Wednesday, 11 May 2011

Lassi Milo Yogurt



Hari Ahad hari tu…panasss sangat. Balik dari wedding anak Abg Nik dan Kak Zaidah…kami menyediakan lassi ni. Anak-anak suka le sebab ada rasa coklat.

Minum bersama cupcake…sambil melayan maharaja lawak di youtube. Akak tak langgan Astro Warna…sebab tu menonton di youtube jer,hehehe. 

Akak lebih suka makan yogurt mangga tu begitu saja tanpa dinodai oleh bahan lain. Anak je yang suka lassi milo ni.


Lassi MILO Yogurt
sumber : Nestle

1 cawan Yogurt mangga tanpa lemak Nestle
150 ml susu rendah lemak nestle
6 sudu besar milo
2 sudu teh gula (jika mahu)*akak tak letak
1 1/2 cawan ais hancur
serbuk milo untuk hiasan.




Cara 

1.          Adun kesemua bahan hingga mesra.
2.          Tuangkan lassi ke dalam gelas yang disejukkan dan taburkan serbuk MILO untuk hiasan.
3.          Hidangkan segera.
            

17 comments:

  1. musim panas ni kalau dapat minuman seju2 cam ni mmg best...

    x leh nak rasa sbb dah abes kan...

    ReplyDelete
  2. lani mmg fenomena panassss...

    nanti nk try buat air tu..yammi :)

    ReplyDelete
  3. sedap ni kak..minum lassi masa musim panas.

    alaaaaaa...cipon dah habis..pandai pun akak agak..tak sampai sejam dah abis cipon tu kak..cuba buat..senang je..memang gebu..

    ReplyDelete
  4. menarik ni kak. anak2 gerenti suka ni..

    banyak betul saya tak tau (tak amik tahu)

    ReplyDelete
  5. tiba2 aje terus nk buat air kat pantry tu..tapi air teh ajela huhu...

    ReplyDelete
  6. memang sesuai sgt minum lassi milo yogurt dgn cuaca yg sgt panas skrg ni :)

    ReplyDelete
  7. rajin akak cuba resepi baru ya..apa2 pon thanks for sharing..bosan-bosan dengan minuman yang sama bolehlah cuba;)

    ReplyDelete
  8. sal pun suka yogurt mangga camtu je..

    tpi klu anak tentu suka sejuk2 campur milo...

    sya share yee..nampak sedap

    ReplyDelete
  9. Klik tabung Kak Kasih..

    Sedapnyer..Alin selalu buat Milo Dinosour...

    ReplyDelete
  10. salam ziarah. First time saya dtg sini. Terima kasih kerana info2 yg menarik. Izinkan saya copy resipi kat sini. waalupun lelaki, saya juga suka memasak bila hari minggu.

    ReplyDelete
  11. senang dan sedap ye kak.. nnt kena buat utk anak2 jugak nih.. tp kalo takde aisok tak?

    ReplyDelete
  12. anak2 mmg suka kan kak kalau letak milo..

    dulu saya pun suka campurkan milo dgn susu tepung dan gula sikit..sedapppp

    ReplyDelete
  13. kak rose
    dah habis...tapi boleh buat lagi special unk akak.



    Ati
    panas betul...36 C
    kena banyak minum air masak juga banyak2.




    kak anymz
    InsyaAllah kalau free nanti nak cuba buat juga :)



    azrina
    kami buat sendiri je reen...kalau beli mahal...hihi



    hanis
    kat sana dah sejukkk...kalau minum ais, beku pulak kan :)




    mas
    panas betulkan..
    rasa bahangnya sampai ke malam .




    zaila
    buat sendiri lagi jimat zaila, kalau beli mahal...:)




    sal
    ye, anak2 suka sangat coklat...apa2 spesis coklat semua suka :)




    Alin
    Thank you alinnn :D

    Milo dinosour macamana? nanti kongsi resepi ye.



    shameel
    thanks singgah :)




    yanti
    akak tak pernah cuba yg tanpa ais...mungkin kena kurangkan manis kalau tak nak letak ais kan.




    yan
    anak2 suka sangat dengan perasa coklat...:)

    ReplyDelete
  14. owh cocer panas2 gini mmg best pekena lassi milo nih sis..nyaman tekak

    mcm rugi x bejiran ngn akak nih hehehe

    ReplyDelete
  15. greenjade
    betul tu...panas betul kan..
    malam pun panas gak

    ReplyDelete
  16. My son and I love eating milo powder :) now we'll try this recipe :)

    ReplyDelete
  17. sarah
    thank you for visiting my blog.
    My kids love eating milo too :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...