner saje di gantung.


    Kena bodek abg lepas ni .... (dia berkenan homecook aje)

    ReplyDelete
  9. cikgu nurin
    tak bau rempah sangat..biasa2 je.
    Cikgu pernah gi carre4 bdt tun hussein onn tak? kedai ni kat area kedai dekat2 carre4 sana dan dekat tasik juga :)



    sal
    ye ye :)



    mas
    itu uniknya selera kan...
    dulu2 akak pun tak suka, bila lama2 suka pulak...terutama daging nya lembut sgt.



    syed
    sedappp :)



    anitaare
    tq singgah sini...akak dah follow juga.


    zarin
    kat sri petaling tak pernah cuba lagi...ni boleh ajak hb gi ni :)




    Liyana
    liyana kat penang ye...
    kalau ke penang nanti kasi tau liyana ye :)




    nurd
    lamanya tak dengar kabar nur...rindu le.
    thanks singgah sini ye.
    nanti ajak suami ye :)




    azrina
    akak pun pernah makan di bbbangi..
    tapi rstoran baru.
    reen tau lah kan kat bbbangi byk rstoran sana sini :)
    macam macam ada

    ReplyDelete
  10. wah kak.. dah ada lagi satu spot restoran arab ye.. ni nak kena try jugak.. boleh kita pi mkn skali nanti...

    ReplyDelete
  11. wah kak, dah ada lagi satu spot restoran arab ye.. nampak menarik gak.. harus kena cuba nih.. boleh kita pi makan sekali nnati noo..

    ReplyDelete
  12. yanti..
    jommmm...
    bila nak datang BTHO?

    ReplyDelete
  13. nanti kalo tersinggah ke situ saya roger akak ye :)

    ReplyDelete
  14. Nampak sedap. Boleh tahu tak kedai ni bukak pukul berapa and tutup hari ape? Nak pergi dgn family ni. Harap boleh bantu :)

    ReplyDelete
  15. hunn m
    akak biasanya pergi malam lepas kerja.
    Tp tak tahu buka pukul berapa. Kalau tengahari rasanya dah buka kot :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...