Friday, 22 April 2011

Buku Resepi Kek Cawan..

 Akak suka sangat beli buku resepi...tak tahu kenapa. Buat kek tak juga. Suka beli saja. Ini buku terbaru yang akak beli.



Akak beli buku ni Popular. Suka sebab gambar dia cantik. Selain tu resepinya simple.

Resepi kek cawan ( cup cake) ...ada 500 resepi semuanya. Pengarang nya Fergal Connolly. Bukunya kecil je, harganya RM 35.90.








Keep smiling :D

22 comments:

  1. assalam kak kasih, wahh best tu nieza pun dulu mcm akak juga suka beli buku resepi masaknya tak la hebat sgt pun..tapi sejak dok merantau ni ler baru nk belajar2 msk ni.

    p/s: kak Mas kirim salam...dh kasi email akak padanya dia masih ingat lagi nanti dia email akak yer..:)

    ReplyDelete
  2. wah kak.. lepas nih blh buat pelbagai jenis flavor kek cawan ye..
    dan jgn lupa jemput kami rasa :))

    saya pernah buat camtu gak.. beli buku resepi, tapi tak buat, sudahnya bagi kat org je buku tu..

    ReplyDelete
  3. nanti beli buku resepi banyak2 kak yo..kalau tak nak buat,boleh present kat akak ni hah..hehehe

    ReplyDelete
  4. samalah kak, dlm majalah mgguan wanita dkt bhg tengah2 ada resepikan, saya kumpul jadikan satu koleksi tp sudahnya simpan je hihihi...

    buku yg akk beli ni lg best ada 500 resepi cup kek! puas nak cuba semua tukan? nk beli gak lah :)

    ReplyDelete
  5. kalau rasa terlebih tu

    bolehlah ....

    kirim kat ati ni ... :P

    kak ...

    ati ni tinggal di KLIA
    jauhh...dlm kelapa sawit :)

    ReplyDelete
  6. Kak Kasihredha,

    then hubby saya akan perli, beli je ke..nyampah ..

    ReplyDelete
  7. kak
    saya pun ada buku ni but in english..byk dah try..memang sedap resepi dlm tu

    ReplyDelete
  8. Kak Kasih..Alin pun suker beli resepi..tapi selalu buat kek tak penah follow buku mesti tgk resepi kat blog org lain..heheheh

    ReplyDelete
  9. pas ni, bolelah kita berkongsi ilmu kek cawan drp cikgu kasihredha..

    selamat maju jaya..moga bermanfaat..

    ReplyDelete
  10. wah banyak tu resepinya, hari2 boleh cuba resepi baru kan??

    ReplyDelete
  11. kasih..nanti boleh cuba buat tu..bila menajdi dan sedap boleh share dsini.
    samalah dengan akak.suka beli buku resepi..tapi bila nak masak..akak guna resepi sendiri jugak..
    tapi kalau nak buat kek mesti nak tengok resepi jugak..

    ReplyDelete
  12. Hai kak...dah lama tak masuk sini..baru buat marathon, baca entri yg tertinggal....

    Dah siap keknya nanti, pos kan le ya...

    Doakan, esok last paper....lepas tu boleh YAAHUUUUUU....!!!!!!!

    ReplyDelete
  13. assalammualaikum kak,

    kadang2 sy pun cam tu gak..tp lg teruk beli buku yg dah pernah beli..

    akak beli kat pesta buku pwtc ke?

    ReplyDelete
  14. byk resepinye tuh kak..cepat panaskan enjin kak..saye mau serbuuu nih hehehe

    ReplyDelete
  15. Nieza
    akak memang suka beli buku..
    rasa best je bila ada buku...
    buat tak buat belakang kira

    Akak belum dapat email dari kak mas...tertunggu2.
    TQ ye nieza :)






    Yanti
    Alamak...nanti kasi akak ye..hihi
    Akak memang suka mengumpul buku resepi Yan :)




    Kak Anymz
    nanti akak kasi gift kat kak anymz ye..
    nanti akak kasi email..nak minta alamat kak anymz...nanti akak pos :)




    Mas
    akak pun sama suka simpan semua resepi dalam majalah tu juga :)
    Beli le...menurut zarin resepi ni best....zarin dah ada juga buku ni :)




    Ati
    kat KLIA tak de le jauh sgt atie.
    Best...kat sana masih udara bersih :)




    Yan
    sama le...bila akak beli, suami akak senyum jerr...akak tau senyuman tu, senyuman perli..hihi




    zarin
    owh ye ke...akak belum try lagi. Tak rugi le beli kalau macam tu kan :)

    ReplyDelete
  16. Alin
    sama le...biasanya akak suka follow dari blog teman2 blogger :)
    Beli buku memang hobby dari dulu.




    Sal
    hihi TQ
    amin




    zaila
    hihi...buat ke dok, dok tau lah..kalu maghi anging malah...sebijik kek pong dok jadi :)




    kak erna
    saya lebih suka guna resepi yg guna sukatan cawan bbanding gram...:)

    memnag hobby kumpul buku resepi kak :)





    Cikgu nurin
    GOOD LUCK DEAR...
    do your best :)


    Anitaare
    akak beli di Popular je dik :)




    Green jade
    Broooommmmm....
    InsyaAllah esok buat, kalau angin rajin tak terpadam hihi

    ReplyDelete
  17. banyaknya kak !boleh beli ni..

    kek biasa saya amik resepi di Mesra.net aje.

    ReplyDelete
  18. azrina
    nanti akak nak try search mesra net..:)

    ReplyDelete
  19. kak kasih..

    cik baba saya selalu bising.. buku resipi bersepah, tapi buatnya jarang amat.. dia kata menyemak rumah.. dia tak tau benaqnya tu adalah sebahagian dari peniup semangat.. kalau nak harap depa tiup semangat bagi membara tu dak la, tapi tipu bagi padam terus.. :))

    ReplyDelete
  20. hann
    buku sebenarnya terapi minda...:)

    ReplyDelete
  21. salam kenal..wah kempunan tengok durian tu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...