Thursday, 12 May 2011

Lesu

salmon

Semalam, balik dari kerja penat sangat. Lesu. Mungkin terlalu panas, dehidration kot. Bonda called suruh datang ke rumah adik akak untuk makan nasi dagang. Tapi penat punya pasal...tak  larat nak keluar rumah lagi. Bonda mula berleter memberi nasihat agar tak lupa makan vitamin dan banyak lagi nasihat bonda...macam doktorr pulak yer.

Akak just masak salmon goreng kicap simple2 je. Anak-anak pula makan salmon tu dengan mayonis. Bagi akak, salmon masak apa2 pun sedap. Memang suka sangat dengan salmon ni.

nasi dagang

Dah agak malam tetiba ada orang tekan loceng. Suspen gak lah sebab incik husband tak de kat rumah (otstesen). Rupa-rupanya adik akak datang hantar nasi dagang. Kalau tau nak hantar, akak tak masak. 

Nasi dagang ni buat breakfast pagi tadi. Masakan ibu tiada tandingannya...kan. 

Incik husband otstesen lagi...bosan, nasib baik ada anak2. Incik husband takde, bererti tak de orang nak lawan berdebat...hihi. Cokolat yang incik husband beli waktu otstesen yang lalu pun tak habis lagi. Tapi akak  suka kalau incik husband otstesen, sebab misti belikan something untuk akak...hihihi.



keep smiling :D

11 comments:

  1. waduuuuh! salmon! menjilat jari la tuh! yaaarghhh...

    ReplyDelete
  2. uhh ..nasi dagang gannu...sedap

    ati tkpernah masak ikan salmon

    mahai tak kak..?

    ReplyDelete
  3. a'a..samerlah..zaila pon suka kalau husband outstation..selalunya dia ke Labuan, mesti bawa balik udang galah atau lobster..makan besarlah kami;)

    kami sekeluarga pon pencinta salmon juga;)

    ReplyDelete
  4. saya pun ingat nak beli salmon lah.. hubby suka makan..

    saya cam hubby saya kak. Out station je, mcm2 benda yg dibeli..seronok kan..

    ReplyDelete
  5. saya tak suka bila suami gi outstation, sbb takde org nak gaduh ngan saya..hehe...

    ReplyDelete
  6. nmpk sedap nasi dagang tue, klau mkn x leh mkn byk2 kan cpt mual..
    nak cikit choclate tue ;p

    ReplyDelete
  7. kadang-kadang kita terasa lesu dan tak bertenaga yee..

    agaknya faktor usia mcm kita ni dah selalu rasa penat..

    take care

    ReplyDelete
  8. salam kak.
    saya dah follow dah blog ni. Sorry smlm streamyx wat hal x leh nak follow.

    ReplyDelete
  9. khairul
    menjilat sudu...best.



    ati
    tak le mahal sangat. Suka punya pasai kenkadang sanggup gi jusco atau tesco just unk beli ikan ni.



    zaila
    bestnya...sure sedap udang galah & lobster tu kan, kat sana udangnya besar2 :)




    yan
    agaknya mereka nak senangkan hati kita kot...sebab kena tinggal hihi




    wahida
    akak setujuuu...
    sunyi betui kalau x de kawan gaduh ni :)



    nureen
    satu untuk nureen, 2 untuk elly...hihi



    sal
    ye betul, cuma tak nak ngaku sebab aging problem...hihi

    Thanks.



    shameel
    Thanks...:)

    ReplyDelete
  10. assalammualaikum kak..

    wah..memang sedap ikan salmon tu..elok untuk anak2 pun..tp mmg mahallah sikit ye kak.
    hubby sy kalu ostation mmg suka beli cok especially coklat fero tu..sbb dia yg suka mkn

    ReplyDelete
  11. hehe lerr len kali pnaggil le saye abeskan cekelat tuh..penggemar tegar cekelat nih...nak2 pulak preeee

    ekekeke

    lately cocer sgt2 panas kak..nk kuar utk xtvt outdoor pon dah malas uhuhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...